Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V prosinci 1944, kdy už všichni věří, že Německo je poraženo a konec války se blíží, podniknou Němci poslední zoufalý protiútok na relativně klidném úseku fronty v Ardenách. Tanky plukovníka Hesslera se pokusí prolomit frontu s pomocí záškodnické jednotky v amerických uniformách a zničit strategicky důležitý most přes řeku Our. Podplukovník Kiley zjistí, že největší slabinou Němců je zásobování pohonnými hmotami. Chce obratným manévrováním dosáhnout toho, že Němci všechny zásoby spotřebují. Hessler však záměr prohlédne a s patnácti tanky vyrazí dobýt nedaleký americký sklad pohonných hmot. Právě tady se odehraje jedno z klíčových střetnutí slavné bitvy. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (195)

bartias 

všechny recenze uživatele

Rozsáhlý válečný epos opěvuje hrdinství a chytrost spojeneckých jednotek během neočekávaného válečného zvratu. Bitva v Ardenách byla jedním z velmi důležitých střetů 2. světové války, protože Němci měli možná vůbec poslední možnost zvrátit ještě její výsledek ve svůj prospěch. Přestože jsou historické okolnosti zjednodušené a některé efekty i černobílé charaktery amerických hrdinů už působí trochu směšně, Bitva v Ardenách je napínavá a dokáže strhnout. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 9/10 Děj 9/10 hudba 8/10 Efekty 8/10/// +výtečné takové bitvy, výborné obsazení, zajímavý pohled na válku z obou stran, postavy -tohle by klidně mohlo být natočeno v moderním kabátku, někomu se možná bude zdát, že se hodně mluví a málo koná/// Tahle bitva byla parádní. Jak moc válečné filmy nemusím, tak tehnle býl výtečný. A to mě děsně odrazovala délka filmu. Ale nakonec bych chtěl aby film ještě pokračovál. Jak říkám zajímavé postavy, poutavé osudy a pěkné bitvy. Velké překvapení, zvláště když přihlednu k roku výroby./// Celkem 86%/// ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Válečný velkofilm se vším co má mít. Velice zručně natočené bitevní scény, efektní strategie, pohled na vedení války z obou barikád, neústupné vojáky, zbabělce, prohru, vítězství. Co na tom že některé tanky nejsou přesně takové, jaké se ve skutečné bitvě použily. Účel, který měly splnit splnily a je mi stokrát milejší než ty moderní prostoduché válečňáky nadívané počítačovými triky s topornými výjevy herců. Zde je herecké obsazení naprosto ukázkové, žádní nováčci, ale pěkně ostřílení mazáci, kteří vědí co hrát. Henry Fonda jako rozumný, ale nepříliš rozhodný Americký plukovník, Robert Shaw jako fanatický ale disciplinovaný velitel německé divize, Robert Ryan, který si už po několikáté (a ne naposled) s chutí střihl roli generála, který je v ústraní a tahá pouze za nitky a především Telly Savalas jako vtipný, ale i tvrdý velitel tanku. Tito všichni nám předvedli vynikající herecké výkony plně hodné jejich hereckému formátu. A celkově výrobní štáb pod vedením režiséra Kena Annakina ("Nejdelší den") nám stvořil poutavou válečnou podívanou, která ani po čtyřiceti letech nic neztratila ze svého pelu. 85%. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Škoda tej dĺžky, inak je to skutočne jedinečný film, čo sa výpravy a kostýmov týka. Tankové bitky a ich množstvo potešia, dosť veľa spraví aj super kamera, ktorá to snáď zaberá zo všetkých uhlov. No najväčšia škoda je, že aj keď herci sú fajn obsadení, ich postavy nedokážu patrične zaujať a už vôbec strhnúť. Tak isto atmosféra mi prišla dosť slabá. Vlastne mi bolo celý film jedno kto zomrie. Ale inak čo sa týka akcii, tak je to dosť dobrý vojnový film, ktorý ponúkne až ohromne velke množstvo tankov. 80% - 4* ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch válečných klasik ze 60. - 70. let, které mě už od dětství nesmírně baví. Sice není zřejmě 100% historicky přesná, ale je tu hromada hereckých hvězd a výborné technické zpracování. Sem tam se přidá některá nechtěně humorná scéna (vedle vojáka vybouchne granát, a on až po pár sekundách odskočí a začne křičet :D), a sem tam i nějaký ten chtěný humor: "Tentokráte udělali chybu" - "Jakou?" - "Že mě nasrali" ()

Galerie (51)

Zajímavosti (23)

  • Ve filmu je bitva znázorněna na rovině a za krásného počasí. Ve skutečnosti byla převážně v lesích a vojáky, kteří tvrdě bojovali, sužovala zima, husté sněžení a nemilosrdný vítr. (Jimmy15)
  • Maskar v Malmédach se skutečně udál, bylo při něm zabito 81 neozbrojených amerických zajatců a 111 belgických civilistů. Za masakr je odpovědná 1. Tanková divize SS pod Vedení Joachima Piepera, který po válce zemřel při útoku útočníků, kteří zjistili, že byl velitelem SS. (liebgott)
  • Na začátku jsou němečtí zajatci při předvedení do bunkru vybaveni puškami KAR 98 a první útočnou puškou na světě StG 44. Mimo jiné je zde vidět i americké pušky M1 Garant s granátometem M7. (Winster)

Reklama

Reklama