Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Četník a četnice je poslední z populárních četnických komedií, které režíroval Jean Girault a ve které mohl naplno uplatnit svůj komediální talent Louis de Funes. Girault zemřel v roce 1982 a o šest měsíců později i jeho dvorní herec, představitel strážmistra Cruchota, Louis de Funes... Četníci v Saint Tropez se stěhují do nové, moderní budovy, kde na ně čeká počítač a kde mohou zúročit své zkušenosti i tím, že je předají čtyřem novým kolegyním, které do Saint Tropez přijely na praxi. Všichni bez rozdílu se jim dvoří. Gerber s Cruchotem jsou plukovníkem diskrétně vybídnuti, aby své mladé pomocnice především bedlivě hlídali – je to ve státním zájmu. Ale dívky se začnou ztrácet jedna po druhé, je třeba to utajit před nadřízenými a především je rychle najít, neboť únosci jsou nebezpeční. (Česká televize)

(více)

Recenze (274)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Poslední díl bych rozhodně nezatracoval. Pro některé už to možná není taková sranda, ale Funès byl excelentní jako vždy. Tentokrát mu zdatně sekundovala nejen „závodnice“ jeptiška, ale i čtveřice soudružek v modrých sukýnkách. Především pak dívka playboye 1980 Catherine Serre. Navíc se mi líbila i ona kriminální zápletka. ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Pseudointelektuální kecy o lidové zábavě hodˇme do koše - má to být snad zábava pro slony? Scénář je v porovnání s prvními díly poněkud infantilní, ale v tomto stále nepřekonává "Mimozemšťany" a i když narativ kulhá na obě nohy zdárně to kompenzuje řemeslně dokonalá režie.  Jacques François ve své typické vedlejší roli nikdy nezklame - vlastně docela nedoceněný herec. Závěr je jednoznačný: stále je to Louis de Funès a to sakra i po 40 letech znamená něco vyjimečného. ()

Reklama

Colonist 

všechny recenze uživatele

Kvalita od prvního dílu série opravdu hodně klesla, ale já celou sérii beru jako nenáročné komedie, a tak ani proti Četnicím nic nemám. Sice už se dost fórů opakuje, některé jsou trapné, ale Funés a Galabru to pořád ještě táhnou a dobré momenty se ve filmu najdou. A četníci se zde setkají asi s nejnebezpečnějšími zločinci v celé sérii. Pobavit to stále dokáže. Podpis Mozek. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Poslední díl celé četnické hexalogie. Hmm hexalogie, to je ale pěkné slovo. To koukáte co? To je mnohem lepší pokoukáníčko než sledování četníků a četnic v totálně hloupém příběhu. Funés předvádí svůj standart, ačkoliv už si nad ním zubatá výhružně brousí kosu. Celkově na mě film působí tak, že už tvůrci nevědí, jak zařídit nějaký vtípek a přitom se neopakovat. A takhle nevědí od samotného začátku až do samotného konce. Odpad to není pouze díky pěkným četnicím a z úcty vůči de Funésovi a jeho celoživotnímu dílu. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Četníci ze Saint Tropez mají jazyky vyplazené až na zem a s otevřenými ústy slintají při pohledu na své čtyři nové kolegyně, které mají zaučit k profesionálnímu výkonu služby. Četnice se za podezřelých okolností ztrácejí a četníci jsou nuceni převlékat se do ženských uniforem, aby kontrola neodhalila tento drobný problém. Muži zákona se už však připravují na odvetný útok, při kterém hrdinně zatnou zločincům tipec. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (31)

  • Michel Galabru (Jérôme Gerber) po smrti Louise de Funèse (Ludovic Cruchot) prozradil jeho filmové manželce Claude Gensac (Josépha Cruchot), že de Funès byl do ní tajně zamilovaný. Ona byla ale velice překvapená, protože si nikdy ničeho nevšimla. (raininface)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v: Gassin – cesta de Coste Brigade, Hyères – ulica de la Gare 2, Saint Tropez – cesta des Tamaris 61, Traverse des Lices 1–15 a François Sibilli 9–23 (kde sídli nová žandárska stanica), bulvári Vasserot 6 a nábreží Hippolyte Bouchard 1–26. (dyfur)
  • France Rumilly, ktorá hrala vo všetkých šiestych častiach série o žandároch mníšku Clotildu, v skutočnosti získala základné vzdelanie v kláštore. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama