Reklama

Reklama

Blb a blbec

  • Česko Průseráři (více)
Trailer

Obsahy(1)

Můj milý synu Travisi, dlouho jsme se neviděli, Vánoce se blíží a my bychom se měli zase sejít... Všechno začíná tímto dopisem s maminčiným přáním a zmínkou o tajemném pokladu. Informace o pokladu se stává veřejným tajemstvím a všichni si dělají plány. Začíná western plný divokých jízd, přestřelek a nezvládnutelných situací. Jak dopadne honba za pokladem, se všichni dozví až o slavnostní vánoční noci. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Je rok 1994, Westernům a Spaghetti Westernům odzvonilo. Hill a Spencer už 9 let točí samostatně a těží jen ze zbytků zašlé slávy smutné vzpomínají na lesk 70.let, kdy byly na vrcholu. Někoho napadne natočit poslední společný film a jak jinak než žánr, kterým oba společně začínaly. Bohužel scénář je příšerně infantilní, rozpočet mizerný a Hill jak je skvělý charakterní i komediální herec o to je horší scénárista a režisér. Tahle dvojice si zasloužila epický monument vytesaný do skály. Bohužel drtivá většina jejich dvorních režisérů je tou dobou mrtvá, v důchodu nebo v tvůrčí krizi a nikdo nedokáže na jejich potenciál ani navázat. Viděl jsem to všeho všudy 2x. Pamatuju si infantilní přístup, hromadu rodinných žvástů, kupu otravných dětí, hrozný dabing a nulovou akci. Třetí hvězdou tady je jen úcta, nostalgie, respekt a uznání za jejich celoživotní dílo. Že jim nedal Quentin Tarantino čestné cameo v jeho Djangovi mu nikdy neodpustím. Přitom by stačilo aby oba seděli na terase, když Waltz vyvede falešného šerifa, oba s pánví fazolí sleduji co se děje v jejich městě za mumraj a Spencer by řekl "Trinity, někdo ohrožuje šerifa" a Hill "už se do tohohle nepleť, náš čas už pominul Bambino" a já bych se štěstím rozbrečel a tahle dvojka se mohla rozloučit ještě jednou a kurva v Hollywoodu. Škoda, že to napadne mě a ne Tarantina. Když Spencer zemřel, kalil sem 3 měsíce. U Hilla to bude rok. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Posledni spolecnej film Spencera a Hilla, takze jsme cekal jen nejakej odvar z jejich slavnejsich kousku, ale dockal jsem se fakt skvelyho filmu. Prvni pulhodinka je fakt dokonala a pak tempo krapet zpomali, ale na kvalitu filmu to nema vyraznejsi vliv. Vtipy tu jsou opravdu povedeny a i kdyz se nejakej opakuje treba vickrat, porad pusobi vtipne. Terrence je porad ve forme a strili snad jeste rychlejc nez za mlada a Spencer, i kdyz vypada dost na sracky, porad umi nekoho paradne prastit po hlave. Navic tu je skvela hudba a super zaverecna bitka. Ke konci uz zacne bejt film krapet moc dojemnej, ale neni to nic tak strasnyho, aby to zkazilo zazitek z filmu. Jen ta matka vypadala fakt priserne. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Poslední společný snímek dua Spencer & Hill. Komediální spaghetti western, který svým způsobem rekapituluje jejich veškerou westernovou tvorbu. Co se týče humoru, je tu vše, na co jsme u nich zvyklí a co jsme už u nich kdysi viděli. Režie se ujal samotný Terence Hill a jelikož ve stejné době natáčel TV sérii o dobrodružstvích Luckyho Lucka, nedal si pražádnou práci s obsazením. A tak tu uvidíme většinu stejných herců. Ona je i stejná atmosféra snímku a troufám si tvrdit, že jsou použity i stejné kostýmy, včetně bílého koně, na kterém Hill jezdí a kulisy městečka. Názorný příklad toho, jak ušetřit na rozpočtu. Nakonec Hill má ten svůj bílý kostým v každém westernu. Byť se oba snaží sebevíc, není to žádný zázrak. Televizní výprava a vůbec celkový dojem, neudělá z jednoduchého příběhu veledílo. Pobavit dokáže, ale je to krapet málo. A tak jejich společné filmové rozloučení nedopadlo zrovinka nejlépe. ()

MFZB 

všechny recenze uživatele

Tak filmy s tymito dvoma típkami sú fakt super. Ešte dávnejšie som to pozerával v TV a strašne sa mi páčili hlavne tie bitky, ale už si presne nepämatám ktorý film bol ktorý, ale tento bol každopádne super. Vtipné to bolo dosť a aj bitky sa dali. Zo začiatku to bol nárez ale potom to už nebolo až také smiešne, ale záverečná bitka u mňa teda potvrdila tých 80%. Ešte by sa patrilo vzhliadnuť aj niektoré iné filmy týchto típkov... ()

Gig 

všechny recenze uživatele

Pravá a levá ruka ďábla po “dvaceti” letech. Vše by ušlo až na to nejpodstatnější - nevím zda se dívám na ty rychlé kolťáky a western nebo na rodinný film. Jakoby film nevěděl čím má být. Zda se na něj budou dívat malé děti nebo kdysi děti odkojené soaghetti westerny a těmi dvěma - Spencerem a Hillem. Je tam dost dobrých scén, ale plno zbytečných jako scény z dětmi. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • Jedná se o poslední snímek, ve kterém se bok po boku sešla dvojice Terence Hill a Bud Spencer. (korbitch22)

Reklama

Reklama