Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roztržitý policejní důstojník Cruchot zachraňuje Saint Tropez před mimozemšťany s lidskou podobou. Jediný způsob jak je rozeznat od lidí je, že pijí olej a pohonné látky a když se jich člověk dotkne, znějí jako prázdné plechové nádoby. Podaří se Cruchotovi a jeho partě zamezit přílivu mimozemských bytostí na Zemi a zachránit nejen Saint Tropez ale i celé lidstvo? (Intersonic)

(více)

Recenze (366)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Skoro se mi nechce věřit, že tohle natočil stejný režisér jako prvního a o ostatních četníků. Mimozemské oživení je sice oživení, ale toho, aby vyvolalo obvyklou lavinu gagů, smíchu a jedinečných zápletek, se nedočkáme. Na druhou stranu se ale naštěstí vyhneme obvyklých trapností nepovedených komedií. Takže: pro ortodoxní milovníky Louise De Funèse stále slušná porce zábavy. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Děti po mně chtěly nějakou komedii a tak jsem sáhl ke klasice - francouzské komedii s Četníkem s Cruchotem v podání Funèse. No a stejně jako ostatní zde i já byl v mírném šoku tou náhlou nevtipností legendy, které jsem se v dětství smával. Dnes už mi drmolení Filipovského prostě vtipné nepřipadalo a i když na člověka z filmu příjmeně dýchla vůně sedmdesátek (myslím let! dívky tam běhaly povětšinou mlaďounké a jen v plavečkách:-) ! ), krásného léta na francouském pobřeží s vůní moře, pínií a cvrkotem cikád prostě jste cítili, že to není ono. Pár vtipů ušlo, hlavně počáteční záměny, ale jak říkám... Vtipnost někam odešla s těmi mnoha roky o které jsme zestárli a o které zestárl i film sám. Mimochodem jeden z potomků při pohledu na létající talíř na obloze prohlásil, že ty počítačové triky jsou dost slabé.. :-) Marně jsem generaci, která kouká na Valeriana a tisíc planet, s počítačem a mobilem žije v symbióze jako rybka klaun a sasanka, že v téhle době se ještě žilo bez počítačů a to dokonce velmi dobře. A tak a je mi to líto, dávám jen za tři plechovky oleje. * * * ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"To je sestra Cruchotová !! Vrátila se teď z Grónska.. Obracela na víru eskymáky.." ;) Spolu s prvním filmem to jediné skutečně kvalitní a vtipné, co tahle legendární četnická série vůbec nabídla.. Tedy dokáže-li se jeden oprostit těch scénáristických veletočů, které slouží pouze jedinému cíli, totiž natáhnout tenhle projekt jako kšandy, dokud se na to pořád chodí.. Velkej malej De Funés prostě táhnul, ať už hrál v čemkoli !! Lefevre se tady neskutečně vytáhl nejlepším hudebním motivem své kariéry a navíc Četník a mimozemšťané vypadá vedle těch zbylých ostatních přepjatých uřvaných zástupců Giraultovy série skutečně skoro jako z jiného světa, i když si Cruchot s někým vyměnil manželku i některé své podřízené a myslel, že si toho nikdo nevšimne..;) ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 9/10 Hudba 9/10 Efekty 9/10/// +nezapomenutelné scény s mimozemšťany, atmosféra, hudba, stále zábavné figurky -samozřejmě po technické stránce to dnes není žádné wow, ale to mi u četníků nevadí/// Snad jen díky pozdějšímu datu výroby se podařilo natočit tento snímek s příchutí sci-fi. Že jo, kde by četníci byly po trikové stránce někde před 15 lety, kdy vznikali první díly. Zajímavé, zábavné a nezapomenutelné a možná taky nejlepší./// Celkem 89%/// ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tento diel som mal v detstve najradšej, lebo tam sú mimozemšťania a sci-fi som mal vždy rád. Ale dnes už mi to pripadá strašne slabé. Celý dej spočíva v neustálych zámenách ústrednej party s mimozemšťanmi, ktorí vedia zmeniť podobu a okopírovať kohokoľvek. Lenže nejedná sa o nejaké prepracované epizódky, ale len o to najprimitívnejšie čo pravdepodobne tvorcov napadlo 5 minút pred natočením scény. Minimálne tak jednoducho to pôsobí. Funes už dosť zostarol a ani to gúľanie očami mu už tak nejde. Najviac zamrzí absencia niektorých pôvodných hercov. Či už Lefebre, ktorého aspoň nahradili snažiacim sa tučkom, alebo Claude Gensac v úlohe Funesovej ženy. Tá ma tak malý priestor, že ani tak nevadí, že ju preobsadili nejakou nevýraznou herečkou. Celkovo to je taký nudný diel v ktorom ma rozosmiala len scéna v ktorej si do rytmu žandári búchajú po svojich dutých hlavách a samozrejme najdutejšiu hlavu má Funes. To sa vydarilo, ale ako celok je to slabota. 4/10. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (23)

  • Keď herec Jean Lefébvre (Fougasse) zistil, že jeho komické výstupy v predchádzajúcich častiach Žandárov vystrihávali častejšie, ako by si želal, rozhodol sa, že natáčania filmov série Žandár a mimozemšťania a Žandár a žandárky (1982) sa už nezúčastní. (Raccoon.city)
  • Během natáčení jedné scény zabilo auto diváka. Příčinou byla patrně technická závada. Scéna byla z filmu vystřižena. (chleba24)

Reklama

Reklama