Reklama

Reklama

Hvězdy stříbrného plátna - Série 15 (2023) (série)


Jeff Goldblum (S15E10)

(epizoda)
  • Velká Británie Jeff Goldblum
Velká Británie, 2023, 43 min

Režie:

Lyndy Saville

Hrají:

Jeff Goldblum (a.z.)
(další profese)

Obsahy(1)

Patří mezi univerzální hollywoodské herce, kteří v každé roli, ať už je sebepodivnější, zůstávají sami sebou. U nás ho známe především ze superúspěšného Spielbergova Jurského parku nebo z Cronenbergova sci-fi hororu Moucha. Skalní filmoví fanoušci ho ovšem najdou i v Allenově kultovním snímku Annie Hallová, kde má jedinou repliku ("To je pan Davis? Zapomněl jsem svou mantru."). Zazářil i ve westernu Lawrence Kasdana Silverado. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Znovu chybí širší kontext, prostě jen chronologicky poskládané významnější filmy/postavy. A znovu velmi oslavující a v mnoha směrech lichotivé. Jeff Goldblum každopádně zaujme nejen svou výškou nebo vykuleným pohledem, prostě pokaždé dokáže přitáhnout pozornost. Dialogy odříkává specifickým způsobem, mistr nečekaných vsuvek, dalo by se napsat. Co řekne, je buď suše vtipné, zvláštně sarkastické nebo prostě nějak uhrančivé. Cronenbergova nekorektní Moucha mu podle mnohých měla přinést aspoň nominaci na Oscara, v 90. letech si užíval účinkování v komerčních peckách (oba Jurské parky, Den nezávislosti). V posledních letech upoutal velmi specifického filmaře Wese Andersona, který jej opakovaně obsazuje do svých úletů. ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Geometricky přesný herec a geometricky přesný encyklopedický přehled hercova díla. Ale ušetřte čas a přečtěte si o jeho filmech na Wikipedii. Dokument na České televizi Artu. ()

Reklama

Reklama