Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(22)

Obsahy(1)

Dobrodružný cyklus, ve kterém se něžný dobrodruh snaží objevit a ulovit v různých koutech světa vzácné obří ryby. (Česká televize)

Videa (5)

TV spot 4

Recenze (94)

Kimon 

všechny recenze uživatele

Kdo tohle označil za "dobrodružný"? To nechápu. Vždyť jde o jasný přírodovědný, cestopisný dokument, byť zaměřený především primárně na lov zajímavých ryb. Tohle přece s dobrodružstvím nemá co dělat, spíše s poznáváním. Dobrodružství je když jde o život. A Jakoubkovi o život přece nejde, pouze mu snad jen hrozí zlomení prutu, no né?! :-) nebo nějaký ten průjem, chcete-li sračka. Jinak prima seriál, který mě v počátcích nechytal pro bombastickou reklamu v TV. To jsem si tenkrát řekl, "a just ne". A spoustu mi proto tehdy uniklo. Takže koukám až kdesi od Texasu. Vážně to nevadí, já to časem doženu. Díky Jakube, je to skvělé právě proto, že to není takové nafoukané a hloupě sebevědomé SHOW, jak to často vidíme u jiných podobných pořadů ze zahraničí, např. na TV Discovery. PS: Ještě k některým komentářům zde na ČSFD. Mám pocit, že z některých komentářů je cítit docela silný zápach závisti, že igi.B? ()

Kmotr76 

všechny recenze uživatele

Zábavný dokument/cestopis. Jakub je správně zapálen pro věc a kromě samotných ryb, o kterých se toho příliš nedozvíme se dostaneme do odlehlých koutů planety a poznáme místní obyvatele. Ocenit musím různorodost. Ať už jde Vágner lovit nilského okouna či sibiřskou štiku, vždy to je zajímavé a napínavé. Ale hlavně musím ocenit jeho odvahu a dobrodružného ducha, která se v Čechách jen tak nenajde. ()

Reklama

mi-ib 

všechny recenze uživatele

Sice mi trochu vadí ten senzační tón v hlasu Jakuba Wágnera. Např. "Tohle je největší ryba, tu je nejtěžší chytit, nej nej nej..." ale jinak jde o pěkný a kvalitní seriál. Nejsem rybář, ale Jakubovo rybářská dobrodružství mě baví. Navíc seriál není jen o rybách, ale i o těch místech, kde právě Jakub loví. Zkrátka jeden z nejlepších českých dokumentárních počinů za poslední roky, ve kterém si své najdou i nerybáři, jako já. ()

Attta 

všechny recenze uživatele

Tak tohle můžu bez jakéhokoli zbytečného přemýšlení zařadit mezi nejlepší dokumentární filmy/seriály co jsem kdy viděl. Jestli nemáte jakýkoli vztah k přírodě tak asi chápu, že se na tyhle typy dokumentů díváte zcela jinak, ale já, milovník přírody dávám 100%. Jakub nejen že nám ukáže skvělé úlovky, ale hlavně "jde" po rybách které civilizovaný člověk neměl šanci zcela poznat a touží se o tom dozvědět co nejvíce a chce to ukázat právě tady! Co cením je skvělý koncept toho jak je to točené. Není to umělé, je to přirozené, není to přehnané, nevidím v tom ani náznak odkazů na světoborné vědce z USA a podobné ptákoviny jak je to zvykem u běžných dokumentů apod. Prostě výborné, uklidnující a na 100% splňující svůj cíl! Díky. ||||||||||| EDIT: Aha, už chápu zdejší hodnocení, které je tady tak rozmanité, protože hromady části natočeného materiálu pro tento dokument je také použit v pořadu S jakubem na rybách, který se s tímhle nedá srovnávat. Takže pokud hodnotíte S jakubem na rybách tady, tak děláte obrovskou chybu. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Vášnivý rybář chodí na ryby, aby si odpočinul. Ne tak známý "rybolovec" Jakub Vágner. Za úlovky se vydává na extrémní místa, kde se vystavuje extrémním teplotám a pohybuje se v neprostupných terénech. Za jeho úsilí ho čeká sladkovodní odměna. Z vody tahá pěkné rybí kousky. A je ve svém živlu. Nesdílel jsem s ním až tak jeho nadšení. Ve svých převážně popisných dokumentech zpravidla mapuje svoje útrapy i radosti, které ho vedly ke kýženému cíli. Často je to pro něho to pravé "dobrodrúžo", ale z mého diváckého pohledu je to zdlouhavé popisování, které trpí monotonním schématem. Poznávání ryb, o kterých běžný rybář jen sní, je ovšem poměrně poučné, a Jakubem dobře podané, i když přece jen počítá s tím, že na jeho dokumenty se nebudou dívat absolutní rybářští začátečníci. Podezírám ho při jeho mistrovských dovednostech a znalostech, že by mu ryba zabrala i na suché z nosu a vytáhl by dvoumetrového macka i z malé louže po dešti. Ne každý má možnost se dostat na taková exotická místa, po kterých nás Jakub provede. Líbily se díly z Amazonie, Konga nebo Argentiny a nezajímavě nebyly natočeny ani díly z Mongolska nebo Ruska. Milovníci přírodních krás a trofejních ryb si rozhodně přijdou na své. Jakub je schopný průvodce a odborník, který má dokonalý přehled o místu, kam se vydá chytat a je vidět, jak ho to neskutečně baví. Sledovat několik dílů je výhodou. Při sledování celé série dokumentů se dostavuje jednotvárnost a rybu už nechcete vidět ani na talíři. 60% ()

Galerie (142)

Reklama

Reklama