Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupinka cestovateľov uviazla v Chile po veľkom zemetrasení v podzemnom nočnom klube. Cestovatelia si postupne uvedomujú, že ak sa im podarí dostať sa von, bude to iba začiatok hrôzy, ktorú nemusia prežiť. (Tony DiNozzo)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

matestlust 

všechny recenze uživatele

Eliho Rotha a jeho ,,hororové " zkulturňování mám rád. Už od Cabin Fever bylo cítit jeho nadšení pro pokleslý žánr. Aftershock rozhodně není žádné veledílo, jde spíš o neurážející jednohubku, která má pěkné zpracování, dobré obsazení a sází na ověřené finty. I když, pořadí, kterým jednotlivé postavy dostávali na prdel, je mnohdy hodně nevypočítatelné a u koho byste čekali dlouhou životnost, zakroutíte při jeho ,,nečekané destrukci" hlavou ( v dobrém ). Nevadí ani zdlouhavý ,,úvod", který zabere bezmála 1/3 celého filmu, jelikož každá z postav má určité sympatie, takže člověka nesere koukat na zbytečné ( a typické hlavně v US filmech ) cicmačky, chlastačky, bazénové párty, polonahý ženský a takovou tu všeobecnou klasiku. Takže jde vlastně o nadprůměrný kousek, proč tedy jen 3* ?? Jednak za zbytečně moc tzv.,,emo scén " kdy si kamarádi v opravdu nejnevhodnějším čase poplakají na rameni, sestry se uprostřed padajících balvanů usmiřují, apod...( sorry za drobný spam ). To osobně nesnáším a u filmu, který se nese v celku v nekompromisním duchu, mě to až uráží. Druhý, veliký mínus, je závěrečná scéna v podzemních katakombách. Zbytečné, nehodící se a celkově divné. Ovšem samotný konec je noblesní. Přidám ještě malé plus za bandu kriminálníků a za geniální scénu s uklízečkou v kanále. Celkový dojem na 3,5 * ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nie je to horor. Myslel som si, že to bude o skupinke Američanov, ktorá v Chile bojuje o holý život. A aj to o tom naozaj bolo. Nešlo však o zombie epidémiu, ani nič podobné, ale o prírodnú katastrofu. Zo stropov padajú veci, ktoré postavám amputujú rôzne časti rôznych končatín, sem-tam niekomu hlavu na kašu rozmašíruje auto, prípadne ho znásilnia väzni. Ale nejde o horor. Nejde však ani o „klasický“ katastrofický film, nakoľko vidíme „len“ dôsledky katastrofy a nie samotného pôvodcu (raz za čas v diaľke padne budova, ale to je asi tak všetko). Okrem hrajúceho Eliho Rotha snímka ponúka nechutné gore brutality v čele s upálením zaživa, pekný twist ohľadom postavy hrdinského požiarnika, šialený posledný záber a nekompromisnosť ohľadom (ne)prežitia istých postáv. Logiku neponúka, sympatické postavy tiež nie. Film vnímam ako Eliho prípravu na projekty The Green Inferno a Knock Knock. Pritiahol do nich polovicu kastingu Afterhocku (Lorenza Izzo, Nicolás Martínez, Ariel Levy), Nicolás López napísal scenár ku Knock Knock a Guillermo Amoedo (spolu-scenárista Aftershocku) k The Green Inferno. ()

Reklama

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $2miliónyTržby USA $58,510Tržby Celosvetovo $292,000▐ strašná povrchná bykovina ktorá nemá hlavu ani pätu a topí sa v zbytočne trápnych situáciach, Eli Roth len potvrdzuje že je otrasný herec, scenárista aj režisér aj keď tento krát réžiu nechal na inom individue /15%/ ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Celkem originální námět který se nedrží pravidel. Jak je u Rotha zvykem uvidíme tu velkou škálu brutálností a zvráceností. Od Znásilnění po mrtvé děti. Líbilo se mi že někdo ukáže jak se lidi chovaj při katastrofě, většinou vidíme ve filmech jak je každej hodnej a snaží si každej pomoct, tohle mi ve skutečnosti přijde mnohem reálnější. Nicméně mě celkem štvala roztřepaná kamera která se tu občas ukázala. A závěrečnej twist mi taky přišel hloupej. Gore bylo výborný a herci překvapivě taky. Takovej lepší průměr. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Vůbec to nebylo špatné. I při těch úvodních 30 minutách, jsem se bavil a to dost dobře. Pak začala šílená, krutá jízda, kde to odpadávalo, jak hrušky u silnice. Zajímavý mix dvou žánru. Krve tu je celkem dost a smrti některé opravdu au au (Eliho). Hudba a výběr hlavně hereček se také povedl, doporučuji. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Ve filmu se objevil i Matías López, mladší bratr režiséra filmu Nicoláse Lópeze. (gogos)
  • Premiéra filmu proběhla 12. září 2012 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. Do kinodistribuce se pak snímek dostal až v roce 2013. (gogos)
  • Do amerických kín mal isť tento film s prístupnosťou NC-17 (neprístupný do 17 rokov), ale nakoniec ho zostrihali tak, aby spĺňal rating R (do 17 rokov len v sprievode dospelej osoby). (beso74)

Reklama

Reklama