Reklama

Reklama

P.K. (Aamir Khan) pristáva na Zemi v indickej provincii. Pochádza z planéty podobnej Zemi, ale v určitých oblastiach dosť odlišnej. Hneď zo začiatku mu Zem ukáže svoju drsnejšiu stránku; chudák P.K. je okradnutý o svoj ovládač. Problém je, že len s pomocou neho sa môže dostať späť na domovskú planétu. Pri pátraní po ovládači spoznáva v Dillí Jaggu (Anushka Sharma), ktorá pracuje ako reportérka. P.K. ju začne zaujímať a ona sa rozhodne, že by bol vhodný na interview.
Film zobrazuje strasti mimozemšťana so stretom inej kultúry, náboženstva a spoločenských pravidiel, na aké bol zvyknutý. Tieto stretnutia občas vytvárajú aj komické situácie. (vander19)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (125)

KrestanFilms 

všechny recenze uživatele

Aby se mimozemšťan - ve stejném těle jako člověk - mohl vrátit na svou planetu, potřebuje pomoc boha. Ale - kterého? Když je těch náboženství tolik... Zkouší bohy všech náboženství které potká, ale jeho prosby jsou bez odezvy... Tak které je to pravé? Je naprosto zklamán. BohuŽel i křesťané se k němu zachovali tak, že byl jen zmaten... Zajímavý a vtipný film o hledání - k zamyšlení. A shlédnutím snad nic nezkazíš. Ale jako křesťanský ho doporučit nemohu, protože je okolo i spousta věcí, které jsou nedoporučitelné. A jakési poselství film sice nese a on dojde vlastně ke správnému závěru, ale hlavní poselství filmu je spíše - všechny náboženství jsou na prd... ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

Jo, je to tak. Naposledy jsem se takto pobavila u 3 idiotů. Závažné téma podané satirickou formou, byť někdy u toho lehce člověka zamrazí. Dalo by se říci, že je to taková snaha o osvětu přímo z dílny produkující masovou zábavu. Zatím jsem se s tak otevřenou kritikou setkala jen u D. Mehty. Ale, to může být jen moje neznalost. Že filmy kritizují zkorumpovanou policii a politiky, to už je celkem běžné, poslední dobou se už ve filmech objevuje i častěji tzv. "ženská otázka", ale kritika náboženství? No, to chce v Indii odvahu. Nicméně, když se nad tím člověk zamyslí, je fakt, že na co se dá při takové míře korupce spolehnout. Snad jen na to, že i ti mocní by se mohli teoreticky "někoho" bát a před "někým" mít úctu. A máte vyhodit peníze za to, že vás vyslechne guru nebo psycholog? Nemám pocit, že by se konkrétně v našem ateistickém státě k sobě chovali lidé lépe. Ale, to byl jen takový povzdech, film je to naprosto skvělý a ve všem s P.K. souhlasím. ()

Reklama

Ceres 

všechny recenze uživatele

I když jsem nečekal vůbec nic speciálního a začátek tomu tak jaksi nenapovídal, protože na to bylo moře času (film má téměř 2h a půl), tak co se postupně odehraje a jak film pracuje s otázkou víry v našem světe je naprosto uchvacující, originální a zároveň velice jednoduché a prakticky se s pohledem PK ztotožňuji. Scéna ve studiu, kde PK reaguje na otázky guru je vrchol filmu a to konečné dopovězení příběhu mezi Jaggu a Saafrazem už jen třešnička. Podle mě tento film je klenot a právem patří k tomu nejlepšímu, co jsem zatím viděl. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Aamir Khan má svoju pointu. Otvára množstvo citlivých otázok, v ktorých sa navyše ešte s chuťou porýpe, akoby solil už tak pekne krvavú ranu. Avšak na jednu otázku by som i ja rád poznal odpoved': v Indii je milon krajších herečiek, tak prečo on si vybral do tohto filmu práve takú, ktorá sa celý film ksichtí, akoby si špliechla do gatí a nevie, kam to vyhodiť... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Originálny námet s množstvom pesničiek, ktoré ma síce až tak nedostali (skôr ma to dosť iritovalo), ale scenár je veľmi zaujímavý. Naproti tomu nerozumiem, prečo dostal film nálepku fantasy. Skôr ide o scifi komédiu s pekným melodramatickým koncom. Postava P.K. ma síce zo začiatku mierne vytáčala, ale bola to len otázka zvyku, zakrátko si ma Aamir Khan svojim zjavom a bláznivou povahou úplne získal. Prvá polovica fungovala ako perfektná komédia, hlavne niektoré kúsky súvisiace so zoznamovaním P.K. s tamojšími zvykmi boli bláznivé, pričom mi niektoré scénky poriadne prevetrali bránicu. Jadro filmu tvorí zaujímavá filozofická úvaha o náboženstve ako takom, ktorá je divákovi vysielaná prostredníctvom tejto bláznivej postavičky mimoriadne zábavnou a hravou formou, takým Sokratovským spôsobom - otázkami. V závere prišlo aj na emócie, takže u mňa veľká spokojnosť. 80/100 Videné v rámci Season Challenge Tour. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Kostýmy, ktoré nosí Aamir Khan vo filme, boli v skutočnosti náhodne pozbierané od verejnosti. (Laslo)
  • Je to první indický snímek, který v kinech v USA vydělal víc než deset milionů amerických dolarů. (Terva)
  • S filmem byl spojován i indický herec Arshad Warsi. Ten ale později prohlásil, že se nejednalo o oficiální nabídku, a zatímco se veřejně spekulovalo o jeho účasti, připravoval se herec na roli v jiném snímku. (Conspi)

Reklama

Reklama