Reklama

Reklama

Nedaleko horského města, které se potýká s řadou únosů a vražd, se samotářský spisovatel Paul (Banderas) ze všech sil snaží vyplodit scénář v naději, že tím konečně odstartuje svou kariéru. Když se v restauraci za napjatých okolností seznámí s tulákem Jackem (Rhys Meyers), Paul mu nabídne nocleh. Podrážděný a neodbytný Jack se však brzy vetře k Paulově práci. Když se pak kvůli bouři ocitne odlehlá chatka bez přísunu elektřiny, oba muži rozehrají nerovnou hru kdo z koho, která ukončí minimálně jeden příběh. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (80)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Drobátko šílený irský kocour vs. španělský šedý myšák se sklony k sosání. Otázkou je, kdo z nich v horské chatě stojí hřbetem ke koutu a jestli tam s nimi nejsou liška a dudek! Banderas i Rhys Meyers do toho vkládají řemeslný nadstandard, ale z atmosféry jsem měl stejný pocit neautenticity, jako když se tvůrci snaží rekvizitami v podobě dopravních značek a červených nádob na kečup udělat z Itálie Spojené státy. Twisty nevadily. Chlast evidentně není jen slast, ale i drožka k múze. Co na tom, že tím jedním prstem bude scénář hotov tak za deset let.. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Příjemný thriller stojí s kvalitními herci. 1) Spoiler. Snímek se pokouší i o překvapení. Závěr zpochybňuje, že byl pachatel dopaden a ponechává nepozorného a nemyslícího diváka na pochybách o tom, kdo je vrah. 2) 57letý Antonio Banderas (spisovatel Paul) odvádí kvalitní práci a 40letý Jonathan Rhys Meyers (tulák Jack) je prostě neodolatelný...inu, jako vždy. ()

Reklama

malylada 

všechny recenze uživatele

První hodinka se vyvíjí pomalým tempem a celu dobu jsem čekal, kam se zápletka vyvine. Herci jsou fajn, Banderas ve formě a rozhodně se nedá mluvit o nudě. Nakonec poslední třicet minut chytne takový spád plný zvratů, že se z toho nakonec vyklubal vydařený thriller. Osobně jsem nečekal takový závěr a i posledních pět minut nechává viset otazník ve vzduchu. Celkově převládá spokojenost, a pokud bych viděl Banderase častěji v takových rolích, byl bych spokojený......6/10 ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

V polovině této nudy jsem už začal usínat, ale přece jen se začalo něco dít a tak jsem neusnul. Zažil jsem tedy to hezké zvyšování napětí a vydržel jsem i ten krásný zvrat o sto osmdesát stupňů, až k tomu WTF finále s probouzejícím se Tondou. Všechno hezké. Solidní nápad, ve druhé části i dramatické chvíle, jen mi to všechno přišlo nějak nepřirozené a nevěrohodně zahrané. Dobrý pocit z toho mám tak akorát na 50%. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Chvilku to na mě působilo jako určitá variace na Misery a poté jako předvídatelná klasika s cizincem, který se postupně ze sympaťáka mění v padoucha. Ať tak nebo tak, v obou liniích se film většinu stopáže neskutečně táhnul takovým způsobem, že i střelba měla účinky rohypnolu. A to po slibném začátku zamrzelo. Se závěrečnou dvacetiminutovkou přišel zvrat, který sice trochu překvapil a donutil mě zvýšit pozornost, ale na můj vkus to bylo příliš vykonstruované. No a úplně poslední scénu si měl Goodman odpustit. Herecky nezklamal nikdo, ale to tady prostě nestačilo. 35% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Spisovatel jistě umí psát na psacím stroji a nepíše jenom jedním prstem jako je ukázáno v závěru filmu. (PROCESOR)
  • Filmovanie snímky prebiehalo na viacerých miestach v stredotalianskom regióne Lazio. (MikaelSVK)
  • Pri záverečnom výsluchu drží Jack (Jonathan Rhys Meyers) fotografiu v dvoch po sebe idúcich záberoch najskôr zospodu a potom zvrchu. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama