Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bláznivá italská komedie o chlapíkovi, který měl doma škaredou ženu, v práci přísného šéfa, a všechno to snášel víc než statečně.

Hugo Fantozzi pracuje ve veliké společnosti jako účetní. Má pěkné místo, sympatickou a milou ženu, i krásnou dceru. Rovněž je uznávaným šampiónem v přepínání TV stanic na dálkovém ovladači v domě, kde bydlí. Sousedi i kolegové z práce si jej váží. Občas se mu sice přihodí nějaký ten problém či malér. Komu taky ne. Jinak pohoda. Tedy skoro pohoda. To by jste se totiž nesměli jmenovat Hugo Fantozzi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (309)

voleman 

všechny recenze uživatele

Jiné díly než tento, podle ČSFD nejzdařilejší sem neviděl. Ze začátku jsem se do stylu humoru který je v tomhle filmu použit musel chvíli dostat, ale poté jsem se až do konce dobře bavil. Je to taková nenáročná zábava, která pro jednou dobře pobaví, ale vícekrát už jí asi vidět nepotřebuji. Každopádně na to že je film z roku 1980 i dnes se u něj vcelku zasmějete a to se musí ocenit. 70% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Třetí pokračování této francouzské komedie. A musím uznat, že nejlepší z celé série. Ne, že je to nějaká velká bomba. Pořád zde toho mohli vylepšit více. A to zejména příběhové prvky. Jinač film vidím spíše kladně. Fantozzi je opět vynikající, i zbytek herců. Vtipných scén je zde opravdu moc. A jsou nejlepší a nejvtipnější. Konec mohl být teda lepší. Přesto hodnotím na slušných 78% = **** ()

Reklama

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele

Vážení přátelé... oujé! Tak tomuhle se říká ztráta iluzí... Jestli o ty své nechcete přijít - v dospělosti na tuhle kultovku našeho dětství raději nekoukejte... Panebože - taková Ftákovina! (:o) (Ale jó - vobčas jsem se zasmál i dneska - ale ty žaludy už z toho smíchy rozhodně neseru! ) Takže studijně zkouknout a pečlivě uzamknout na dalších 20 let doma do trezoru, o těch dalších dílech ani nemluvě...! ()

Xavi6 

všechny recenze uživatele

Starý dobrý komedie jsou halvně z Francie, ale Itálie není daleko k francouzské dokonalosti. Paolo Villaggiio má hodně dobře našlápnuto k dokonalosti Funése (ale nikdy ji nepřekoná), ale Funés je jen jeden. Maléry pana účetního je rozhodně nejlepší díl účetního Fantozziho, který má jak nesmírně škaredou ženu, tak i nesmírně škaredé dítě (pro pobavení samozřejmě) Některé jeho grimasy stojí opravdu za to. :) ()

suicide 

všechny recenze uživatele

Skvělá italská komedie - v telce jsem ji viděl několikrát a vždycky mě pan účetní dokázal pobavit, pamatuju pořád na autíčko pana Fantozziho i na jeho úlety. Maléry pana účetního jsou nabyté gagy od začátku do konce, což se bohužel nedá říci o pokračováních vyúprávění o panu Fantozzim, která jsou již nabytý akorát čerpáním vyčerpaného a trapností. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (8)

  • Dokumenty na stole vikomta Cobrama nejsou během scény v jeho kanceláři položeny stále stejně. (pavelvojta)
  • Jediný film zo série o účtovníkovi Fantozzim (Paolo Villaggio), v ktorom sa neobjavila postava slečny Silvaniovej (Anna Mazzamauro). Anna Mazzamauro si nezahrala ani vo filme Superfantozzi (1986), ktorý sa humornými scénkami veľmi podobá na ostatné filmy o účtovníkovi Fantozzim, dokonca v ňom hrá aj niekoľko postáv, Ugo Fantozzi, jeho manželka Pina (Liù Bosisio), či ich dcéra Mariangela (Plinio Fernando), ktorá ale nepatrí do tejto série. (AxelWers)
  • Postavu Piny si na rozdiel od prvých dvoch filmov nezahrala herečka Liù Bosisio, ale Milena Vukotic. Tá sa následne objavila vo všetkých zvyšných filmoch v postave Fantozziho (Paolo Villaggio) manželky. Liù Bosisio si zahrala Fantozziho manželku ešte vo filme Superfantozzi (1986), ktorý však nepatrí do série o účtovníkovi Fantozzim. (AxelWers)

Reklama

Reklama