Reklama

Reklama

Bonnie a Clyde po italsku

  • Itálie Bonnie e Clyde all'italiana (více)

Obsahy(1)

Leo (Paolo Villaggio) a Rosetta (Ornella Muti) se náhodou potkají v bance. V tu chvíli do banky vtrhnou lupiči a vezmou je jako rukojmí. Když se jim podaří uprchnout, chce si Leo vzít i svůj kufřík, ale omylem vezme kufr s celým lupem. Druhý den se v novinách objeví článek, kde je Leo popisován jako chladnokrevný vůdce lupičské bandy. Takže po něm jdou nejen lupiči, kteří chtějí ukradené peníze zpátky, ale i policie. Rosetta se cítí jako Bonnie, ale Leo si moc jako Clyde nepřipadá. Nejspíš proto, že není zrovna švihák. To ale Rosettě vůbec nevadí. Je totiž tak krátkozraká, že nemá potuchy, jak vlastně její Clyde vypadá. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (91)

jenik71 

všechny recenze uživatele

Potrhlá komedie o náhodné výměně kufříků. Zatímco v jednom je doslova hovno, v druhém je balík peněz. A neuvěřitelný kolotoč bláznivých situací začíná... Příjemná oddechová komedie, které přeci jen již trošku ubral zub času. Nevím, proč zde někteří srovnávají hlavní postavu s legendárním Fantozzim. Je to prostě jiný film. A pobaví neméně. ()

Udet 

všechny recenze uživatele

..sice jsem již viděl lepší komedie, ale nostalgie mi nedá jinak.. ..v minulém režimu jedna z mála ,,kapitalistických '' komedií.. ..no ale přesto jsem se u toho i dnes opravdu s chutí zasmál.. ..spád a švih, dobré gagy, hlášky, výborná hudba a perfektní dabing. Sice jako téměř vždy téměř nehrající Ornella, ale skvělý Paolo Villagio to s přehledem zmákne za oba.. ()

Reklama

Colonist 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch lepších komedií s Paolem Villaggiem, který zde zase hraje tu svou typickou postavu podle Fantozziho šablony (má ten chlap vůbec nějakou jinou komediální polohu?). Naštěstí zde není mnoho trapností, což je kladem každého jeho filmu. Avšak mohlo to být ještě o něco zábavnější. "Podívejte se, dneska už lejno nikoho nerozesměje." - "Takové lejno položené někde na schodišti rozesměje každého. ()

Bragi66 

všechny recenze uživatele

Dřív nás to asi bavilo víc. Pár povedených, i když často předpokládatelných rozehrávek - třeba ten vzorkovník nebo scénka s koloťukem, ale často to dost dře. Komedie prostě stárnou. Z těch pradávných italských mohu doporučit třeba Bláznivá komedie (1990), Nástrahy velkoměsta (1984) nebo třeba filmy režiséra Maria Monicelliho. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Užívateľ Falko, večný zástanca aj starých a na dnes smiešnych talianskych komédií, ma prinútil pozrieť si túto komickú párodiu na Bonnieho a Clyda a .... neľutujem. :-) Paolo Villagiio hádže jedno vtipné gesto za druhým a ja mu to ochotne žeriem a spolu s Ornellou Muti tvoria na plátne veľmi podarenú roztomilú dvojicu. Vynikajúco som sa bavila a neprešla snáď jediná minúta, kedy by som zívala nudou. Falko, máš cit na staré a predsa bláznivé vykopávky :-) ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Ústřední píseň „Rhapsody“ nazpívala americká zpěvačka Bonnie Bianco v době, kdy žila v Itálii. (Faustka)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v mestách Rím, Florencia, Tarquinia, Greve in Chianti,Siena,Monterotondo, Anguillara Sabazia a Fiumicino. (dyfur)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno