Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bukurešť, Rumunsko. Nepříliš vzdálená budoucnost, nepříliš odlišné město. Lidská populace se až úzkostlivě shromažďuje v posledních državách, zatímco populace expandující rasy upírů s každým dalším dnem narůstá. Ti se zčistajasna objevili zhruba před desítkou let ze stínů, v nichž se po staletí ukrývali, a pokorně vyčkávali na svoji chvíli. V současnosti si bez sebemenších skrupulí vykračují mezi lidmi, jako kdyby mezi oběma rasami existoval mír, či cosi tomu podobného. A může za to vynález syntetické krevní substance rumunské vlády - stravní náhražky, díky níž se tradiční predátor v podobě upíra dokáže obejít bez příjmu krve lidských obětí po staletí jim padajících v oběti. Ovšem stejně jako každá doba, tak i každá inovativní myšlenka má své oportunisty, neřku-li radikální odpůrce, kteří se shromažďují v odboji, který tomuto nastalému trendu hodlá již brzy učinit přítrž. (Conspi)

(více)

Recenze (21)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Má cestovatelská sezóna již brzy započne a i letos mám v plánu navštívit mimo jiné pár evropských destinací. Jednou z nich bude i Bukurešť a Transylvánie (nějaké ty hrady, památky) a tak jsem si záměrně vybral film (který se měl údajně odehrávat v této lokalitě – už jen pro načerpání inspirace, o upíry ani tak nešlo). Jaké bylo však mé zklamání, když jsem zjistil, že film se natáčel v Bulharsku a o Bukurešť ani nezavadil. Blbec jsem si to mohl zjistit daleko dříve a ušetřil bych si drahocenný čas.    Už během úvodních titulků naskočila nechvalně proslulá dvojka - UFO Films a Syfy, takže mi bylo jasné, že tady půjde jen o další levnou céčkovou záležitost a tak tomu i skutečně bylo. Děj samotný je jen čistá fantasmagorie tvůrců, kteří se ani moc nesnažili zakrývat mrzký rozpočet, nabídli nám předpotopní digitální efekty, hromadu nezáživných a trapných dialogů a scén, okořeněné o pár pěkných „hereček“, rádoby drsných chlapíků a keců o integraci upírů do lidské společnosti.    Je však potřeba říci, že vyložená ztráta času to taky nebyla. Pár dobrých akčních pasáží by se tu našlo – těch opravdu dobrých však bylo jako šafránu. Asi nejvíc mi vadili ty srdceryvné kecy a chvílemi jsem si připadal jak při sledování nějaké romantické telenovely – lidská žena se zamiluje do upíra – to vadí jejímu bráchovi, polda má k upírům taky kladný vztah – někomu možná i nějaká ta slza ukápne, ale mě to vyloženě sralo. Viděl jsem však i ještě mnohem horší filmy s upíří tématikou. ()

ko.mar1 

všechny recenze uživatele

tak teda keď nikto aspoň ja dám komentár : béčko-tv.film triky nie úplne najhoršie dej... - ale ano bol tu nejaký, herci mne teda úplne neznámi hrali niekedy fakt strnulo , ale čo keď nieje iný film aj tento sa dá pozrieť no na druhej strane dať mu odpad?... , asi nie na to som videl aj horšie diela. ()

Reklama

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Videl som aj horsie filmy, ako je tento. Docela sa to dalo v pohode pozriet, ale urcite by som uz po nom nesiahol druhykrat. Jedna konkretna scena vo filme ma dobre pobavila, ako bolo polozenie trhaviny na dvere, ktore blokovala dodavka. To co sa udialo na obrazovke bolo nelogicke. Na mieste kde stalo auto nezostalo absolutne nic po nom, len bolo premiestnene o kusok dalej od dveri a ani naznak nejakeho ohna, ako explodovalo. To bola teda kravina. Co sa tyka milych upirkov, ti zrovna moc k svetu nevyzerali. Skor na tom boli lepsie tie lietajuce kreatury, aj ked to ich stelesnenie do pocitacovej podoby bolo aj troska k smiechu. ()

Wilko70161 odpad!

všechny recenze uživatele

Bordel bordel bordel tak taku sracku som uz davno nevidel a este aj ty herci my pridu ze im vela nechyba do zachvatu smiechu ani nechapem ako som to mohok dopozerat ale asi niekedy treba vydiet brak aby si clovek vazil aj film pri ktorom vidi aj daku snahu ale tento k nim urcite nepatri odpad to je asi slabe hodnotenie ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Rumunsko musí byť nádherná, priam úžasná krajina. Veď snáď nikde v Európe sa netočí tak často ( ešte tak v Bulharsku ). Filmári sa tam vracajú radi a nechávajú v nej svoj talent a tvorbu. Hollywoodske hviezdy vyhľadávajú tie najlepšie hotely a bary a upíšu sa projektom, ktoré ich dlhodobo nechávajú na výslní popularity. Znie to tak krásne. A preto radšej nechajme pravdu pravdou a užime si blud, ktorý robí Rumunsku zlé meno. Alebo naopak? ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama