Reklama

Reklama

Angliština Engliština

(festivalový název)
  • Indie English Vinglish (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Shashi (Sridevi) je vzorná manželka a matka dvoch detí, ktorá sa vo svojom voľnom čase zaoberá výrobou typických indických sladkostí - laddu. Pre svoju rodinu sa však denne stáva terčom vtipov a kritiky kvôli tomu, že nevie po anglicky. Shashi bola totiž vychovávaná v tradičnom konzervatívnom duchu a tento nový jazyk, ktorý sa v Indii používa čoraz častejšie, nikdy príliš nepotrebovala. Avšak časy sa menia aj v tradičnej krajine ako je India a Shashi tento nedostatok na sebe začína pociťovať. Jej problémy vyvrcholia cestou do New Yorku, kde sa má konať svadba jej netere. (lilina133)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (50)

italka63 

všechny recenze uživatele

Takové milé, velmi půvabné, pohlazení pro duši a oči. Krásná Shashi v Indii, se svojí rodinou, úspěšným manželem a dětmi, je brána tak trochu jako inventář rodiny, co funguje jako perpetuum mobile, čili jsem tu furt a makám pro všechny, to je přece normální. Miluje svoji rodinu ale cítí, že se vkrádá nespokojenost a lítost, zvlášť když dcerka tatínkův přístup zdatně odkoukala. Do toho přijde pozvání na svatbu z New Yorku od své neteře a let prvně v životě sama je křest ohněm, zvlášť když anglicky vlastně neumíte. Trapné situace ji donutí se zapsat na měsíční kurs angličtiny, kde je osazenstvo vskutku mezinárodní. A ten krásný úsměv Francouze...Jak říkám , pohlazení pro duši ...Máte oči jako dvě kávové kapky na bílé mléčné pěně... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $1,862,086Tržby Celosvetovo $9,886,679 ▐ Príjemný film, miestami správne uvoľnení, ktorý si vie občas aj utiahnuť z určitých vecí, prípadne občas príde aj na vypäté situácie. Máme tu prevažne klasické životné situácie, zasadené do prostredia veľkomesta. Kde príde človek neznalí prostredia ale i domáceho jazyka a sledujeme ako si počína ako sa zdokonaluje, či vynájde. Film ponúka určité rodinné posolstvo ako si nájsť tu správnu životnú cestu. /90%/ ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

English Vinglish je přesně tím filmem, který ve všech ohledech vystihuje ono magické "proč milovat Bollywood". Slzy jako hrách, nefalšovaná a přesně odměřená směs dojetí, něhy, lásky, humoru, štěstí, zadostiučinění, lidské důstojnosti i odpovědi na smysl života. A pokud existují na světě jen jediné oči jako kapky kávy na mléčném nebi, které by mohly tento příběh vyprávět, pak to byly oči Srideviny. 100 let indického filmu, 70 let Amithaba Bachchana. #festivalbollywoodskehofilmu ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Moderní Bollywood v nejlepší formě: podmanivá a civilně podaná zápletka, antilokální charakter, obratný mix emocí a opravdu jen mírně podbízivé komiky, poměrně organické a děj rozvíjející písňové vložky, silné senzuální působení, v němž si tentokrát na své přijdou i chuťové buňky (chci alespoň jednou v životě ochutnat opravdové Laddu s šafránem!). I když se film vedle nepříliš zajímavého rozjezdu nevyhne občasným excesům (například poměrně banální zvraty, v nichž je zranění kolene či pád mísy se sladkými kuličkami téměř podán ve stylu katastrofického filmu) a karikaturní pitvornosti, je těžké se jeho bezelstné spontánnosti ubránit. Zvláště když na naše emoce působí scény tak těžkého kalibru, jako je neúspěšné objednávání kávy v cizím jazyce či nečekaně bolestivé údery ze strany nejbližších. ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Druhý nejlepší indický film, jaký jsem kdy viděl. :-) Emocionálně mě to sice nesundalo jako Statečné srdce získá nevěstu (kousek z 1001), ale je tu tolik pravdy, extrémně sympatických postav (jazykový kroužek) a Shashi's first time in Njů Jork, že si to člověka nemůže nezískat. Titulní skladba It's all about 'English Vinglish' válcuje. http://www.youtube.com/watch?v=oVEUALJ5_Yg ()

Galerie (47)

Zajímavosti (3)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v New Yorku a v indickom meste Pune, ktoré sa nachádza neďaleko známeho veľkomesta Bombaj. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama