Reklama

Reklama

Man

Animovaný / Krátkometrážní
Velká Británie, 2012, 4 min

Obsahy(1)

500 000 rokov vývoja 'človeka rozumného' v troch minútach, od prvej výhry nad prírodou až po svoj úplný koniec. (whack)

Recenze (81)

LuiCJ 

všechny recenze uživatele

Opäť tu máme Cuttsove názory o dnešnom svete, ktoré nie sú vždy najkrašie a najsprávnejšie. Vo filme What a Hunt!, nám predviedol to čo by sa zvieratám nemalo robiť. A teraz! Brutálne tu ukazuje čo robia zvieratám ľudia v dnešnej dobe. Zase tu máme mizernú animáciu a blbé scény. Myšlienka bola dobrá, teším sa, že takéto filmy sa “ešte robia”, ale nikomu nepomôžu. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

krátká a řízná ekoagitka, kam to s tím světem spěje. Na amatérskou praci hodně slušná práce a proto dám slabší 4 hvězdičky - jen s tím závěrem si mohl autor líp pohrát. Zkouknout můžete zde: http://vimeo.com/56093731 [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Reklama

gojackill 

všechny recenze uživatele

Člověk je nadřazený všemu živému (boha nechme stranou), ať už se to někomu líbí, či nikoliv. Je to pěkně animované, ale neříká to pranic o dnešní směřování k trvale udržitelnému rozvoji. Je to zjednodušující pohled na věc, který vystihuje ovšem mnohé. Pokud je někdo smutný, že člověk zatěžuje přírodu, může se jít zabít, tím jí pomůže asi nejvíc. Pokud se něco chcete dozvědět o problémech přírody a člověka v něm, přečtete si knihu Skeptický ekolog od Bjorna Lomborga. Pravdou je, že si jako lidstvo nevedeme tak špatně v enviromentálních otázka, jak se může zdát a jak je médii podsunováno, naopak se situace zlepšuje, jen by se mohla zlepšovat ještě více. Jako projekt pro vedlejší předmět ekologie, jsem zpracoval hromadu veřejně dostupných dat, abych dokázal, že na světě se méně hladoví, než před nějakými padesáti lety, i když nás v té době byla pouhá polovina. A to jak v relativním podílu, tak tuším od roku 2011 i v absolutním měřítku. Je nás více a méně nás hladoví. Nejvíce do budoucna fandím masu ze zkumavky a dalšímu pokroku v genetické modifikaci potravin, nebude se muset pobít tolik krav. Sorry. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Doslovná alegorie toho, co člověk dokáže a co se světem dělá. Poměrně pomalé tempo, kdy je destrukce celkem malá, rytmus výrazně graduje, čemuž je až klišovitě uzpůsobena i hudební stránka. Ano, je to ekologická agitace, ale sakra, my tohle vážně děláme, tak se nad tím, jací jsme vlastně králové, alespoň na ty čtyři minuty zamysleme. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

No co si budeme povídat, jak hudba (btw. skvěle zvolená hudba od Edvarda Griega) a příběh gradoval (spíše než příběh, tak ničení Země), tak jsem měla úplnou husí kůži. No a ten konec tomu nasadil krásnou korunku - doslova. Co se týče animace tak naopak její jednoduchost dala více vyznít tomu hlavnímu faktu, poselství - chcete-li. Nutí to člověka k zamyšlení a o to jde. Možno k vidění zde: http://www.youtube.com/watch?v=WfGMYdalClU ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama