Reklama

Reklama

Věda a současná civilizace. Interaktivní rozhovory se světovými odborníky, ve kterých je prostor pro vaše otázky a komentáře. Moderuje Daniel Stach. (Česká televize)

Recenze (65)

Orbitus 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejlepší televizní pořad. Seriózně vystupující moderátor Daniel Stach, který v drtivé většině případů ví o čem daný host mluví. Má rovněž poměrně dobře sestavené otázky, takže se posluchač dozví nové informace. Důkazem kvality jsou i někteří hosté jako třeba Lawrence Krauss, Jiří Grygar nebo Charles Duke. Opravdu je radost se na tento pořad dívat a v podstatě v televizi je to jedna z mála věcí na kterou je možné takto pohlížet. ()

hippyman

všechny recenze uživatele

Zatím hodnocení pořadu s Dalajlamou, který jsem jediný viděl celý: koncept je velmi dobrý, rozhovor je veden poměrně přímočaře a následně je rozebírán a diskutován odborníky, kteří mají k tématu co říci. Nutno přiznat, že moderátor působí profesionálně, leč poměrně chladně. Příslib kvalitní televizní publicistiky tu ale vnímám velice pozitivně. Zatím 70%. ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Hyde Park mám celkom rád, občas si ho pozriem, záleží na téme a myslím, že toto je podobné klasickému programu, aj keď je podľa mňa zaujímavejší aspoň pre mňa. Je fajn, že ľudia môžu pokladať otázky z internetu, je fajn, že môžu volať, je fajn, že sa dáva priestor viacerým stranám, napríklad pri konšpiračných teóriách a preukázaných konšpiráciách, no je to o moderátoroch a réžii, ktorá z toho môže ľahko urobiť ideologický program, čo je jasne zreteľné, že to ešte nie je úplne slobodná diskusia, navyše je podľa mňa dosť krátka, lebo za ani nie hodinu sa podľa mňa žiadna téma nedá poriadne rozobrať. No považujem to za jeden z najlepších programov v televízii, napriek výhradám, ktoré mám, je to novodobá diskusia, ktorá môže mnohé ľuďom ozrejmiť. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

5* Tento pořad sice nesleduji pravidelně, ale má velmi vysokou edukativní úroveň, a to zejména díky jeho moderátorovi Danielu Stachovi, který pro něho žije. Pozívá si do něj skvělé hosty, kteří dokážou problémy vysvětlit a je na ně vždy perfektně připravený. Proto se nebráním tento pořád České televize vyzdvihnout nejvyšší známkou i přidat mezi své oblíbené. [ PŘÍBĚH: X /// SMYSL: 3 /// ATMOSFÉRA: X /// TEMPO: X /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: X /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] … A zase nutné BLÁBOLENÍ u kratších komentářů nakonec, kvůli zdejšímu omezujícímu pravidlu pro recenze (vysvětlení najdete v mém deníčku) ... BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA ()

t.b.kat 

všechny recenze uživatele

Mám rád pořad Prizma, kde se člověk může seznámit s pokroky na poli vědy a techniky. Vzhledem k tomu, že popularizace vědy jako takové, je povětšinou velice komplikovaná záležitost, neb jejím posláním je seznámit laickou veřejnost s vědeckými výsledky jednoduchou a srozumitelnou formou, tak aby byla ona věda pochopitelná, musím uznat, že rozšíření platformy pořadu Hyde Park na (nejen) tuto tématiku jsem uvítal. Zajímavé osobnosti se vyjadřují k problémům a objevům na polích vědy, vyjadřují se ke globálnímu vývoji lidstva, politice, kultuře či školství. Pořad ukazuje, že i osobnosti mimo politiku a v běžném životě povětšinou laické veřejnosti neznámé, mohou názorově upoutat a překvapit, taktéž nabídnout možné řešení či otázky. Proto 4*. PS: Je totiž smutné, že věda a vědci jsou v této končině tak podhodnocení a často v negativním obrazu prezentování (i médii) a účelově ovlivňováni politickou zhýralostí a tupostí. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Pokud má Daniel Stach zahraničního hosta, tak pořad moderuje v angličtině a na oficiálním webu je po odvysílání dostupná i originální verze bez překladu. (ČSFD)
  • Daniel Stach na každý díl Hyde Parku Civilizace přečte v průměru 400 stran materiálů. (ČSFD)

Reklama

Reklama