Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Četník a četnice je poslední z populárních četnických komedií, které režíroval Jean Girault a ve které mohl naplno uplatnit svůj komediální talent Louis de Funes. Girault zemřel v roce 1982 a o šest měsíců později i jeho dvorní herec, představitel strážmistra Cruchota, Louis de Funes... Četníci v Saint Tropez se stěhují do nové, moderní budovy, kde na ně čeká počítač a kde mohou zúročit své zkušenosti i tím, že je předají čtyřem novým kolegyním, které do Saint Tropez přijely na praxi. Všichni bez rozdílu se jim dvoří. Gerber s Cruchotem jsou plukovníkem diskrétně vybídnuti, aby své mladé pomocnice především bedlivě hlídali – je to ve státním zájmu. Ale dívky se začnou ztrácet jedna po druhé, je třeba to utajit před nadřízenými a především je rychle najít, neboť únosci jsou nebezpeční. (Česká televize)

(více)

Recenze (274)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Ze všech Četníků nejslabší, ale vtipné hlášky tu také jsou. Např. ty, které se stále motají okolo ostrova "Kergelén", který mi dlouho vrtal hlavou - kde vlastně je? : )) Děj si myslím, že je zajímavý, nelíbí se mi nové prostory, ale to je detail.... Mozek : ) Zajímavost: Kdo hledá, najde - 49°20´ j.š., 69°20´ v.d. - na těchto souřadnicích naleznete Kergueleny, souostroví v jižní části Indického oceánu, které patří k francouzským jižním a antarktickým územím. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Poslední díl bych rozhodně nezatracoval. Pro některé už to možná není taková sranda, ale Funès byl excelentní jako vždy. Tentokrát mu zdatně sekundovala nejen „závodnice“ jeptiška, ale i čtveřice soudružek v modrých sukýnkách. Především pak dívka playboye 1980 Catherine Serre. Navíc se mi líbila i ona kriminální zápletka. ()

Reklama

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Pseudointelektuální kecy o lidové zábavě hodˇme do koše - má to být snad zábava pro slony? Scénář je v porovnání s prvními díly poněkud infantilní, ale v tomto stále nepřekonává "Mimozemšťany" a i když narativ kulhá na obě nohy zdárně to kompenzuje řemeslně dokonalá režie.  Jacques François ve své typické vedlejší roli nikdy nezklame - vlastně docela nedoceněný herec. Závěr je jednoznačný: stále je to Louis de Funès a to sakra i po 40 letech znamená něco vyjimečného. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

S Četníkem, jeho sérií, je to jednoduché- první dva díly výtečné, další dva skvělé, poslední dva průměrné. Tak jako tak, celé to táhne hlavně Louis de Funés, který si film ukradl i tentokráte, na ty nekonečně dlouhé nohy četnic nehledě :-) Lepší než jsem očekával (za mě lepší než Mimozemšťané), pohodová letní komedie, u které se člověk musí hlavně pousmát nad tím, jak moc nekorektní to z dnešního pohledu je- #MeToo nebo BLM to radši nepouštějte, nebo zas vyjdou do ulic, v lepším případě spáchají seppuku... ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně třetí nejlepší díl série (po mimozemšťanech a St. Tropez) plný klasických momentů, které mě dokáží rozesmát i dnes, po několikátém shlédnutí. Jsem si vědom, že scénář je místy až moc hloupý - ale tenhle díl má prostě své kouzlo, spoustu geniálních hlášek a scén a všichni zúčastnění zde prostě perlí. Za všechno můžu jmenovat: přivítání četnic na stanici, odhalení Gerberova poblouznění a jeho následný recitál, "zaučování" četnic, Cruchotovo potutelné sledování Yo a četníka na pláži - nachytání velebnou sestrou, Cruchotovo shánění náhradních četnic a Gerberovo ježdění do kolečka, a další a další. Plus skvělá hudba a romantika St. Tropez. U mě bezva komedie, pořád a stále :-) ()

Galerie (20)

Zajímavosti (31)

  • Ve scéně, kdy Cruchot (Louis De Funès) sleduje dalekohledem své podřízené Beaupieda (Maurice Risch) a slečnu Makumbovou (Nicaise Jean-Louis), je vidět, že Makumbová má náramek na levé ruce. Když se Cruchot hádá s jeptiškami a pak za ním přijdou jeho podřízení je vidět, že slečna Makumbová má náramek na pravé ruce. (OndrejKW)
  • Ve filmu se dvakrát objeví Škoda 110L, typ 717 z roku 1973 - při hromadné bouraččce a při ďábelské jízdě matky představené. (A.MacGyver)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno