Reklama

Reklama

Noc v Myší díře

(amatérský film)

Obsahy(1)

Pod brněnským Hlavním nádražím se rozkládá labyrint podchodů, průchodů, východů a záchodů. A právě na posledním zmiňovaném místě se jedné noci náhodně setkají. Ona a On. Ona, hledající zde úkryt před bezcitnými zabijáky a On, právě zde vykonávající potřebu. Kráska v nesnázích a muž s chutí nějaké nesnáze postřílet. Oba čeká v podzemním bludišti plném vrahounů dlouhá noc. (choze)

(více)

Recenze (45)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Mělo-li to pobavit (a asi nic jiného to dělat nemělo), účel to splnilo. Na brněnském nádraží jsem svého času trávil nějaký ten čas, ale takhle do hloubky jsem ho nikdy neprobádal. Takže v tohmel směru i poučné. Bavilo mě to, ono samozřejmě tam jsou nějaké ty nedostatky spojené se zbytečnými kulturními náznaky (opravdu musel číst Želvy Ninja?), ale kdo by se tím v amatérské tvorbě zabýval. Musím říct, že kromě sympatické hlavní hrdinky mě hodně vzala hudba, ta přebila celý film. Takže paní toaletářce díky za ni. ()

Sonnery 

všechny recenze uživatele

Kdyby se Choze nebral tak vážně, dal bych hvězd víc "*" /// 22.2. 2014 - podíval jsem se na to znova, teď už se smířením, že choze je namachrovanej lulin, ale hodnocení i přes všechny výtky zvyšuju, protože se jedná o filmově sympatický pokus několika nadšenců, kteří se na tom očividně nadřeli. A tohle by se mělo podporovat :) ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Fajnové žánrové cvičenie, ale nič viac. Technická stránka, najmä kamera, je dotiahnutá na maximum a je na profesionálnej úrovni. Ešte by sa zišlo premakať strih, čo ale vidím skôr na problémy na pľaci (napr. krkolomný záverečný skok hlavnej hrdinky na záporákovú zbraň), i keď na druhej strane fajnová hudba sa ťažko striafa do tvrdohlavého strihu (odporúčal by som nabudúce upraviť finálny strih podľa dodaného sountracku). Osobne mi vyslovene vadila iba (inak pekná a sympatická) hlavná predstaviteľka, ktorej amatérsky prejav, pendlujúci medzi (hádam) úmyselným afektom a kŕčovitým neherectvom, je celú ligu za už klasikom Tomášom Mannom. No a taktiež bohužiaľ ostáva tradičný Chozeho problém so storytellingom (najmä nezverejnený Assassin/Killeři), ktorý je viac komplikovaný, ako by sa patrilo. Nabudúce poprosím späť k hororu a k jednoduchosti. Casa Carnivora bola napriek (práve kvôli?) svojej jednoduchosti, lacnosti a "na-rýchlo-zbúchanosti" zatiaľ najlepšia. Možno som príliš kritický, ale to iba preto, že Choze už vo všeobecnosti dosiahol taký level amatérskej tvorby, že sa približuje (polo)profesionálnemu filmu a myslím, že je lepšie konštruktívne vypichnúť tých pár vecí, čo ešte treba zlepšiť, ako uspávať ho na vavrínoch. Thumbs up! PS: Žeby to bol prequel k Cyborg Cheerleader? :) ()

Kaluž odpad!

všechny recenze uživatele

OK, takže už to tady zhodnotili kamarádi tvůrců a studenti FAMU, teď konečně někdo režisérovou tvorbou nepotřísněný. Nevím, odkud se vzal ten pomýlený předpoklad nadhodnocovat amatérský film na základě "polehčujícího" faktu, že jde o amatérský film. Jednou je to tady mezi Kmotry, Princeznami ze mlejna a Terminátory pod společným metrem (že si do závorky napíšete "amatérský film" a nevybíráte vstupné neberu, specilání škatule v databázi neexistuje), takže přivírání očí není na místě. Já tyhle obskurnosti nevyhledávám (k téhle jsem se dostal přes Chozeho doporučení), proto nejspíš nesdílím ten pokřivený názor okolokomentujících. Noc v myší díře je ryzí odpad, autoři si to vzhledem k použité satiře a jistému nadhledu uvědomují a není nutné to více rozebírat. Video k pobavení náctileté (brněnské) YouTube komunity. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Obrazově výborné, zvukově děsivé, dialogy tragédie, hudba dobrá, ale vykradená :) Jako amatérská jednohubka to funguje, určitě to všechny zůčastněné bavilo, škoda jen že postavy vám nic nenabídnou, děj neexistuje a docela mě unavuje dávat body jen za vynikající look, v dnešní době už se amatéři ohánějí technikou za statisíce, ale točej prázdné a zbytečné věci.Hláška ,,hajzl jeden nefotogenickej´´ ale zabila :) 40%. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (11)

  • Začátek natáčení a pozdější dotáčky probíhaly v době Devínského masakru, masakru v Norsku a útoku střelnou zbraní na bezdomovce na brněnském Hlavním nádraží. S ohledem nato byl štáb na lokaci upozorněn městskými strážníky, aby při natáčení omezil používání střelných zbraní. (choze)
  • Skladba, při níž prochází podchodem dvojice zabijáků, je autorským dílem kameramana Tomáše "Vierzbowskeho" Opatřila. (choze)

Reklama

Reklama