Reklama

Reklama

Muž taiči

  • USA Man of Tai Chi (více)
Trailer

Svou režijní prvotinu, Muž taiči, umístil režisér Keanu Reeves do kulis moderního Pekingu. Film, ve kterém Reeves vytvořil i jednu z hlavních rolí, vypráví o duchovní cestě mladého zápasníka (Tiger Chen), jehož jedinečné schopnosti ho zavádí do prostředí velmi lukrativních nelegálních zápasů. V soubojích, které jsou stále ostřejší, půjde o holý život. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (262)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Keanu Reeves si vzpomněl na svoje matrixovská léta a v Číně natočil snímek, kde si zahrál temnou verzi Nea bez až tak cool schopností. Lítat překvapivě neumí a nejspíš ani zastavit kulku. Film je laděn spíše do temna, ale není to zas až takový horor. Nějaká ve vodotryscích stříkající krev... na tu si nechte zajít chuť. Kosti však už křupají od první scény a těch bojových partů je zde docela dost. Scénář nijak nepřekvapí, jedná se o leeovskou klasiku, kdy se skupina bojovníků ocitne přímo v zápasech na život a na smrt, které vede jeden šílenec, co se vyžívá ve smrti. Bílá a černá, dobré a zlé. Co chcete víc? Stylizované, i když ne moc, souboje nijak novátorské, ale na prvotinu známého herce v roli režiséra to ujde. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Neriešte dej, neriešte réžiu ale užívajte si skvelé súboje, ktoré rozhodne nie sú dávkované skromne. Celý film je vlastne jeden súboj, či už duševný, alebo ten fyzický. Reeves ako režisérsky debut si zvolil bojový film. Úprimne, mohlo to dopadnúť horšie. Kamera a strih v súbojoch sú priehľadné, takže si ich fakt pekne vypapáte. Prezentujú sa nám viaceré štýly, Tiger pozdvihne Tai Chi na vyššiu úroveň. Jeho súboj s majstrom za doprovodu skvelej hudby je jedno z vyvrcholení filmu. ďalšia potešujúca vec sú tie autá čo sa tam objavujú. Síce nakrátko, ale predsa. Reeves ako hajzlík bol celkom uveriteľný. Chýbala mi možno trochu motivácia jeho konania a celkovo na vedľajšie postavy sa absolútne nebral ohľad, čo sa týka nejakého vývinu alebo charakterovky. Tiger si prerodom prešiel a to bolo hlavné. Ako som na začiatku povedal, scenár, dej a lokácie sú jednoduché, dialógy tiež vodu nezamútia, ale postrehol som asi dve fakt zaujímavé myšlienky, čo je fajn. Škoda nevyužitého súboja Tiger - Uwais, ale na druhej strane skvelá scéna pri súboji dvaja na jedného. Ten stretoskop je top ! Koncový súboj, ktorý každý očakával nebol zlý, ale Reeves mi prišiel tak trochu mimo formu. Na krátke súboje s rukami bol fajn, ale tie nohy a koordinácia kopov už nebola to čo bývala. Viem si kľudne predstaviť dvojku. Taký súboj proti Jaa alebo finálovka proti Adkinsovi by bolo pohladenie na duši. Objaktívne by to bolo menej, ale keďže som MMA fanúšik, nadhodnotím a držím Tigrovi pálce v ďalšej kariere. 4 z 5 ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Neo si vytvoril program, ktorý nedokázal zničiť. Inak je to fajn film, po akčnej stránke ma rozhodne čo ponúknuť a radosť pozerať na tu choreografiu fightov, ktorá v závere pripomína Matrix a ktorá sa len tak nevidí. A to je asi všetko. Príbeh nie je zlý, ale nudný, rovnako ako keď Tiger Chen práve nebojuje. 45% - 2* ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Keanu Reeves už si zahrál všelijaké role. Dobré, zlé, ale i neutrální. Tady k tomu přitočil status režiséra a toho bych pasoval na kupodivu dobrého. Kupodivu proto, protože je to jeho debut a od toho nikdy nevím, co čekat, když ho má na starosti herec. Keanu se s tím ale popral poctivě. Film je o soubojích, což je ironie, protože samotné Tai chi s bojem příliš společného nemá. Souboje tady ale i tak nemají chybu. Je jich docela dost a kamera stativ drží kupodivu tak, že z něj filmovej pás jen tak nevyklepe. Teda jen v případě, že Keanu nenatáčel na digitál. Ten by filmovej pás těžko nabízel. Ale zase by mu mohla vypadnout nějaká ta paměťová karta. Film jako takový je nicméně o soubojích a to je to nejpodstatnější, co nabízí. Všecko ostatní je jen snůžka všeho možného, co už bylo v televizi na tisíc způsobů. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Moje (chabé, ale predsa) sympatie za Reevesa - za réžiu, za herectvo rozhodne NIE (A keď sa režíruje sám... konec...)! Lebo to malo v tom kvante klišé fakt celkom originálne momenty, akcia nebola prevratná, bola vlastne chvíľami celkom trápna, ale suma sumárum: OK. Hudba pekná a hlavne veľmi vhodne zapasovaná. A príbeh si viem predstaviť aj v niečom kvalitatívne lepšie natočenom, že by neškodil. Teraz mínusy: 1) Tiger je jedna z najnesympatickejších postáv aké som kedy videl! 2) Podvod s pojmom Iko Uwais! Ten týpek mal už za sebou stovky šťavnatých mordov z REDEMPTION a MERANTAU, tu sa objaví, aby tri minúty chaoticky skákal zo strany na stranu a nič (opakujem: NIČ!) iné? Nechť je tento spoiler varovaním pre každého, kto by sa tešil práve naňho (po ďalších Hviezdnych vojnách predpokladám, že sa s Vami roztrhne vrece :-) ()

Galerie (132)

Zajímavosti (9)

  • Tiger Chen Hu (Chen Lin-Hu) skutočne ovláda štýl Tai Chi a vyhral v Amerike aj niekoľko súťaží v tomto bojovom umení. (ywo666)
  • Chen Lin-Hu (Tiger Chen Hu) měl po boji se svým mistrem následující den na prsou hematom, ale při večerním zápase se žoldákem už žádný neměl. (SniperG1)

Související novinky

Keanu Reeves jako drsný ruský kmotr?

Keanu Reeves jako drsný ruský kmotr?

17.09.2013

Nějak se mu ten comeback nedaří. Jeho režijní debut Man of Tai Chi moc slávy ani peněz nepobral a obludně předražená samurajská fantasy 47 Ronin (rozpočet údajně přesáhl 200 milionů dolarů) vypadá na… (více)

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

15.08.2012

Tak trochu zhulené sci-fi komedie Skvělé dobrodružství Billa a Teda a Neskutečná cesta Billa a Teda z přelomu 80. a 90. let můžete milovat nebo si u nich klepat na čelo, ale kultovní status jim… (více)

Borci z The Raid vymlátí Hollywood

Borci z The Raid vymlátí Hollywood

30.07.2012

Indonéská pecka Serbuan maut aka The Raid je možná nejryzejší a určitě nejbrutálnější akční film posledních měsíců, ne-li let. Není divu, že se chystá pokračování i americký remake (ačkoli už… (více)

Keanu Reeves jako zlý kungfista

Keanu Reeves jako zlý kungfista

17.12.2011

O projektu Man Of Tai Chi jste už u nás četli. Keanu Reeves si pro svůj režijní debut vybral klasické téma: příběh o mladíkovi, kterého jeho bojové schopnosti přivedou do světa „úžasných možností a… (více)

Reklama

Reklama