Reklama

Reklama

Přežili jsme invazi

  • USA Saints and Soldiers: Airborne Creed (více)

Obsahy(1)

15. srpna 1944 uskutečnily americké jednotky invazi do francouzského Provensálska, aby tu podpořily a ochránily spojenecké vojáky, kteří se v Normandii vylodili 6. června téhož roku. Po nočním seskoku se musí tři parašutisté na zemi shledat se svými spolubojovníky ve vesnici Les Arcs. Tady pomáhají místnímu odbojovému hnutí osvobodit několik jeho členů a organizují přepadení německé obrněné jednotky. Bude prolita krev, některým zhasnou veškeré naděje, jiní naleznou lásku, ale každý z mužů se změní...navždy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (52)

WoWoW 

všechny recenze uživatele

Ten film je naprosto stejný jako ten plakát, co je nahoře. Je to šedý, nezajímavý, neosobní příběh o třech vojácích, co se prochází po Francii. Neumím si představit, jak se tenhle film někomu zakusuje pod kůži a vyvolává emoce, teda pokud nejste jeden z těch, co tuhle děsivou zkušenost prožili na vlastní pěst. A těch už je jen hrstka. Bohužel, tenhle válečný film mě nedostal. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejslabších válečných filmů. Opět tu máme hrdinství američanů a neschopnost němců, tudíž by tyto filmové části mohli klidně sloužit před více jak půl stoletím jako propaganda. Scénář je plný chyb, místy obsahuje vyústění jak z telenovely. Hlavně v chování postav vidím veliké selhání. Natočeno je to podprůměrně, film nemá šanci diváka vtáhnout do děje, vsuvky z civilu působily směšně. [3/10] ()

Reklama

MATADOR 

všechny recenze uživatele

To je tak, když má někdo prostředky, ale scénář je úplně stupidní - občas se mi zdálo, že žádný není. Celkově se nic moc neděje, je to nuda, hrdinové mě nezajímali a občas děsně štvali. Ti, kteří točí podobné filmy by měli mít alespoň cit pro uvěřitelnost, protože tupost některých "špičkových" vojáků byla opravdu zarážející! Velká škoda, hlavně přesto že z druhé světové války toho už moc nevychází! Tohle jsem raději neviděl! ()

jirijost 

všechny recenze uživatele

Kolikrát už jsme zažili takové zklamání, trailer vypadal naprosto bombově ale film tomu neodpovídá. Neni to špatné ale ani žádný trhák, Přežili jsme invazi je pouze další válečný film který zapadne do šedého průměru. Například seskok v den D měl být určitě zpracován mnohem lépe, to že se podívám na to jak paragáni sedí v letadle blikne červené světílko a pak už jsou na zemi neni žádný zážitek. Stejně jako na Přežili jsme Ardeny je tu hodně znát že film je nízkorozpočtový až běda ale abych jenom nekritizoval, tak setkání s Němci ve spojeneckých uniformách bylo moc povedené. Přesto dávám tomu jen dva body. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Opět takový průměrný válečný film, kde jsou scény, které vás zaujmou, ať už jen dialogové, anebo skutečně dějové, jenže stejně tak je zde hodně vaty, kde máte pocit, že básník nevěděl co říct a trochu se trápil. Chybí zase trochu víc akčních scén, ale na ty asi prostě nebyly finance, což je možné předpokládat i pro třetí film ze série. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Odstřelovací puška, se kterou střílí Emilie (Virginie Fourtina Anderson), je Mosin. (Gordy34)

Reklama

Reklama