Reklama

Reklama

Resolution

Trailer

Obsahy(1)

Michael (Peter Cilella) se vydává do indiánské rezervace za svým přítelem Chrisem (Vinny Curran), aby mu pomohl přemoci závislost na drogách. Po několika dnech v neudržovaném domě však oba přátelé zjišťují, že v jejich okolí se dějí velmi podivné věci, a oba mají pocit, že je kdosi sleduje. (Goldbeater)

Videa (1)

Trailer

Recenze (41)

ricci.s odpad!

všechny recenze uživatele

Áno!!! Úžasné to bolo! Teraz mi už neostáva nič iné, len rozmlátiť si hlavu o stenu, pretože toto je presne ten typ "hororu", ktorý ma jedného dňa zabije. Takže kto chce vidieť "horor", ktorý nemá s daným žánrom absolútne nič spoločné, a v ktorom sa od začiatku do konca len konverzuje a vôbec nič nedeje, ten dá možno 5. Ja som išiel od nudy skapať a môžem si akurát dobre zanadávať na všetky tie Avasty či Esety, či čo to vlastne mám, že mi opäť raz nezablokovali jednu neskutočne nezáživnú pičovinu. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Hľadali monštrá. A našli jeden druhého.“ Resolution je v mnohom super. Začiatok je síce kvôli prítomnosti drogovo závislej postavy ťažký (hoci realistický a teda nepekný a vyčerpávajúci), ale postupne sa situácia upokojí a na tom dosť nepríjemnom mieste sa začne fanúšik hororu cítiť paradoxne celkom dobre, pretože je to miesto záhadné, zaujímavé, plné tajomstiev, záhad, folklóru a divných postáv, z nich každá môže (ale aj nemusí) mať niečo za lubom. A vy neviete čo. Zaujíma vás, čo sa z toho vykľuje. Postupne však otázok pribúda a odpovedí ubúda a ku koncu to pravdupovediac pripomína už skôr sci-fi, než horor. Finále je také, že z neho možno skôr nebudete, než budete múdri. Každopádne ma potešil môj obľúbený indiánsky herec Zah McClarnon (Togo, Doktor spánok, druhá séria Farga, Krvavý tomahavk). ()

Reklama

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Chápu, pokud to někomu nesedlo. Naprosto komorní konverzačka, lehounce říznutá paranoiou. Moc to nepůsobí jako horor - spíš jako atmosférickej, mysteriozní filmek, kde se jeden druhého snaží zbavit drog a přesvědčit ho o přístupu k životu. Souhlasím s tim, že celkové rozluzlení jest unikátní a je potřeba vnímat některé dialogy, týkající se "té záhady" a trošku se nad tim pak zamyslet, to cenim. Hlavní dvojce je sympatická, akorát bych lehce ubral toho "fuckování", protože dialogy jsou vlastně solidní a myslim, že bez těch vulgarit by to fungovalo líp. Film působí i nepatrně, dobrodružně, kde týpek prochází okolí a vyptává se lidí. Mám slabost pro tyhle minimalistický, atmosférický a nepředvídatelný "horory", které nestaví na vydírací hudbě, tuně špatných efektů, samoúčelných lekaček a nudného gore. Těšim se na další filmy Justina Bensona a Aarona Moorheada. // Podobně pojatý Black Mountain Side na sněhu a archeologií se mi líbil víc a děkuju J*A*S*M za doporučení. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Hororovú „indie“ scénu mám celkom rád, objavuje sa v nej ročne síce stovka amatérskych, nevýrazných počinov, ale občas aj nenápadný klenot. Resolution sa k tým klenotom však radiť nebude, neradí sa však ani k tej hŕbe neambiciózneho odpadu. Prirovnania ku Cabin in the Woods, prípadne Evil Dead mi síce prídu značne scestné – spoločné to má jedine dejisko v podobe chaty v lese, ale to by sme už potom mohli nazývať každý film odohrávajúci sa v chate klonom Evil Dead-u, čo mi príde ako dosť chabé pojítko. Resolution je lacný, nezávislý film, ktorý má s hororom len pramálo spoločné, skôr sa jedná o takú mysterióznu drámu kríženú s thrillerom. Doslovne od začiatku do konca je postavený na konverzácii dvoch postáv. Tie sú síce až napodiv sympatické (napriek tomu, že jeden z nich je feťácky pako), ale samotné spracovanie je úplne nevýrazné. Film len jemne načrtne viacero zaujímavých prvkov, ktoré ďalej nijako nevyužíva. Nesie sa ním taká záhadná atmosféra, kde zo začiatku podnecuje divákovu zvedavosť s čím vlastne majú postavy dočinenia a či sa uberie skôr „do nadprirodzena“ alebo k home-invasion, prípadne k nejakému uletenému psychu. Avšak pravdou je, že neponúkne vôbec nič. Samotné rozuzlenie je síce pomerne originálne (aspoň ja si nevybavujem film, kde by som videl niečo takéto), ale mne osobne absolútne nesadlo a celý ten záver s (jemný SPOILER) „Musíme dokončiť film, aby sme sa oslobodili!“ (KONIEC SPOILERU) mi prišiel skôr k smiechu ako by vo mne budil údiv nad nápaditosťou tvorcov. Napriek tomu tie dve hviezdy udelím, prekvapivo ma to neotravovalo tak ako som čakal, postavy boli sympatické, úvodné „tajomno“ vyvolalo určité očakávania a indie scénu mám tiež celkom rád, len škoda toho maximálne nevýrazného spracovania. Resolution to má veľmi ťažké, poteší len úplne minimum hororových fanúšikov, tých ktorí za horor nepovažujú len hromadné jatky a neutíchajúce ľakačky, ale aj z nich len minimálnu časť, zvyšok sa pri ňom zákonite uzíva nudou k smrti. CELKOVO: 2* (4/10) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,LIDÉ SEM CHODÍ HLEDAT UFOUNY, DUCHY, KULTY, BRÁNY DO PEKEL A TAJNÉ VOJENSKÉ ZÁKLADNY, NAHLÍŽEJÍCÍ DO JINÝCH DIMENZÍ. MYSLÍM, ŽE POKUD TU NĚCO JE, NENÍ TO NIC Z TĚCH VĚCÍ. NEBO TU JE VŠECHNO…" /// Mike se rozhodl udělat dobrej skutek. Opouští těhotnou manželku a vydá se zachránit kupu sraček. Ty jsou kupodivu i všude kolem, páč s nima někdo hraje jakousi interaktivní hru… Nápad zajímavej, ale realizace je sračkoidní. Hraje se ,,NA NĚCO“ a místo toho, aby se něco dělo, se melou hadry. Navíc by to klíďo mohlo bejt točený ,,handkou“. Naštěstí není, i když výsledek by byl stejnej. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Su na konverzační filmy. (A někdy je to horor.) 2.) Miluju, když je úkolem ,,postavy“ dobrat se ke šťastnýmu konci filmu. 3.) Thx za titule ,,Kasparov88“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama