Reklama

Reklama

Malá dívenka Hotaru se ztratí v lese, o němž se vypráví, že se v něm vyskytují zvláštní bytosti. Jedna taková bytost se před ní objeví a z lesa ji vyvede. Laskavý zachránce se jmenuje Gin a kromě masky na něm nic zvláštního není. Nebo vlastně je: dotkne-li se ho nějaký člověk, tak nadobro zmizí. I přes tento nedostatek se mezi Hotaru a Ginem vytvoří pouto, které časem sílí i bez fyzického kontaktu. (Ne4um)

(více)

Recenze (58)

kareen 

všechny recenze uživatele

Magické...a tím nemyslím jen křehké pouto mezi Hotaru a Ginem, ale i samotný les, který je krásnou animací doveden málem k dokonalosti, tak živoucí, že jsem téměř cítila každý lísteček na stromech, každý závan větru. A i když tento citlivý snímek musel skončit, tak jak skončil, můj smutek má takovou poetickou příchuť. ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekný a dobre prerozprávaný príbeh má jednu chybu, ale len jedinú chybu. Chybou je to, že je krátky a pre mňa je ten čas nedostatočný na to, aby som si vypracoval kvalitný vzťah k jednotlivým hrdinom a uveril im všetko čo sa tam deje. Áno je to trochu predostreté z rýchlika, všetci tam rýchlo starnú a ja by som chcel proste viac to je celé. Dalo by sa totiž s toho urobiť jeden dlhší príbeh, ktorý by ma potom na konci dal na kolená, že by som silno plakal. Tento príbeh je napriek tomu dostatočne silný a kladie sa dôraz hlavne na dvojicu hlavných aktérov (na iných nie je čas). Mám v podstate rád zameranie na dve osoby a nebolo tam nič iné otvorené a tak som vlastne spokojný aj s koncom a teda vyvrcholením. Nepáčilo sa mi aj to, že na konci je to odrazu ako keby "šokovo" ukončené, ale to je môj subjektívny názor a nie je to chyba. Hudba je použitá adekvátne a pôsobí nerušivo (klavír, husle a tak podobne), Príbeh pekný a trocha smutný no, ale to je životná realita. ()

Reklama

TomX2 

všechny recenze uživatele

Keď mala Hotaru 10 rokov, stratila sa v lese, v ktorom podľa legiend žijú démoni. Hotaru na takéto veci neverí, až do doby, keď stretne jedneho z nich Gina a vytvorí si s ním silné púto. Od tej doby les návštivuje každé letné prázdniny, pretože sa Gina nemôže dočkať. Avšak má to jeden háčik - keď sa ho dotkne človek, navždy zmizne z povrchu zemského. A tak sa musí Hotaru zmieriť s tým, že s milovanou osobou nemôže naviazať fyzický kontakt. To sa však ale začína pomaly meniť a Hotaru má stále väčšiu chuť sa ho dotknúť. Celkový dojem: Priznám sa, že tomuto krátkemu filmu som sa veľmi dlhú dobu vyhýbal aj napriek tomu, že mi o ňom povedalo už veľké množstvo ľudí. Je to z dôvodu toho, že obecne nemusím filmy, knihy ani nič podľa legiend, v ktorých ešte dokonca vystupujú prehnane mladé postavy, ktoré sa zamilujú do nejakých nenormálnych čarovních ľudí, ktorí sú ešte dokonca o niekoľko rokov starší. Toho však veľmi ľutujem, keďže som dostal naozaj krásny príbeh plný lásky a priateľstva medzi dvoma postavami, ktoré sú však veľmi smutné kvôli tomu, že sa nemôžu dotknúť toho druhého. Ja som si hneď obľubil obe postavy, ich púto a vlastne všetko z celého filmu z čoho vedie hlavne nádherný vizuál a hudba k tomu. Jediná vec, ktorá trochu skazila môj dojem z filmu a prečo som vlastne nedal 100% keď na to naozaj malo, bola tá, že mi koniec prišiel taký bezduchý a rýchly. Proste mi to prišlo, ako keby s tým tvorcovia nechceli ďalej štvať a tak to jednoducho všetko natlačili do pár minút, aby to už mali za sebou. Aj keď som dal ,,len" slabých 5 hviezd, nedokážem dať menej, pretože ten film je naozaj krásny a myslím, že by som ho mohol kľudne pustiť aj každému. Moje hodnotenie: 90% ()

Blowler 

všechny recenze uživatele

Krásný jednoduchý příběh o vyvíjejícím se vztahu mezi dívkou a lesním duchem, kteří se nemůžou dotknout. Nádherná hudba na začátku a na konci je místy vyplněna, pro mě nepochopitelnou, harmonikovitou hudbou, což je ale jediná vráska tohoto krátkého snímku. Animace je jednoduchá, ale neurazí. Vizuální stránka je v tomto případě druhotná. Příjemná třičtvrtě hodinka. ()

yenn 

všechny recenze uživatele

Dívka, o níž se mnoho nedozvíme, si během letních prázdnin u strýčka najde v lese prázdninovou lásku, strašidlo (jókai), jež má podobu člověka a také se diváku nepřiblíží. Každý rok se scházejí, procházejí se lesem a jednou zavítají na slavnosti strašidel, které vypadají stejně jako ty lidské. A pak se stane něco, co by mělo být dojemné. Motiv jókai je tu tedy téměř zbytečný a romance se jím jen snaží zakrýt svou tuctovost. Navíc tak činí po dobu dvojnásobně dlouhou, než by bylo vhodné. 3/10 ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Lesní svatyně zobrazená v anime i v původním manze doopravdy existuje. Jmenuje se Kamishikimi Kumanoimasu Shrine a leží v prefektuře Kumamoto na ostrově Kjúšú. (Jirka_Šč)
  • Snímek je adaptací stejnojmenné mangy od Yuki Midorikawy. (Hromino)
  • Jedná se o druhé dílo autorky předlohy, které režisér Takahiro Ōmori adaptoval. Prvním byl seriál Natsume yūjinchō (od r. 2008). (Hromino)

Reklama

Reklama