Reklama

Reklama

Český žurnál - Série 2 (2014) (série)


Dělníci bulváru (S02E01)

(epizoda)
  • angličtina Tabloid Workers (festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Dokumentární film Víta Klusáka Dělníci bulváru proniká do světa českých celebrit a novinářů. Při práci sleduje především žurnalisty, kteří tyto celebrity vyrábějí i nesnášejí současně. Výsledkem je filmová reflexe, která záměrně není plakátovým odsudkem mediálního světa pomluv, intrik, nevěr a nemocí slavných, ale pozorovatelskou sondou tragikomického fenoménu, který jako jeden z posledních veřejně sdílených zájmů propojuje českou společnost napříč. „Píšu jen to, co moje čtenáře zajímá. A lidi chtěj jen to, co je zabalený mezi kozy a fotbal. Jsem dělník bulváru a jsem jeden z nejlepších," říká Pavel Novotný, šéfredaktor druhého nejčtenějšího bulvárního serveru v Čechách a jeden z protagonistů Klusákova dokumentu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (301)

P/\/EL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pár dokumentů z prostředí českého bulváru jsem již viděl, tento nepřináší skoro žádné nové informace, extra.cz je možná webem hodně čteným, ale jsou i další média, které podle mě píšou ostřeji, zajímavěji. Vemte si třeba morbidní Aha!. Pracují zde ostřejší a nemorálnější kreatury než lidi jako je Pavel Novotný a Olga Path Štíplová. Sice nejsou úplně nezajímaví, ale moc nám toho neřeknou...Olgu Path znám z facebooku, její slušné chování je zajímavé, s celebritami kamarádí, která nemá nic hlubšího co říct, ale líbí se mi na ní to chování a že v Instinktu píše i o lidech, co dělají něco zajímavého, ale nejsou celebrity. Jinak titulky článků extra.cz nejsou kreativní a ironické jako titulky jiných médií. Když Klusák točil v Českém snu o reklamě, člověk se dozvěděl víc o její fungování. Tento dokument je nudný, svět celebrit v podstatě také, píše se o ničem, z komára se dělá velbloud. Večírky jsou trapné, ná pár jsem kdysi byl, když jsem dělal pro jednu internetovou televizi, projekt, který zkrachoval. Jídlo zdarma je fajn, ale neděje se tam opravdu nic. Děda rád vzpomíná jak za komunistů nebyl bulvár. Zajímalo by mě spousta věcí, jak je to s konkurencí, s originalitou, co se týče té morálky, třeba takový blesk hodně informoval o zrádných akcích pro seniory. V dokumentu toho bylo pro mě tuze málo a řadím ho ke slabším dílům Českého žurnálu. Je toho málo jak ve Svobodě pro Smetanu. ()

RoryWhite 

všechny recenze uživatele

Námět je super! Ale provedení je slabší... působilo to na mě dost jednoduše... každopádně jsem ráda, že něco takového vůbec vzniklo. ()

dosak 

všechny recenze uživatele

Nápad dobrý, škoda, že dokument ve výsledku nic neřekne. Ani nic nového neodhaluje, jak jsem si sliboval z trailerů. Protože veškeré highlights právě v traileru byly a já čekal, že se v dokumentu dozvím něco, co nebylo obecně známo. Navíc je sám režisér za kamerou zaujatý. Jasně, taky považuju Novotnýho postoj za odsouzeníhodný, ale tento obrázek by si mohl divák vyvodit sám, ne že mu to bude pan Klusák podsouvat, to pak trochu ztrácí kouzlo dokumentu... ()

Fraktální 

všechny recenze uživatele

Kdyby se to jmenovalo třeba : "Novotný " tak by to mělo o hvězdu víc... Celou dobu tam běhá on a nějaká štětka s kytkou ve vlasech a hodinu melou relativně o hovně (lze chápat - "o bulváru" i ve významu "o ničem", oba výklady jsou možné) což by bylo dobrý jenže to samí co mi řekl ten dokument jsem četl v nějakým rozhovoru s novotným někde na netu s kterým sem strávil 5 minut , nikoli 56... Ono to jinak celkově bylo takový hodně neslaný a nemasný a stojí jen na jistým badboy charismatu Novotnýho... čekal bych víc pohledů, víc lidí z ruzných bulvárů... něco co by ten režisér vyzkoumal, vytvořil a už tomu jen dodal obsah výpověďma těch lidí . A ne jenom že zapne kameru a pak s ní hodinu pochoduje po Praze... ()

mylhaus 

všechny recenze uživatele

Klusák je v tom dokumentu tak strašlivě slaboučkej, až mi za něj bylo trapně. Proč má pořád snahu se nad bulvár povyšovat a řadí se do kavárenské umělecké smetánky, když na to prostě a jednoduše nemá? Totálně svým nízkým intelektem zazdil celé téma. Ta snaha dotlačit Novotného do kouta byla fakt trapná. A ne že by to ten nešťastník nepotřeboval.... ()

Milonak 

všechny recenze uživatele

Novotný je amorální prase, který se rýpe v životních problémech známých lidí a po svém o nich informuje. A neomlouvá ho ani to, že tím živí rodinu. Jeho práce je prostě prasárna a nedivím se, kdyby ho někdo nakopal do p....e. Nicméně k dokumentu samotnému: byl jsem na něj zvědavý a doufal jsem, že skutečně nahlédneme pod pokličku tohoto povolání a něco nového se dozvíme. Opak je pravdou. Nezáživné, nudné, jen potvrzující už dávno známé věci. Novotný ví co chce a v hlavě zřejmě něco má, ale co měla znamenat Olga Path Štiplová? Ona snad neumí říct jediné slovo přirozeným způsobem a působila na mě jako totální kráva, nebo spíš jakási asexuální bytost z jiné planety. A takoví lidé píší o druhých do "novin".... 10% ()

Dobry_clovek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokument o odpornych lidech, jejichz prace si nezada s praci prostitutky. O lidech, kteri jsou pro penize schopni manipulovat s hloupejsi vetsinou, zcela nepokryte lhat a jeste jsou na svou "praci" z nejkeho duvodu pysni. Argument Novotneho - davam lidem jen to, co sami chteji, totiz stejne tak muze vyrknout prostitutka, drogovy dealer nebo producent porna. Vsichni budou mit pravdu, ale to neznamena, ze jejich "prace" je o to mene odporna. Naopak, je to klasicky argument lidi, kteri vnitrne citi, ze se nezivi uplne poctive a proto hledaji "lidsky duvod" pro svoji bidnou existenci. Z tohoto duvodu je dokument zajimavou sondou do dna nasi spolecnosti, ackoli priznavam, ze shlednout jej cely bylo ciste utrpeni. Ne kvuli rezii, ale kvuli pohledu na odpornou kreaturu Novotneho, ktery by za vyssi ctenost prodal i vlastni matku a ani by se pritom nezastydel. ()

mdf 

všechny recenze uživatele

Stručně a jasně,jak řekl Pavel Novotný každý den bulvár sleduje přes milion lidí.Takže,kdyby ho nikdo nesledoval,tak by asi nebyl.Rádoby celebrity na něj nadávají a přirom mu sami lezou do pr...e.protože ho potřebují ke svému zviditelnění.Proč na všech sociálních sítích se ženský pořád fotí,kdyby to šlo,tak klidně nahý a předvádějí se?????? a jsou šťastné,když mají hodně lajků???? sem je to všechno o.k,ale hrozně se diví,když místo lajků,dostanou nelichotivé komentáře a nebo sex návrhy.Když je někdo veřejně známí,tak ale musí přijmout i to,že je na očích a že tedy nemůže dělat všechno,co ostatní.a to všechno bulvár sleduje, taky mu hodně pomáhá závist a udavačství.Každého zvedne ze židle pravda,to je to nejsmutnější.Pokud na to má někdo koule a dělá to dobře jako Pavel Novotný,tak proč ne a tento možná dokument je jen o něm. ()

Chroe 

všechny recenze uživatele

Nemám rád bulvár. Přijde mi to totálně trapný. Nemám rád klusáka protože to s ním mám jako a bulvárem. A nemám rád Pavlíka kvůli tomu jak to mám s bulvárem a je to zároveň jediný člověk, kterého bych bez výčitek zbil jak psa. ()

Reklama

Reklama