Reklama

Reklama

Hvězdy stříbrného plátna - Série 15 (2023) (série)


Sigourney Weaverová (S15E11)

(epizoda)
  • Velká Británie Sigourney Weaver
Velká Británie, 2023, 43 min

Režie:

Lyndy Saville

Hrají:

Sigourney Weaver (a.z.)
(další profese)

Obsahy(1)

Herečka mnoha proměn aneb od Vetřelce k Avataru... Ve filmografii některých hollywoodských herců najdeme mezi jejich ranými tituly opravdové perly. Třeba Sigourney Weaverová debutovala v ikonické Annie Hallové legendárního Woodyho Allena. Dodnes se ji filmoví fanoušci snaží ve vzdáleném záběru zahlédnout. O dva řádky výš než debut z roku 1977 se už v jejím soupisu titulů tkví ten, který ji nejvíc proslavil: Vetřelec. V průběhu své bohaté kariéry dokázala publiku, že se nezalekne žádného žánru a dokáže přesvědčivě zahrát jak potvory (Podnikavá dívka, Před svatbou ne!), tak složité charaktery (Smrt a dívka) a poradí si skvěle i v komediích (Krotitelé duchů). K jejím nejnovějším výrazným počinům patří filmová série Avatar režiséra Jamese Camerona. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Střídala komediální i dramatické role, úlohy zábavné, akční i zlomyslné, zejména v 80. a 90. letech žánrovým výběrem skutečně překvapovala, ignorovala typologii, ostatně v rozmezí tří let se třikrát nominačně otřela o Oscara. I já sám jsem ji docenil až po letech, a to zejména právě pro její inteligentní a komplikované ženy, které ztvárňovala. Celkově znovu jen strojový popis výkonů, vše vesměs obdivné a chvalozpěvné, o daném herci se snad kromě nepodstatného data narození nedozvíme prakticky nic. Ty čtyři hvězdy jsou spíš jakousi poctou její kariéry... ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V podstate standartní dokumentární pocta. Tento dokument o herečce, která ráda ztvárňovala role komlikovaných a inteligentních žen. Prorazila rolí ve filmu Vetřelec, který pak ještě několikrát recyklovala jak třikrát vylouhovaný sáček čaje například byla vetřelcem oplodněna. V úvodu dokumentu je během pár vteřin shrnuto hereččino mládí, kdy žila hippie životem a pak je to víceméně rozbor jejich filmů třema chlápky s nadúrodou ukázek.  Zábavnost tedy nelze upřít, ale o hereččině soukromém životě nedejbože názorech se nic nedozvíte. Uvidíte jen její mediální obraz. Ke shlédnutí na https://www.ceskatelevize.cz/porady/15307538732-hvezdy-stribrneho-platna/222387762830002/ ()

andrii 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ví o vráskách gurmánů temnoty, když na ni dýchá gró nehmoty. Činí se mezi slepci, pokud jde o primáty. Sbírá metály coby Daveova diva(dýlková). Choť Pána amerických davů, Domova. Dáma nejen dramat. Signuje úkazy mrazivého období. Vyhraná nositelka šatníku proměnných. ()

Reklama

Reklama