Reklama

Reklama

Příběh mého syna

  • Itálie Venuto al mondo (více)
Trailer 2

VOD (1)

Svobodná matka Gemma (Penélope Cruz) přijíždí se svým dospívajícím synem Pietrem do Sarajeva, aby poznal zemi, ve které se narodil. Před 16 lety ji museli kvůli bosensko-srbské válce opustit. Gemma se tak vrací do míst, která v ní probouzejí dávné vzpomínky.Před lety se tu zamilovala do Diega (Emile Hirsch), Pietrova otce. Tehdy zoufale toužili po dítěti, Gemmě se však nedařilo otěhotnět. Společně našli řešení, kterého Gemma poté trpce litovala. Když prchala z obléhaného města, Diego se rozhodl zůstat…Nyní na Gemmu čeká minulost, která ji postaví tváří v tvář ztrátě milovaného manžela, ale také poznání síly lásky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (159)

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

je to silný příběh.nenechte se odradit některými komentáři zde.Penelope Cruz by dokázala svým talentem roztočit větrnou elektrárnu, ukázala celou škálu emocí ,byla jak větrná smršť.Tak jak se ona dokáže ponořit do role to dokáže málokterá herečka.K filmu :od začátku jsem si říkala po kom ten kluk má modré oči??????????????Plně se ztotožňuji s názorem lubici1995.A jen dodám ať jdou všechny války do prdele!!!!!!!!!!! ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Twice Born je ohromně nevyrovnaným snímkem. Prvních čtyřicet minut je svou laciností s místy až telenovelsky vedenými dialogy a scénářem k nevydržení "The weirdest love stories are always the best.", navíc podpořené nesnesitelným "hereckým" výronem Emila Hirsche. Milostná scéna nasvícená hřbitovními svícemi, je až za hranou nevkusu a maximálně otravného kýče, nehledě na fakt, že odpudivý Hirsch a nádherná Penelope se k sobě trestuhodně nehodí a chemie tragické lásky mezi nimi zoufale nefunguje. Určitý zlom v kvalitativním posunu snímku kupředu, přinese uhrančivá Turkyně Saadet Aksoy, která vyniká nejen hereckou přirozeností díky níž převyšuje hlavní herecké hvězdy o parník, ale právě k její postavě se pojí drtivá většina zásadních zvratů a emocionálně vyhrocených scén, které snímek později přinese a také ta Nirvana. V samotném závěru mě navíc nepotěšil vše doslovně vysvětlující konec pro přitroublého diváka. Nakonec tudíž váhám mezi 3-4*, ale mám pocit, že ženy mě tentokrát nepřesvědčí a zůstanu na třech. A to především proto, že nemám rád, když film podceňuje svého diváka doslovností a lacinou podbízovostí ve spoustě scén. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Sarajevo a okolí ještě nikdy nebylo tak cool a z filmařského hlediska tolik využité. Když sledujete Twice Born, všimnete si, že to Castellitto točil s nadšením a zaníceností. Chtěl do toho příběhu dát všechno. Od silných emocí, až po pastelové záběry toho nejlepšího z tamějších pláží. Funguje to však jen napůl, protože jak je to ze začátku přímé a úderné, tak se to bohužel v polovině začně zadrhávat. FIlm zpomalí, naskočí víc postav a jejich propletence a všichni včetně scénáristy se v tom zamotají. Tudíž výsledek je tak nějak průměrný, ale je to škoda. Ten evropský feeling je strašně cítit a je to dobře. Navíc palec nahoru za jazykovou autenticitu celého projektu a fantasticky hrající Penelope Cruz. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Sergio Castellitto mi vela nehovori a pribeh o laske 2. ludi ako Emyle Hyrsch /Into the Wild, Speed Racer/ a Penelope Cruz /The Blow/ je tuna podany nudne, nezazivne a mdlo. Samotna pani Cruz je sice vyborna herecka, ale sama film neutiahne ani so sympatickym Hyrschom. Asi preto, ze Castellitto je len rutiner a pribeh nema patricny spad a tempo. Takze v ramci tolerancie 55 % ()

Jaccobos 

všechny recenze uživatele

Do válečné minulosti a současného míru je zasazen příběh tragédie jedné skupiny lidí, která je zajímavá především tím, jací lidé v ní jsou. Každý ze členů skupiny je nějak poznamenán svou minulostí a nikdo není kvůli různým životním přešlapům svým nebo svého okolí. Emoce bouří celým dějem a smutek (nebo spíš zoufalství) střídá radost (nebo spíš euforie). Různé národy, které nemají tak rozvinutou schopnost sebekontroly, se různě propojují dohromady až vzniká dynamická, nepřehledná, ale mnohdy zase velmi sousledná a srozumitelná lidská souhra života. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení probíhalo v Bosně a Hercegovině, Itálii a Řecku. (Terva)
  • Film je natočený podle novely Margaret Mazzatiny. (topr harley)
  • Film by se dál označit za film rodiny Castellitto. Režisér filmu Sergio Castellitto si zahrál roli pěstouna svého vlastního syna Pietra Castellitta, představitele titulní role. Manželka Sergia Castellitta a matka Pietra Castellitta Margareta Mazzantini napsala knižní předlohu a podílela se na tvorbě scénáře. (Ampi)

Reklama

Reklama