Reklama

Reklama

Tetovaný

  • Francie Le Tatoué (více)
Trailer

Félicien Mézeray (Louis de Funès) prodá všechno. Jednoho dne výhodně zpeněží i obraz Modiglianiho, který mu nepatří. Je totiž vytetovaný na zádech chlapíka Legraina (Jean Gabin), který se tak postará o pěkná překvapení a zábavu. Louis de Funès a Jean Gabin hned ve dvou pyžamových modelech! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (2)

Trailer

Recenze (194)

Bouřňák 

všechny recenze uživatele

Když si zapnu komedii, navíc s Louisem De Funes, tak očekávám příjemný, líbivý, nekřečovitý humor a skvělý dabing Františka Filipovského. Dabing byl opět úžasný, ale děj už tak moc ne. Kromě pár vtipných momentů jsem se příliš nebavil a nakonec i usnul. Gabin je v tomto filmu skutečně vůdčím hercem, ale ani pohled na tohoto velikaná francouzského filmu mi ke štěstí moc nepomohl. Takže vícekrát už tento film neuvidím - bohužel zklamání. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Dvojice Gabin a Funés - co dodat ? Příjemnou zábavu......Drž hubu !! Co mám držet ?? To říkám jemu !....... Jedno tetování na zádech rozjede sérii vtipných i smutných scén. Aby Louse de Funés získal toto tetování je schopen udělat téměř vše. I mamon má ale své meze. CITÁT - Čas není můj pán. Někdy to bylo i smutný. ()

Reklama

POciSEM 

všechny recenze uživatele

Louis byl zase geniální ale jeho herecký kolega byl totálně nesympatickej debílek. Gabaina sem nikdy moc nemusel ale to co zkouší tady je ubohý až běda. Kdyby byl Funes pořádně důraznej, stáhne z toho zelenýho mozku kůži jak slídu z párku. No aspoň že ho Lou na konci pošle s těma jeho kecama do prdele. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

"Pane ministře! Vaše excelence!" Netušil jsem že tenhle film existuje. I přes lehce vodový scénář to s dabingem Františka Filipovského a Čestmíra Řandy stojí za to, a konec, ten je vůbec ze všeho nejlepší :-) EDIT 2022: Idylka francouzského venkova, člověk by měl hnedle chuť se tam aspoň na léto přestěhovat :) ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

"To je jen Platón, moje krysa. V noci bývá nervózní." Komedie s Louisem deFunés mají společnou jednu ohromnou věc: stokrát omleté a odevšad vykradené zápletky jako tato (namátkou - Saki: Pozadí, Roald Dahl: Kůže nebo český film Muž, který stoupl v ceně) s ním dostávají úplně nový rozměr. Tetovaný je nádherně rozmarná komedie o přátelství a idiosynkratických extravagancích, které nás spojují. Nejsem vášnivý sběratel výtvarného umění ani inkvizitor lidí z památkového úřadu, ale je mi to jaksi blízké. I to je asi důvod, proč Tetovaného stavím na vyšší příčku než dejme tomu populárnější Senzační prázdniny. 80% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (5)

  • Jean Gabin a Louis de Funes spolu během natáčení nepromluvili mimo kamery jediné slovo. (fandalehy)
  • Rivalita a nepříliš dobré pracovní vztahy mezi Jeanem Gabinem a Louisem de Funèsem byly obecně známým faktem. K jejich dokreslení nejlépe poslouží záznam z tiskové konference, která proběhla právě v průběhu natáčení Tetovaného a kterou dodnes připomínají životopisci obou slavných herců. Na otázku ohledně nejoblíbenějších filmů toho druhého odpověděl de Funès s nadšením: "Mám rád všechny Gabinovy filmy", zatímco Jean Gabin reagoval s nepřítomným pohledem: "Neviděl jsem žádný film pana de Funèse." (argenson)
  • Za kulisu Legrainova polorozpadlého zámku posloužil hrad Château de Paluel v jižní Francii, který byl v roce 1944 vypálen ustupujícími Němci. Právě neutěšený stav posloužil později filmařům pro natáčení, i 40 let po uvedení filmu je zchátralý hrad vyhledávaným turistickým cílem. Natáčelo se také v nedaleké vesnici Domme a na zámku Salignac ve Francii. (argenson)

Reklama

Reklama