Reklama

Reklama

Malá dívenka Hotaru se ztratí v lese, o němž se vypráví, že se v něm vyskytují zvláštní bytosti. Jedna taková bytost se před ní objeví a z lesa ji vyvede. Laskavý zachránce se jmenuje Gin a kromě masky na něm nic zvláštního není. Nebo vlastně je: dotkne-li se ho nějaký člověk, tak nadobro zmizí. I přes tento nedostatek se mezi Hotaru a Ginem vytvoří pouto, které časem sílí i bez fyzického kontaktu. (Ne4um)

(více)

Recenze (58)

Hem.m 

všechny recenze uživatele

SPOILER -> Nemusel umřít.. <- SPOILER I přes to, že z neznámého důvodu mi tu byl 3x smazán komentář, zkusím napsat další.. Romantika, která rozhodně neurazí žádného sado-masochistu, který si libuje v zálibě, které se říká mlácení dětí.. Vím, že se ho nesměla dotknout, ale když někoho milujete, zachráníte ho, i když by vás to mělo stát život.. A to myslím vážně, to děvče mohlo několikrát zemřít. Tento film mě vůbec nenadchl a doufám, že můj komentář už smazán nebude. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Hotaru tráví letní prázdniny u svého strýce na venkově a jednoho dne zabloudí v lese, kde žijí horští bohové a lesní duchové. Zjeví se jí duch Gin a pomůže jí dostat se domů, ale nesmí se ho dotknout, protože by jinak přestal existovat. Hotaru se svým novým kamarádem tráví každé další prázdniny... Krásně strávených čtyřicet minut v poklidné atmosféře lesa. ()

Reklama

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Anglický překlad názvu: Into the Forest of Fireflies' Light. ■ Film, který se vyrovná Miyazakiho tvorbě nebo tomu, co dělá Makoto Shinkai. Jednoduchý, zpětně vyprávěný příběh přátelství přerůstajícího v lásku mezi dvěma bytostmi, které se nesmí dotknout. Dostačujících 45 minut. Krásná hudba (doporučuji http://www.youtube.com/watch?v=Q7xHV8uvYLY). ■ Lesní svatyně zobrazená v anime (i v původním manga) doopravdy existuje. Jmenuje se Kamishikimi Kumanoimasu Shrine a leží v prefektuře Kumamoto na ostrově Kjúšú. ()

Mkqp 

všechny recenze uživatele

Asi po třech letech si to pouštím znovu, a i když momentálně neslzím, tak se opět nad tímto něžným snímkem rozplývám. Jednoduše, citlivě a s grácií vytvořené anime. Ačkoliv je Hotarubi no mori e film krátký, dokáže dostatečně zaujmout a nepůsobí neosobně jako spousta mnohem delších. Určitěl si jej v budoucnu plánuji pustit znovu. Občas je v jednoduchosti síla. Zde to platí dvojnásob. ()

Blowler 

všechny recenze uživatele

Krásný jednoduchý příběh o vyvíjejícím se vztahu mezi dívkou a lesním duchem, kteří se nemůžou dotknout. Nádherná hudba na začátku a na konci je místy vyplněna, pro mě nepochopitelnou, harmonikovitou hudbou, což je ale jediná vráska tohoto krátkého snímku. Animace je jednoduchá, ale neurazí. Vizuální stránka je v tomto případě druhotná. Příjemná třičtvrtě hodinka. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Snímek je adaptací stejnojmenné mangy od Yuki Midorikawy. (Hromino)
  • Jedná se o druhé dílo autorky předlohy, které režisér Takahiro Ōmori adaptoval. Prvním byl seriál Natsume yūjinchō (od r. 2008). (Hromino)
  • Lesní svatyně zobrazená v anime i v původním manze doopravdy existuje. Jmenuje se Kamishikimi Kumanoimasu Shrine a leží v prefektuře Kumamoto na ostrově Kjúšú. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama