Reklama

Reklama

Peklo na talíři

(pořad)

Šéf Pražského kulinářského institutu Roman Vaněk pranýřuje úroveň české gastronomie a stolování. Přidává i pár praktických rad, čemu se vyhnout, na co si dát v restauracích pozor a čas od času rozbírá některé zajímavé potraviny. (oficiální text distributora)

Recenze (174)

haffen 

všechny recenze uživatele

No tento program by si zaslúžil byť v televízii, aby ľudia vedeli aké blafy, teda pardón "šmakulády" jedia. Takto na internete sa to nedostane tak širokému záberu ľudí ako by bolo dobré a potrebné. Má to svoje mínusy ako krátka čas, menšie rozobratie do podrobnosti a podobne. Takže 4 slabšie hviezdičky. ()

TrebleClef 

všechny recenze uživatele

V dnešní době, kdy prodejci jsou schopní dát na pulty cokoliv, je dobré mít takové pořady. Tento dobře uvádí pravdy na pravou míru, a osvětluje skryté sdělení výrobků spotřebitelům. Škoda že je tak krátký, témata jsou tak jen nahozena, a moc už nerozvedena. Hodně mi vadí Vaněk sám o sobě. Jeho hulvátskyarogantní projev, trapné hlášky a rádobyvtipnost nemůžu vystát. S jeho příjmem je asi lehké kritizovat spotřebitele, kteří živí rodinu a nemají vysoké příjmy...V porovnání s D-testem je to jako trabant a mercedes. Ale díky za něj. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Z hlediska filmařiny i ,,hereckých'' výkonů se jedná o podprůměr. Ale z hlediska osvěty a dokumentární hodnoty (co se žralo - jedná se totiž o žrádlo ne o jídlo) a pilo za svinstva kolem roku 2010 - 2013) je to na plné hodnocení. Už jen za to nové české slovo - šmakuláda. On Vaněk asi moc dobře ví do čeho šije. Kuchaři, řezníci i restauratéři jsou první kdo má o těchto nešvarech přehled. Hned za nimi to jsou všechna ta Makra, Penny, Lidly, Tesca, Kauflandy a kdo ví co ještě... Já se co se týče označování krabí pomazánky s nulovým obsahem krabího masa, či šunky, kde vepřové tvoří je 20% složky, párků z kuřecích kůží a šlach pěkně umletých na růžovo obarvených, glutamátem ochucených a ovoněných držím klasického názvu - Amarouny. Už je to déle co jsem s údivem zjistil, že kokosovo-rumová čokoládová tyčinka neobsahovala ani rum, ani kokos... A teď si říkám... obsahovala vlastně čokoládu? Nebyla to oblíbená čoko-tuko-pochoutka? Je to hnus, je to děs, ale když to těm velkým obchodním řetězcům a výrobcům dovolujeme tak to je naše blbost. Nekupujme šunkové pizzy bez šunky, jahodová pitíčka bez jahodové šťávy, nechtějme 10 deka šunky za 10 Kč.... Když to nebudeme chtít a nebudeme to kupovat, nebude nám to nabízeno a nebude to vyráběno. Možná si nějakou kačku připlatíme, ale nebudem mít ve vepřové šunce brambory, sóju a hromadu éček. Když něco kupujete koukejte vedle ceny i na složení výrobku. Je to pracnější, občas to chce lupu, ale má to význam. Pokud u uzené kýty kromě položky masa, která by měla být na prvním místě najdete ještě 8 řádků chemických sloučenin, jděte o kýtu dál. * * * ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Velmi, ale velmi zajímavé věci se v tomhle malém pořadu dozvídám. Aneb jak si z nás dělají výrobci prdel. Teď jsem viděl díl o mražené pizze a jenom jsem kroutil hlavou :). Za 5 minut se ve stručnosti dozvíme určitě věci, které jinde ne, a které bychom se původně ani dozvědět neměli. Velice dobré, poučné, trefné a podáno zábavně. ()

Aleix 

všechny recenze uživatele

Co na tom chcete hodnotit ? Snad jen to ,že je to strohý a k věci. Žádná přehnaná snaha být vtipný (naštěstí , Zdendovi Pohlreichovi se to moc už nedaří ). Některé zbytečné informace pro nás laiky, ale to důležité se dozvíme a pochopíme. Jen mi někdy chybí, pochvala nějakého produktu , přijde mi to že žereme samé sračky a je obdivuhodný, žé nám drží žaludek pohromadě. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (5)

  • Pořad získal cenu studentské poroty na Life Sciences Film Festivalu 2012. (gogos)
  • Natáčení pořadu probíhalo v Pražském kulinářském institutu na Suchdole. (janekrubes)
  • Mezi nejsledovanější epizody prvních dvou řad patří díly o křehčeném mase, olivovém oleji či předraženém nádobí. Tyto epizody měli v roce 2013 na dva miliony shlédnutí. (gogos)

Reklama

Reklama