Reklama

Reklama

Mistrovské pečení

(pořad)
  • Velká Británie The Great British Bake Off (více)

V tomto zábavném a napínavém pořadu se hledá nejlepší cukrář amatér Velké Británie. Členové poroty – mimo jiné Mary Berry a cukrářský mistr Paul Hollywood – dávají dvanácti nadšeným adeptům cukrářského řemesla různé úkoly, jejichž splněním mohou prokázat pokaždé jinou schopnost či odbornou dovednost, a díky tomu mohou diváci pochopit, že v pozadí cukrářského umění se skrývá složitá věda plná výzev. Soutěžící, zatímco se potýkají s nejobtížnějšími zkouškami, dělají vše pro to, aby si svým výkonem získali přízeň porotců, vždyť se snaží postoupit do finále a každý z nich by se chtěl stát definitivním vítězem. (TV Spektrum)

(více)

Recenze (14)

XdanteX 

všechny recenze uživatele

Oslava britského sedlactví a reality tv ignorance.. Výměna manželek v kuchyni....stejná úroveň. Samotní porotci, kteří by měli hodnotit výsledek a kvalitu si hrají na profesionály, ale když se podívate na jejich práci. Neumí ani výslovnost jednotlivých jídel, ingrediencí a pak je vezmou a znásilní je do GB-fusion receptu.....nevím jak na tom byly starší série...ale v současnosti je to odpad v gastro TV ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

Kdyby člověk neznal obsah a vycházel jen z premis pořadu, musel by si myslet, že reality show je už totálně v koncích. Jaké premisy? Již nám nestačí pořad o vaření typu Oliver/Ramsey, zúžíme to jen na pečení, přidáme lesbickou moderátorku a soutěžící naskládáme do stanu. Jenže tohle je BBC. Takže porotci a soutěžící jsou velmi dobře vybráni a onou moderátorkou je Sue Perkins. No, a tak tu máme nejlepší (a pomalu i nejsledovanější) reality show, protože Pečení je radost, ... ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Talentová reality show o pečení ve všech podobách ve stanu na zelené louce anglického venkova… Ono by se přímo nabízelo to shodit tím, že to spadá do kategorie „guilty pleasure“ z ranku Prostřena, ale to by nebylo zcela férové. Ono je to totiž opravdu dobré a nabízí to sympatickou alternativu všem těm pompézním ukřičeným übertalentovým megashow. „Rozpékaná“ je totiž milá, domácká, nabízí spoustu užitečných typů (pokud aktivně pečete) a to s nemalou porcí typicky suchého anglického nadhledu od moderátorek i porotců, aniž by však byla konfliktní či tlačila na pilu emocí. A přesto (či právě proto?) umí být napínavá i dokáže zafungovat po emoční stránce. Není se tedy co divit, že již několik let v řadě patří k vůbec nejsledovanějším pořadům Británie. Byť pravda, je to pořad určený zcela jiné cílovce než jsou uživatelé ČSFD. Každopádně je s podivem, že si k nám nějaká tuzemská variace cestu prostřednictvím sobotních večerů na ČT ještě nenašla. A přitom by naší nátuře (nejen) u pečení chtivých babiček, tetiček i maminek sedla nepoměrně více než veškeré ty přebujelé show, které bez rozmyslu tak často a rádi přebíráme. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Když jsem se před nějakými sedmi lety přestěhoval do Anglie, tak jsem v televizi poprvé viděl Great British Bake Off a ačkoliv to byla sympatická show, kterou jsou sledoval rád, tak jsem nechápal, že jsou z toho Angličani tak odvařený. Nyní po letech (právě proběhlo finále 11. řady) jsem nedočkavě čekal na každou další epizodu a doufal jsem, že se jim zase bude dařit a upečou to dobře. Je to něco úplně jiného než jste z podobných soutěží zvyklí, soutěžící jsou na sebe opravdu milí, pomáhají si a navzájem se podporují. Nejspíš je to i tím, že výhra jako taková je v podobě skleněného stojanu na dort a k tomu je právo říct, že jsem vyhrál/a Bake off. ()

Archvile odpad!

všechny recenze uživatele

Už nestačí, že v každej sérii musí byť povinne minimálne jeden homosexuál, dokonca už nestačí že v každej časti to musia divákom aspoň raz pripomenúť, ale v poslednej vysielanej sérii musí tento aj súťaž vyhrať. A je úplne jedno, že to je priemerný pekár ktorý bol v každej časti série na vypadnutie. Scenár je vždy rovnaký. Je finále a šikovný pekár ktorý vyhrával jedno technické pečenie za druhým a bol niekoľko krát pekárom týždňa, tak sa mu zrazu ako "zázrakom" prestane dariť a víťazom ročníka sa stane podpriemerný pekár. A to len preto, že má inú orientáciu. Presne toto sa stalo nielen v tejto reality, ale aj pečenie Austrália a naposledy aj pečenie Kanada (ročník 2021). A touto sériou naša rodina skončila s týmto formátom na dobro. Zbohom TV Paprika. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (1)

  • V letech 2015 a 2016 se stal pořad nejsledovanější show ve Spojeném království. (Duoscop)

Reklama

Reklama