foto

Neil Jackson

  • nar. 3.3.1976 (41 let)
    Luton, Bedfordshire, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tento britský herec se narodil 5. března 1976 ve městě Luton, Bedfordshire jako druhý ze čtyř synů Evelyn a Dennise Jacksonových. Herectví začal studovat na Harlington Upper School. Jeho učitel Nigel Williams ho obsadil do několika rolí ve školních hrách, např. Annie, Little Shop of Horrors , Hard Times, nebo West Side Story. Jako teenager se přestěhoval do Cardiffu. Ve Walesu studoval sportovní obor na University of Wales Institude Cardiff.

Ve Walesu se začal věnovat boxu, dokonce se účastnil i British Universities Boxing Championships, což byla meziuniverzitní soutěž po celé Velké Británii. Zúčastnil se a dokonce i zvítězil, domů si odvezl zlatou medaili v lehké střední váze. Úspěšně titul obhájil i o dva roky později. Tyto úspěchy mu vynesly stipendijní pobyt na UWIC a mohl tak studovat magisterské studium. Úspěšně odpromoval v roce 1998.

Neil napsal muzikál a zúčastnil se s ním celostátní soutěže pro nové autory. Tím se mu dostalo pozornosti od producentů v Anglii, včetně Michaela Armstronga. V roce 2002 absolvoval herectví na akademii Michaela Armstronga.

Velký zlom pro Neila přišel, když ho v roce 2004 obsadil Oliver Stone do role Perdiccase v ALEXANDROVI VELIKÉM. Tady si zahrál po boku Colina Farrella nebo Angeliny Jolie. V roce 2006 si zahrál vedlejší roli v seriálu ODLOŽENÉ PŘÍPADY. V seriálech se objevoval i poté, vedlejší role si zahrál v HOW I MET YOUR MOTHER, CSI nebo STARGATE ATLANTIS.

V roce 2007 napsal scénář k filmu PASSAGE, který se natáčel v Maroku a do hlavní role byl obsazen Stephen Dorff. V roce 2008 získal cenu poroty na filmovém festivalu v Durangu. V roce 2008 natočil pár scén v „bondovce“ QUANTUM OF SOLACE. O rok později přišla jeho zatím největší role v seriálu MAKE IT OR BREAK IT, kde hraje trenéra Sashu Belova.

Pavel "Pajky3" Lepič

Herecká filmografie

Filmy

2016 Noční zvířata
Ray Meets Helen
Wish You Here
2014 House of Secrets (TV film)
2012 Národ upírů
2010 Poznáš muže svých snů
2009 Push
Table for Three
2008 Quantum of Solace
2007 Cesta
2005 Poslední výsadek
Snídaně na Plutu
2004 Alexander Veliký
2001 Is Harry on the Boat? (TV film)

TV seriály

2017 The Originals (TV seriál)
Gather Up the Killers (S04E01)
2016 Mrtvý bod (TV seriál)
Loupež.com (S01E18)
2015 Ospalá díra (TV seriál)
I, Witness (S03E01)
Ztracený ráj (S02E12)
2014 Lovci zločinců (TV seriál)
RAM (S03E16)
Ospalá díra (TV seriál)
Akeda (S02E11)
Opus magnum (S02E10)
Bez srdce (S02E08)
další epizody (8)
2013 Lightfields (TV seriál)
Ospalá díra (TV seriál)
Nekromant (S01E08)
Zločiny nad Seinou (TV seriál)
2010 Little Crackers (TV seriál)
Vyšší a nižší společnost (TV seriál)
2009 FlashForward - Vzpomínka na budoucnost (TV seriál)
Make It or Break It (TV seriál)
2008 Hvězdná brána: Atlantida (TV seriál)
Vegas (S05E19)
2007 Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál)
Tříkolka (S03E03)
2006 Blade (TV seriál)
2005 Hvězdná brána (TV seriál)
Prototyp (S09E09)
2003 Červené barety (TV seriál)
Odložené případy (TV seriál)
Poslední detektiv (TV seriál)
2002 House That Jack Built, The (TV seriál)
Kriminálka Miami (TV seriál)
2000 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
1997 Dream Team (TV seriál)
1996 Tichý svědek (TV seriál)
1992 Heartbeat (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Filmy

2016 Wish You Here
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace