Reklama

Reklama

Umírání v Athénách

  • Řecko Pethainontas stin Athina (více)
Trailer

Obsahy(1)

Andreas, profesor dějin umění a velký záletník je ve středním věku, když mu diagnostikujou leukémií . Svůj čas rozděluje mezi manželku Annou, studentku Liou a paní Camille. Po obdržení pochmurné diagnózy se Andreas rozhodne t vyčistit své vztahy a stává se nekonečně oddaným a věrným manželem. Tři ženy, které sa navzájem spoznají, nakonec spolu naplní poslední týdny Andreasovho života l ... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Prazvláštní film o umírání, celkem fádní a nudný. Jen se občas něco stane postavám před kamerou, cuknou se sebou a začnou zpívat a tančit, tímto je zřejmě imitován deklarovaný muzikál. ()

DePompon 

všechny recenze uživatele

Výpoveď o smrti, túžbe po vykúpení a osudovom strete troch mileniek, ktorým je vzájomná opora zároveň spestrením posledných Andreasovych dní. Krása a charizma gréckych žien vám dajú jasnú výpoveď o tom, prečo podľahol čaru každej z nich. A vy si môžete dosýta vychutnať umenie sršiace Atény. ()

Reklama

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Námět to byl zajisté zajímavý. Atraktivní muž středních let, vyučující na univerzitě dějinám umění, ve vztahu ke třem ženám zároveň - a náhlý nález zákeřné choroby, akutní leukémie, na kterou Andreas po několika měsících zemře, když se předtím vyrovnává se svými mimomanželskými vztahy a pravdami, které jim dosud tajil. Pravděpodobně jsem ten film před časem viděl, protože pochybuji o deja vu, kdy Andreas tráví s Liou dovolenou v Assisi; a trochu jsem si ho připamatoval, tentokrát ovšem takřka v roli samotného Andrease, resp. smrtelné choroby, a tak vím, jak se člověk, jemuž je vyřčen ortel smrtelné choroby, cítí... Proto asi přidávám jednu hvězdičku; psychologii toho filmu stavím více na umírání než na promiskuitě, která vrcholí skutečně romantickým sblížením všech tří žen. Řecký režisér asi chtěl využít pěveckých zkušeností hereček, a tak z toho udělal dost protismyslně muzikál; jenže krásné řecké melodie se vůbec nehodily k většinou erotickému podtónu jejich textů... Slabší čtyři hvězdičky. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Melodram s písněmi...Podle řecké kritiky poetický a alegorický film vzdávající hold Aténám....Film určený především domácímu publiku....Pro nás nic pozoruhodného. (max.%) ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama