Reklama

Reklama

Tetovaný

  • Francie Le Tatoué (více)
Trailer

Félicien Mézeray (Louis de Funès) prodá všechno. Jednoho dne výhodně zpeněží i obraz Modiglianiho, který mu nepatří. Je totiž vytetovaný na zádech chlapíka Legraina (Jean Gabin), který se tak postará o pěkná překvapení a zábavu. Louis de Funès a Jean Gabin hned ve dvou pyžamových modelech! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (2)

Trailer

Recenze (194)

mirec88 

všechny recenze uživatele

Gabin a Funés sa hádajú o svoju kožu :) vlastne o kožu Gabina. Geniálny nápad, ťažko zrealizovateľný, neviem si predstaviť, ako by som mohol niekomu vyrezať časť kože s obrazom a potom mu prišil novú. Úžasná zábava, kde sa pýtate, kto je väčší blázon, Gabin či Funés. Keby sa vám niečo nepáčilo, gróf vás rád privíta vo svojom zámku, kde vám urobí exkurziu, ktorá sa skončí... v hladomorni :D ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Neviem, či to bolo práve Gabinom, ktorý spoluprácou s Funèsom filmu tak pomohol a prispel, ale s istotou musím povedať, že som sa náramne bavil. Nápadmi sa to len tak hemží, takže určite aj scenárista s citom pre pointu tu mal svoju veľkú zásluhu. Scény s hladomorňou predčili jej možnosti a hlášky ako: -Pane, jaký sport pěstujete? -Válku, před léty. -No vidíte, nastal mír a sportovec stloustnul!, a ďalšie sa musia nechať! Škoda, že títo páni sa už spolu v nijakom kúsku neobjavili. 85%. ()

Reklama

Bouřňák 

všechny recenze uživatele

Když si zapnu komedii, navíc s Louisem De Funes, tak očekávám příjemný, líbivý, nekřečovitý humor a skvělý dabing Františka Filipovského. Dabing byl opět úžasný, ale děj už tak moc ne. Kromě pár vtipných momentů jsem se příliš nebavil a nakonec i usnul. Gabin je v tomto filmu skutečně vůdčím hercem, ale ani pohled na tohoto velikaná francouzského filmu mi ke štěstí moc nepomohl. Takže vícekrát už tento film neuvidím - bohužel zklamání. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Zpátky, gorilo! Nevím proč, ale když si chci pustit nějaký film s Funésem, padne má volba dost často právě na Tetovaného. Vím, že zde není tolik humoru jako v jiných komediích francouzského mistra, ale ten film má v sobě jakési kouzlo, kterému nikdy neodolám. Možná je to tím venkovským prostředím a také bohémským stylem života, který vede legionář Legraine (dobré jídlo, pití, tabák a zábava). Přesně takhle bych si jednou chtěl užívat penzi. Proto čtyři hvězdy, Funés a Gabin v mistrovské formě. Film o přátelství. ()

Martensson35 

všechny recenze uživatele

Odpočinková francouzská komedie. Půvab filmu tkví v kontrastu dvou představitelů různých žánrů. Cením především Jeana Gabina, který ačkoliv komedie byla doménou Funése a jeho chladný vztah k němu a vůbec jeho stylu hraní byl známý, ztvárnil svou roli (napsanou bezesporu jemu přímo na tělo) nezapomenutelně bravurně ve stylu Tuláka Archimeda. K tomu samozřejmě Funés hraje svou klasiku. Důkaz paradoxu, že napjaté vztahy na place mohou vyplodit příjemný film. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (5)

  • Jean Gabin a Louis de Funes spolu během natáčení nepromluvili mimo kamery jediné slovo. (fandalehy)
  • Za kulisu Legrainova polorozpadlého zámku posloužil hrad Château de Paluel v jižní Francii, který byl v roce 1944 vypálen ustupujícími Němci. Právě neutěšený stav posloužil později filmařům pro natáčení, i 40 let po uvedení filmu je zchátralý hrad vyhledávaným turistickým cílem. Natáčelo se také v nedaleké vesnici Domme a na zámku Salignac ve Francii. (argenson)

Reklama

Reklama