Reklama

Reklama

Kdo najde přítele, najde poklad

  • Itálie Chi trova un amico, trova un tesoro (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jeden nevrlý kapitán, jeden černý pasažér a jeden tichomořský ostrov s pokladem. Takové jsou počty italské komedie s nerozlučnou dvojicí Bud SpencerTerence Hill... Tentokrát lítá podvodníček Allen (Terence Hill) v pořádném maléru. Na koníčkách už prosázel úplně všechno, a pokud místním gangsterům rychle nesplatí dluh, vyrazí z něj místo peněz duši. Naštěstí se mu v přístavu podaří ukrýt na lodi Charlieho O’Briena (Bud Spencer), který právě vyplouvá na cestu kolem světa a čeká ho tučná odměna, pokud se mu to podaří. Plány poklidné plavby ale Charliemu narušují podivné úkazy: jídlo mu mizí z talíře sotva se otočí a kompas se snad úplně zbláznil. Než se ovšem Charliemu podaří prokouknout, o co jeho černému pasažérovi jde, je už příliš pozdě. Moře je oba vyplaví na tichomořském ostrůvku, kde by se podle Allenova strýčka měl ukrývat poklad. Při jeho hledání narazí dvojice trosečníků na mírumilovný kmen místních, ale také na po zuby ozbrojeného japonského vojáka, pro kterého válka nikdy neskončila. Aby toho nebylo málo, na ostrově se krátce na to vylodí tlupa pirátů a dorazí i Allenovi staří známí... Bláznivou italskou komedii s oblíbenou dvojicí natočil a napsal Sergio Corbucci, přední tvůrce spaghetti westernů jako Django (1966) či Žoldnéř (1968), ale také autor snad nejznámější komedie se Spencerem a Hillem – Sudá a lichá (1978). Kdo najde přítele, najde poklad byl však posledním filmem, na kterém se podíleli všichni tři. Corbucci pak pokračoval v natáčení komedií s Paolem Villaggiem a nerozlučné duo si zahrálo ještě v několika úspěšných taškařicích pod režijní taktovkou Enza Barboniho. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (175)

Lupes 

všechny recenze uživatele

Strašné. Infantilní chvíle střídají totální absurditu, s přimhouřením obou očí to snad lze chápat jako zábavnou nadsázku: útok tankem na japonskou pevnost (!), souboj s nejspíš německými piráty v kožených oblečcích, "padělané" dolary z druhé světové... Při psaní scénáře se vyhulilo hodně marihuany. Snaha o humor je ale poněkud křečovitá, domorodců karikovaných na úroveň primátů je člověku líto, po půl hodině se navíc začnete dívat na hodinky, byť přichází jedna šílenost za druhou. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Typický film dvojice S+H - primitívna dejová linka a pár bitiek, ktoré mi prišli zábavné naposledy keď som mal 12 rokov, teraz je to už len trápne, zvlášť keď ich režisér "vylepšil" zrýchlením. Padouši sú tradične na úrovni IQ 50 (vrátane syna kráľovnej domorodcov), takže počas tých 100 minút sa nájdu maximálne 2 scény, kedy som sa pousmial (cola + možno ešte niečo). ()

Reklama

Nocturno culto 

všechny recenze uživatele

Teprve dnes jsem se dostal k tomuhle filmu. Na dvojku Hill-Spencer mám vzpomínky z dětství. Tady se sice šetří bitkami ale zas je tu více děje a to není k zahození. Navíc atraktivní lokace, tropický ostrov. Pobavil jsem se a zároveň doplnil další dílek do mozaiky společných filmů těhle ranařů...Pokaždé obdivuji choreografii bitek, úžasné kaskadérské kousky.. , ()

waits 

všechny recenze uživatele

Nejlepší části filmu jsou roztomile blbé, postupem času ale.ziskaji na vrch scény bud vyloženě odflaknute, které prostě sázejí na to, že dvojici Spencer - Hill stačí, aby byla v záběru anebo bez přívlastku trapné (homosexuální piráti, útok tanku atd). Děj vypadá, že se vymýšlel za pochodu a konkrétně Hill vypadá, že ho natáčení totálně nebavilo. Tohle se moc nepovedlo. ()

Veverinho 

všechny recenze uživatele

Komedie stará již 30(!) let. Bavila mě před desteti lety jako malého kluka a baví mě i teď jako dvacetiletého. Komu by se také nelíbili rvačky této komediální dvojice při které to jen "pleská". K tomu se přidá ukecaný papušek, podivný tvor jmonem Anulu, který se ve filmu stará o prakticky veškerou zábavu. "Soundtrack" v podobě jedné písničky se také těžko dostává z hlavy. Ve výsledku potom musím dát 5*, bavím se i když film jsem viděl už několikrát. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (12)

  • „Ziakatum!“ Tuto speciální hlášku, kterou používá kapitán pirátů, když někomu dupne na nohu v originálním italském znění nenajdeme. Je pouze ve filmu s anglickým dabingem. (Untentrauer)
  • Na konci filmu děkuje štáb obyvatelům ostrova a slibují, že nikdy neprozradí název tohoto tajného ráje. Ve skutečnosti se film natáčel na ostrově Key Biscayne, nedaleko Floridy. (NiaWolf)
  • „Co to vlastně posloucháš za kapelu?“, zeptá se Kador piráta se sluchátky. Je to D.D. Sound (La Bionda) a skladba „Café“ z roku 1979. (ČSFD)

Reklama

Reklama