Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Četník a četnice je poslední z populárních četnických komedií, které režíroval Jean Girault a ve které mohl naplno uplatnit svůj komediální talent Louis de Funes. Girault zemřel v roce 1982 a o šest měsíců později i jeho dvorní herec, představitel strážmistra Cruchota, Louis de Funes... Četníci v Saint Tropez se stěhují do nové, moderní budovy, kde na ně čeká počítač a kde mohou zúročit své zkušenosti i tím, že je předají čtyřem novým kolegyním, které do Saint Tropez přijely na praxi. Všichni bez rozdílu se jim dvoří. Gerber s Cruchotem jsou plukovníkem diskrétně vybídnuti, aby své mladé pomocnice především bedlivě hlídali – je to ve státním zájmu. Ale dívky se začnou ztrácet jedna po druhé, je třeba to utajit před nadřízenými a především je rychle najít, neboť únosci jsou nebezpeční. (Česká televize)

(více)

Recenze (274)

anli 

všechny recenze uživatele

Posledni film cetnicke serie,tentokrat s poradnou spionazni zapletkou a krasnymi cetnicemi.Jasne,novych gagu tu neni moc,krome cetnic jsou vsichni herci okoukani a uz nemuzou divaka prekvapit.Ale porad je to vtipne a prijemne pokoukani.Mozna jsem trochu sentimentalni a mozna je to proto,ze je to prvni a jediny dil,ktery jsem videl na platne.No jasne,trochu tezi ze slavy cele serie a neprinasi temer nic noveho,ale presto me stale rozesmeje.Mozna je to taky kvuli tem cetnicim,ne?Proste davam jasnych 65%. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Toto nám komunisti do kin pouštěli, proto mám na "Četníky" nostalgické vzpomínky. Pamatuji si, jak jsme na to byli s kluky v kině a pak jsme si četnice mezi sebou rozdělili. Každopádně se jedná o klasickou francouzskou komedii těch let. Dnes se to asi mladým líbit nebude. My jsme v mládí neměli internet a torrenty. Výběr byl malý a takový, jaký nám byl nabídnut. V této komedii člověk krásně zavzpomíná na staré časy sedmdesátých a osmdesátých let. Krajina ještě nebyla tak zdevastována civilizací, staré auta, tak nějak život po staru. ()

Reklama

sportovec odpad!

všechny recenze uživatele

Na četnickou funesovskou hexalogii mohou být ty nejrůznější názory. Osobně se domnívám, že nejslabší a nejméně nápaditý je její pátý "mimozemšťanský" díl s dnes místy až dětinsky působícími triky. Feminizující závěrečný díl jako celek naopak v porovnání s dneškem spíše vynikne nápaditostí alespoň některých dialogů, občasným zátřpytem ne jednoho gagu a odvážnými scénami (konfrontace zralé padesátnice s jejími pozdními dcerami opravdu bere dech). Kdo do této hexalogie vkládá víc, než kdy do ní bylo vloženo, tj. kdo očekává více než přátelskou, více úsměvnou a krotkou než údernou nebo dokonce nápaditou zábavu, je zklamán. ČETNÍK byl totiž už jménem svého hlavního protagonisty Funese od počátku zamýšlen jako veselohra lidové zábavy. Zábavy, které přes občasné skluzy k plytkosti nepostrádá spád, řemeslný nápad a stále kvalitní výkony s celou řadou slušně nebo i dobře zvládnutých charakteristik minulé doby na přelomu třetí a čtvrté čtvrtiny minulého století. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Tenhle četník už není tím staým dobrým četníkem, na kterého jsem se těšil vždy, když ho měla dávat televize. V nejlepším se mělo skončit a tak je škoda, že vznil ještě jeden díl a to tenhle. Tohle si Pan komik nezasloužil. Neříkám, že jsem se nebavil, to naopak. Jenomže když jej srovnáme s ostatními díly, tak to jsou nebe a dudy. Co se týče scénáře, ten mě narozdíl od ostatních dílů nezaujal. Film stoupá a padá pouze s de Funesem. První hvězda za de Funese, druhá za některé pěkné četnice a třetí z nostalgie. ()

Tommassi3 odpad!

všechny recenze uživatele

"Teda ta má páru !! Cruchot musí být doma zticha jako pěna.." ;) Tak lidová zábava, jo ?? Spíš nesmírně a především neomluvitelně odpudivé zakončení jedné slavné filmové série.. Navíc ty výkřiky, že velký malý de Funés přeci zvládne na svých zádech utáhnout i sebevětší šmíru, se zdají tak trochu mimo mísu, protože v podobném projektu se to jeho živelné přepjaté herectví mění na estrádní křeč.. Jediný Lefevre s dalším výborným hudebním motivem - Já ty jeho melodie prostě žeru !! ;) - zaslouží potlesk, to však bohužel nestačí.. Tak takové loučení si snad Ludvíček přece jen nezasloužil, ne, pane Giraulte ?! ()

Galerie (20)

Zajímavosti (31)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v: Gassin – cesta de Coste Brigade, Hyères – ulica de la Gare 2, Saint Tropez – cesta des Tamaris 61, Traverse des Lices 1–15 a François Sibilli 9–23 (kde sídli nová žandárska stanica), bulvári Vasserot 6 a nábreží Hippolyte Bouchard 1–26. (dyfur)
  • Hlavný gangster, ktorý stojí za únosmi, sa pohybuje na invalidnom vozíku, pretože nemôže chodiť. Ale zhruba v 75. minúte, keď sedí na gauči a rozpráva sa s Cruchotom (Louis de Funès), je zreteľne vidieť ako bez problémov pohne oboma nohami. (AxelWers)
  • Podľa svedectva Catherine Serre bol Louis de Funés mimoriadne aktívny pri natáčaní, napriek zlému zdravotnému stavu, prítomnosti lekára a neustálej kontrole srdcového tlaku a podobne. Vôbec sa nešetril: "Sú scény, ktoré sme museli opakovať dvadsať, dvadsaťpäťkrát, kým nebol s nimi spokojný. Venoval sa všetkému. Na všetko dohliadal. Bol tam celý čas. Dokonca prišiel na plac aj vtedy, keď sa nenakrúcalo.“ (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno