Reklama

Reklama

13. komnata - Série 2 (2006) (série)


13. komnata Michaely Kudláčkové (S02E21)

(epizoda)

Obsahy(1)

13. komnata Míši Kudláčkové je jednou z těch, které nebudou řešit ani vážná onemocnění, ani alkohol, drogy či jiné fatální životní tragédie. Zdánlivě se této bývalé slavné dětské herecké hvězdičce vlastně nic vážného nestalo. Přesto se dodnes vyrovnává s pocitem, že ji život nasměroval někam úplně jinam, než si představovala.
Nejlépe svůj životní pocit vyjádřila sama Míša: "?já nejsem v situaci, že bych denně - dvacet let - myslela na to, že bych ráda hrála a že je mi líto, že jsem se nestala herečkou. Pořád ale mám pocit, jakoby mě někdo vysadil na zastávce autobusu, na které jsem vůbec nechtěla vystoupit. Jako bych celý život žila někde, kam vůbec nepatřím a kde jsem vůbec neměla být?!"
Začalo to klasicky - maminka odvedla šestiletou Míšu do televize na konkurz. Tam si ji všimli a začala dostávat v dětských pořadech jednu roličku za druhou. Vytvořila čtyři hlavní role ve známých titulech - Veronika, prostě Nika, Poslední propadne peklu, Skleněný dům a samozřejmě Barču v seriálu My všichni školou povinní. Byla tehdy jednou z nejslavnějších a nejobsazovanějších dětských hereček, která ani na chvíli nezapochybovala - a s ní celé její okolí - o tom, že ji čeká herecká kariéra.
Míša šla pochopitelně ke zkouškám na konzervatoř. Kam jinam! Na zkouškách ji komise znala, přivítali ji jako známou tvář a - nepřijali!!! "Tak to byl opravdu pro mě a moje okolí hrozný šok. Já jsem chtěla hrát a v podstatě dodneška jsem nepochopila, proč mě nevzali. Vůbec jsem to nečekala!!!!" přiznává Míša. Další rok zkusila podruhé zkoušky na konzervatoř - opět ji nevzali. Tím, v šestnácti letech, skončila definitivně její herecká kariéra.
Míša začala studovat sociálně právní školu, ve dvaceti letech se vdala, narodila se první dcera, pak druhá a život už naběhl do koloběhu kolem rodiny, ze kterého nešlo vystoupit. Dnes má dcery čtyři, po neúspěšném manželství a pár vztazích je s nimi sama a zatímco ostatní matky by takový osud "vykolejil", ona je celkem spokojená.
I přesto, že říká, že patří k lidem, kteří máločeho litují a raději se dívají dopředu, její třináctá komnata je plná nesplněného snu. Na herectví nikdy nezapomněla a z jejího vyprávění je cítit nostalgie něčeho, po čem člověk strašně toužil a nechce se smířit s tím, že se už nikdy nevrátí na tu správnou zastávku?
Průvodcem třináctou komnatou Michaely Kudláčkové je Aleš Cibulka. (oficiální text distributora)

(více)

Hrají

Reklama

Reklama