Reklama

Reklama

Sestra

(festivalový název)
  • Francie L'Enfant d'en Haut (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dvanáctiletý Simon žije se svou starší sestrou poblíž luxusního lyžařského střediska ve švýcarských Alpách. Většinu času tráví okrádáním bohatých turistů, čímž živí sám sebe i nezodpovědnou sestru. Podivné setkání s cizí ženou na svahu probudí v Simonovi potlačené emoce a rozhodne se před sestrou odkrýt velmi nepříjemnou pravdu. Snímek reflektující odvrácenou stanu pověstného švýcarského blahobytu získal Zvláštní cenu na MFF v Berlíně. (MFF Cinema Mundi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (44)

evapetra 

všechny recenze uživatele

Napadalo mě hodně věcí, například jak to že dvanáctiletý klučina nechodí do školy a další, pak jsem raději takové otázky pustila z hlavy a soustředila se na vztah Simona k jeho povedené příbuzné , protože ten byl vykreslen opravdu působivě. Musel chudák malý tvrdě vydělávat na živobytí pro ně oba, ještě dojemnější byly však ty situace, kdy se snažil u té, kterou musel nazývat sestrou, koupit trochu té lásky a něhy. Viděno v rámci projektu 52 Films by Women. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

O Simonovi, ktorý potreboval iba riadnu hromadu lásky zdarma a pocit istoty, že bude o neho postarané. O Louise, ktorá si so svojim životom nevedela dať rady. Zostáva nám len dúfať, že touto zimnou sezónou to všetko skončilo, Louise dostala rozum a Simonov život sa začal uberať iným smerom. Tým lepším. Veľmi dobrý film a známe herecké tváre potešili. Nedá mi nenapísať, že som sa celý čas bála, aby Simona neprichytili pri tých krádežiach, no na druhej strane, by som mala asi nesmierne nervy, keby niekto na svahu ukradol moje lyže. Simon neSimon. Videné v rámci Challenge Tour 2015 : 30 dní so svetovou kinematografiou vol. 2 ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Snímek, jemuž dominují nádherné, zasněžené hory s nebesky modrou oblohou a příběh bratra a sestry. Jejich charaktery jsou jen lehce načrtnuty, nejdou nijak extra do hloubky, spíše je představují jako obyčejnou dívku a jejího mladšího brášku. V průběhu sledování jsem uvažovala nad tím, jaký vztah k sobě vlastně ti dva mají a jestli nám náhodou nezůstalo něco ukryto. Odkrytí pravdy je přichystáno až v závěru. Nemůžu říct, že by mě nějak šokovala, či snad překvapila. Možná mi přišla natolik věrohodná a dokonale zapadající do celého příběhu, že mi to připadalo vlastně jako docela pravděpodobné vyústění. Z obsazení mě zaujal Kacey Mottet Klein, jeho výkon je úžasně přirozený a v určitých pasážích také silný a role Martina Compstona je také velmi sympatická. Nádherná hudba Johna Parishe je rovněž klenotem. ()

Hoyt 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu mě nejvíce zaujal obsah a prostředí, kde se odehrává. Ale zvrat, který nastane kolem půlky mi by byl jasný už trošku dříve dopředu. Nezdálo se mi to silné a ani moc dramatické což jsem myslel, že bude. Působí to tak pořád stejně bez velkých momentů. Herecké výkony kvalitní ale zůstanu u průměru. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Natažený děj, místy zbytečně, leč velmi smutný a syrový. Mladá žena vydává svého dvanáctiletého syna za bratra a žije s ním ve skoro vybydleném bytě, s prací to také nepřehání a kluk ze zoufalství krade v luxusních horských letoviscích lyžařské vybavení. No...co říct...sociálku a začít dělat. Leč ouha, oba dva představitelé svoje role ztvárnili dokonale a tak mi nezbývá nic jiného, než tu čtvrtou hvězdu dát. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama