Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vášeň a temperament se snoubí s charismatickou naivitou a vypočítavostí. Když Evita promlouvá, svět jí naslouchá, a to včetně fašistického vůdce Španělska Franca a jeho konzervativní manželky. (Viasat)

Recenze (4)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Politická červená...možná jen růžová knihovna. Není to zlé. Ale Perón jako hodný dědeček nebo Caudillo jako podpantoflový vepřík...no nevím... ()

MacGuffin 

všechny recenze uživatele

H. - Malena Alterio (Lilian); Marina Gatell (Valia); Julián Soler (Alexis); Julieta Cardinali (Evita Peron); Ana Torrent (Carmen Polo); Carmen Maura (Paca); Héctor Colomé (Perón); Jesús Castejón (Franco); Nora Navas (Juana Doña); Laura Prats (mluvčí) : Emily Behr (Eva Perón); Ulrike Möckel (Carmen Polo); Anke Reizenstein (Juana Doña); monika bielenstein (Paca); Uli Krohm (Franco); Jan Spitzer (Juan Perón) ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Dvoudílný španělský film podle skutečných události kolem návštěvy Evy Perónové ve frankistickém Španělsku roku 1947 mě doslova uchvátil a jedinou skvrnkou byla až přílišná podoba caudilla Franca s Marianem Labudou. Vysílala slovenská televize a myslím, že ta naše by tohle skutečné dílo neuvedla, protože druhou dějovou linií je osud španělské komunistky, která se po zavraždění svého manželka frankisty rozhodla pokračovat v manželově boji za svobodu, demokracii a spravedlivý lidský řád. Jedinou nadějí poté, co nechala pod dveřmi argentinského velvyslanectví v Madridu vybuchnout pár dynamitových náloží, je omilostnění zprostředkované Evitou... Sama Evita je (nevím, jak hodnověrně) zobrazena jako žena soucítící s trpícími obyčejnými lidmi, která mezi ně chodila, oblékala se prostě a dokonce s nimi pravidelně posnídala. Stejně jako díla o španělské občanské válce mi i tento film necvhal nazřít odvážné povahy španělského lidu ve spravedlivém boji proti fašismu a utlačování chudých bohatými. ()

fantomas19 

všechny recenze uživatele

* vysoká politika, ženy, stret rôznych pováh a záujmov * výstrednosti, móda, moc, Argentína vs Španielsko, chudobní, obľúbenosť * ()

Reklama

Reklama