Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Thanatomorphose je francúzske slovo, ktoré znamená viditeľné znaky rozkladu organizmu spôsobené smrťou. Rovnomenný film sleduje peknú mladú dievčinu, ktorá sa jedného dňa zobudí a následne zisťuje, že jej telo hnije zaživa. (sochoking)

Recenze (132)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Občas mám pocit, že by sa hodilo zaradiť nový žáner „úchylnosti“, aby sa nemusela každá zvrátená kravina radiť pod horor. Ja viem, že to tam bla-bla tak nejak patrí, ale osobne mám rád, keď je v tom nielen hnus, ale aj iné hororové prvky, prípadne keď sa to aspoň natočí tak (prípady typu Srpski Film či Human Centipede), že to trochu dáva aj zmysel a nevyzerá to iba ako lacná, prvoplánová zvrátenosť. Vydržal som však do konca a napokon sa to v závere aspoň mierne zlepšilo, takže tie slabšie 2* dám, hoci mi to z väčšiny prišlo bohovo nudné... ale 100 ľudí - 100 chutí. ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Herecky poněkud nevýrazné a některé snově metaforické pasáže jsem moc nežrala - ale ta neúprosně minimalistická kombinace klaustrofobního sevření v mezích trasy postel-koupelna, téměř absentujících dialogů, poměrně naturalisticky pojatého rozkladu a starých trauermaršů se mi pěkně nepříjemně zarazila pod nehty. Brr. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Úchylné, bizarní a morbidní kousky – to jsou filmy přesně podle mého gusta. Tento kanadský počin samozřejmě nesměl chybět v mé sbírce, zvláště když jsem o něm slyšel nejrůznější zvěsti. Skutečně to není nic pro slabé nátury, mnohým se může zvedat z obsahu žaludek, no prostě laskomina jen pro otrlé. Má to však jedno ale a tím je místy až zbytečné natahování celkové délky, zvláště když to celé nemá vlastně řádně ucelený příběh, ale jde spíše „jen“ o postupné hnití a rozkládání ženského těla. Ono se celkově v tomto filmu ani moc nemluví, za to nahoty, humusu, zvracení a fekálií tu je opravdu požehnaně. Má-li někdo nekrofilní choutky, tak ten tu je na správné adrese. Škoda jen, že hlavní hrdinka nebyla nějak extra atraktivní, ale tak to je otázka vkusu. Její postupná proměna dosáhne zhruba v polovině extrémní parametry, takže ono už to potom bylo stejně úplně jedno. Rozkládající se ženská, pokrytá krví, zvratky, výkaly – no obrázek si udělejte sami. Tvůrčí zvrácená představivost byla pozoruhodná, jen byla velká škoda, že se ke konci nechal strhnout a ty vraždy už tu byly jaksi navíc a ne moc dobře provedené. Na Kanaďany je to však opravdu pozoruhodný počin, který však ocení jen specifická skupina diváků. Pro ostatní to bude jen těžko stravitelný humus. Nicméně já nakonec odcházím docela spokojený. Nebylo to úplné terno, ale ani totální blbost. Prostě bizarre jak má být. 50% ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Po přečtení oficiálního textu distributora se má chuť vidět zajímavý film ještě zvýšila. Šlo jen o to, aby byl film udělán kvalitně a působivě. Mé hodnocení je víceméně průměrné, protože film splňoval mé podmínky do určité míry. Film měl dvě roviny a já si nejsem vůbec jistý, která měla být tou stěžejní. 1) Šlo o kvalitní obrazové ztvárnění komplexní hniloby lidského těla? 2) Šlo o něco víc - o nějaký psychologický a morální podtext? Každou chvíli jsem si tyto otázky kladl a dle mého názoru zůstalo vše na nějaké půli cesty. Anebo lépe - režisér si sám nebyl jistý, co chce divákovi nabídnout, a tak zkomponoval obě roviny. Tímto způsobem totiž nemusel být stoprocentně důsledný ani v jedné z nich, přičemž divák dostal jakoby vše. Rovina první se opírá o efekt a je na každém, jak se mu práce maskérů líbila. Já si myslím, že toto bylo zvládnuto dobře a dál není třeba se o tom rozepisovat. Rovina morální již za nějaký rozbor stojí. Dívka byla ztvárněna jako sexuálně dost promiskuitní. Střídala sexuální partnery, takže vlastně nežila slušným životem. Za což přišel trest v podobě celkového shnití těla. Jinými slovy řečeno došlo k celkovému rozpadu a rozkladu osobnosti. Toto mě ale trochu mrzí. Protože si myslím, že moralizováním chtěl jen režisér omluvit své choutky natočit extrémně nechutný film. Faktem je, že jsem čekal film spíš v lékařské rovině. Ano, mohl bych se podívat na internet nebo zhlédnout nějaký dokument. Já jsem byl ale zvědav na to, jakým způsobem se s tím popere pan režisér. Byl-li by film orientován lékařsky, byl by dle mého soudu apelem pro lidi, kteří nechtějí vyhledat lékařskou pomoc již při prvních, nepatrných, změnách na svém těle. Dle mého přesvědčení ale existuje mnoho lidí, kteří naopak běží za doktorem s každou hovadinou. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nechuťáreň a hnus najvyšší. V podstate tu nie je žiaden dej, je to celé o ženskej, ktorá sa postupne rozkladá a hnije zaživa. Sem-tam sa síce mihne nejaký chlapík, nejaký ten sex, ale to je asi tak všetko. Aj atmosféra je priemerná, ale aj napriek tomu, no neviem.... ten hnus všetko prebije. Najdesivejšie na tom je to, že to ani nie je moc prehnané. V skutočnosti naozaj existuje jedna baktéria, ktorá dokáže niečo podobné (nie tak explicitne ako vo filme a človek zomiera omnoho skôr). Snímok určite nie je typický popcornový film, nedokážem si predstaviť, žeby ho premietali v kine a ľudia pri tom jedli pukance. To by bola iná sranda :). V každom prípade, je málo filmov s takým hnusom a preto je moje hodnotenie mierne nadpriemerné. 70/100 ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama