Reklama

Reklama

Klíčovou dírkou

(festivalový název)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Starý dům s sebou nese vzpomínky, stejně jako to dělají lidé. Každý pokoj i předmět v domě má co vyprávět – o gangsterech, zapomenutých dětech, vztazích, které poznamenávají. Čas od času je ale potřeba vzpomínky uspořádat, ty zlé uklidit do bezpečí, ty opojné znovu prožít. I za cenu toho, že nebude lehké se v nich vyznat. Ale očistná cesta přece nemůže být pohodlná. I ve svém novém filmu nabízí Guy Maddin cestu podvědomím se všemi překážkami a překvapeními, která jsou zabalená do uhrančivých černobílých obrazů, jež uctívají i přetvářejí starou kinematografii. Snímek uchvacuje nejen velkou měrou nejednoznačnosti, ale i strhující obrazností, ve své „špinavé opulenci“ občas připomínající třeba dílo fotografa Joela Petera Witkina. Když se pracuje s univerzálními emocemi, nezáleží na tom, že je občas nesnadné se vyznat v jejich příčinách. Protože zjevná psychologie musí někdy ustoupit estetice. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

bassator odpad!

všechny recenze uživatele

47th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2012 - ANOTHER VIEW - Jiný pohled (Keyhole / KEYHOLE / Klíčovou dírkou) - Z mnou velmi očekávaného filmu se stal jen špatný vtip nebo jak to jinak nazvat (totálním prů.....?)... - 29. 6. 2012 - kino Městské divadlo - Karlovy Vary - 5% ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Tak teraz som v rozpakoch..asi budem intelektuálka, alebo to úspešne predstieram. Každopádne sa Mi TENTO gangxta / noir / avant garde / s mystériou spojený a do sýta nabúchaný podivnými " obrázkami "dvojfarebne vymaľovaný snímok pozdáva. Jednoznačne, za rozkvitnutú 4ku. Jason spoľahlivý, Isabella a Udo - HQ. Škoda, že takto sa nerieši Poe / Lovecraft. ( nič pre filmových FAJNEšmakerov) Alebo áno ?... ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Jednak tomu krutě nesvědčí digitální kamera, Maddinův obraz ztratil kus své hrany, jednak je to poněkud uondané a postrádající energii. Jsem rád, že se mi konečně nějaký Maddinův film trochu nelíbil, už to začalo být podezřelé. Kdybych neviděl jediný Maddinův film, asi bych byl spokojený samotnou jinakostí - ale má na kontě zásadně lepší věci. Tohle je moc... normální... ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Dobrý artový trolling, ale na všechny ty blesky a blikačky jsem už ke konci neměl sílu. Osobně mě u toho bavily dvě záležitosti, přičemž jednou je výstup Udo Kiera. Dědek na řetězu mi pak připomněl fakt, na který mě upozornil můj kamarád Viktor, a to že na každém festivalu v Karlových Varech vidím ve filmech více penisů, než toho druhého. Na industry projekci se konec snímku dočkal šesti diváků v sále, zbytek zbaběle zdrhnul při prvním řádění spoutaného seniora. ()

StDavid 

všechny recenze uživatele

Pokud jste intelektuál nebo to úspěšně předstíráte, pak se vám tenhle film možná bude líbit. Pro ostatní je to svérázná pocta Edu Woodovi. Černobílý film, divné hlášky v divných scénkách, sporné herecké výkony. Ale přiznávám, že po 35 minutách filmu jsem zmáčknul fast forward, tak mi mohlo zásadní poselství uniknout. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama