Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Četník a četnice je poslední z populárních četnických komedií, které režíroval Jean Girault a ve které mohl naplno uplatnit svůj komediální talent Louis de Funes. Girault zemřel v roce 1982 a o šest měsíců později i jeho dvorní herec, představitel strážmistra Cruchota, Louis de Funes... Četníci v Saint Tropez se stěhují do nové, moderní budovy, kde na ně čeká počítač a kde mohou zúročit své zkušenosti i tím, že je předají čtyřem novým kolegyním, které do Saint Tropez přijely na praxi. Všichni bez rozdílu se jim dvoří. Gerber s Cruchotem jsou plukovníkem diskrétně vybídnuti, aby své mladé pomocnice především bedlivě hlídali – je to ve státním zájmu. Ale dívky se začnou ztrácet jedna po druhé, je třeba to utajit před nadřízenými a především je rychle najít, neboť únosci jsou nebezpeční. (Česká televize)

(více)

Recenze (274)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Je snazší věnovat se na Francouzské riviéře alpinismu, nebo odsloužit jako policistka v terénu celý den na vysokých šteklech? Pokud je to první rektální a stará se Ludvíček Maryvonne Cruchot, tak je určitě těžší četničení v lodičkách.. Au revoir mistra sice přinese dost hluchých míst, ale i pár těch, co zůstanou v paměti navždy (třeba jízda velebné matky v odlehčující se CV dvojce, na kterou nemá ani Dom Toretto). Ten motiv při jakože dramatických scénách trošku působí jako krádež kultovního Colombierova motivu z Lovce hlav.. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Filmu hlavne neprospieva, že Louis de Funès nevyzerá veľmi zdravo. Tento diel už vyjsť nemusel, netvrdím že škodí celej sérií ale čaro žandárov je preč, nová stanica, nový počítač, nové spolupracovníčky, všetko je veľmi nové a to nebol dobrý ťah. Ani herecké výkony nie sú to, na čo som bol zvyknutý, toto si proste môžete aj nechajte ujsť a budete mať na žandárov lepší názor. Úplne to nezatracujem, ale všetkého veľa škodí. Žandárky sú celkom pekné, takže aspoň na to sa dá pekne dívať. ()

Reklama

zdenny 

všechny recenze uživatele

Toto nám komunisti do kin pouštěli, proto mám na "Četníky" nostalgické vzpomínky. Pamatuji si, jak jsme na to byli s kluky v kině a pak jsme si četnice mezi sebou rozdělili. Každopádně se jedná o klasickou francouzskou komedii těch let. Dnes se to asi mladým líbit nebude. My jsme v mládí neměli internet a torrenty. Výběr byl malý a takový, jaký nám byl nabídnut. V této komedii člověk krásně zavzpomíná na staré časy sedmdesátých a osmdesátých let. Krajina ještě nebyla tak zdevastována civilizací, staré auta, tak nějak život po staru. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Občas když spěchám a jedu jako dobytek představuju si, jak se za zatáčkou vyloupne čtyřlístek krásnější než ten od Němečka a proluftuje mi papíry i s výbavou. Dřív jsem si já blbec lámal hlavu s tím, kterou z četnic bych posadil na sedačku spolujezdce, dneska už ale vím, že řídit bych nechal Fuňése a sám jel s holkama vzadu. Rutinní zakončení legendární série, které je tak dobré, jak vy sami chcete. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Žádný díl četníků není navíc. Těch by snad ani nemohlo být dost. Eskapády, pitvoření a suprový dabing. Nejde se nebavit ani při 50. shlédnutí. Četnice sice žádný humor nepřinesou, takže jde jen o vymýšlení dalších scének a opakování toho fungujícího, ale jak jsme psal, toho by snad ani nemohlo být dost. Ne v tomhle podání. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (31)

  • Chvíli po hromadné bouračce čte jeptiška knihu o Karlu Marxovi. (ludva10)
  • Michel Galabru (Jérôme Gerber) po smrti Louise de Funèse (Ludovic Cruchot) prozradil jeho filmové manželce Claude Gensac (Josépha Cruchot), že de Funès byl do ní tajně zamilovaný. Ona byla ale velice překvapená, protože si nikdy ničeho nevšimla. (raininface)

Reklama

Reklama