Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dej tejto romantickej komédie sa sústreďuje na dvoch stredoškolákov. Prvým z nich je Dave, ktorý túži po dievčati, ktoré nemôže mať, a druhým Aubrey, kreatívne dievča, ktoré chodí s chlapcom, ktorý ju nechápe. (Tony DiNozzo)

Videa (1)

Trailer

Recenze (159)

higuain 

všechny recenze uživatele

Projížděl jsem si mnou hodnocené filmy podobného ražení a přemýšlel, zda-li jsem vůbec někdy viděl lepší teen romanci. Došel jsem k závěru, že zřejmě ne (leda bych do této kategorie počítal Titanic, což nepočítám). Ano, tohle je pravděpodobně nejlepší středoškolská romantika, kterou jsem kdy viděl. Paradoxně se to stalo v době, kdy už je to nějaký ten pátek, co do téhle věkové skupiny nepatřím. Řekl bych, že výjimečnost tohoto filmu spočívá především v tom, jak se mu povedlo skloubit realitu a romantiku. The First Time je totiž v mnoha ohledech ohromně pravdivý a cynicky trefný, i přesto si však dokáže zachovat jistou žánrovou naivitu, která zde funguje jako málokde, protože chemie mezi ústřední dvojicí je mimořádná. Když jsem se po shlédnutí filmu dočetl, že Britt Robertson a Dylan O'Brien se během natáčení filmu dali skutečně dohromady, tak mě to vůbec nepřekvapilo, protože ta tenze mezi nimi byla z filmu cítit už od první scény v uličce. Když ke všem ostatním superlativům připočtu nevtíravý humor a dobře zvolenou hudbu, vychází mi z toho velmi inteligentní a precizně natočená romantická komedie. A takových moc není ani s dospělými postavami. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že na tomhle film u mě okamžitě zaujala jedna věc. Dvě hlavní postavy spolu dokáží skvěle komunikovat osobně, když jsou vedle sebe, když si hledí do očí, ale nějak jim to nefunguje přes telefon. Je to tak příjemné, se zase vrátit ze světa chatů, SMS a skypování, do normálního světa lidí. Copak by to takhle nemělo fungovat normálně? Lidé by spolu měli umět mluvit, měli by se umět poslouchat a ne si jen chatovat, psát si něco, co vlastně ani nemyslí tak, jak to zní, anebo to zní jinak, než jak to myslí. Tohle poznávání je na snímku "The First Time" krásné, protože vám díky tomu hrdinové snadno přirostou k srdci. A ano, pořád je to teen komedie. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2013/02/the-first-time-2012-70.html ()

Reklama

Fisek 

všechny recenze uživatele

Sympatický páreček, který to místy přehání, ale tak co se dalo čekat... Kdyby to nebrali tak vážně a natočili to se zábavnějším přístupem, udělali by lépe. Každopádně se nejedná o nic výjimečného. Výplach to taky není a vymlouvat se na předem jasný konec je mimo mísu. V tom si může drtivá většina "slaďáků" podat ruku. Průměrný romantický biják na zabití nudy s příjemnou společností. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem, že mě to tak dostane. Nejdřív jsem tomu dal 4* ale za chvíli jsem zjistil, že na tu píčovinu furt musím myslet, takže jsem to celé přehodnotil. Teda fakt je, že jsem si neucvrnknul do kalhotek jako někdo :) viď holka :) ale náramně mě to bavilo až na tu milostnou scénu, nechápu, proč udělali střih....jinak Britt Robertson je fakt úžasná, asi jsem se zamiloval... ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Ale áno, celkom sympatický film, ktorý to zvláda aj bez ksichtoknižky (čítaj: fejsbuk). Čakal som trápny romantický film s trápnym hereckým (moderne twajlajtovským) obsadením a dostal som celkom obyčajnú romantickú komédiu/drámu, ktorá hlavne stojí na dialógoch skoro celý film! Pokial vás zaujmú hlavné postavy, tak máte vyhrané a pokiaľ vás zaujme totálne obyčajný a reálny vzťah s totálne normálnymi dialógmi, tak máte tiež vyhrané. Film pri ktorom sa nedá prehrať :-) 80% - 4* ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v kalifornských mestách Los Angeles a Northridge. (MikaelSVK)
  • Během filmové noci, když Aubrey (Britt Robertson) mluví s Davem (Dylan O'Brien) tak mu vypráví, že jejím snem je cestovat. Ale ve skutečnosti v rozhovoru přiznala, že nenávidí cestování a raději je doma. (ARI50)

Reklama

Reklama