Reklama

Reklama

Hroši v Africe

  • Česko Krokodýl a jeho hroch (neoficiální název) (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Bud SpencerTerence Hill musí spojit síly proti gangsterovi, který si z africké přírody dělá soukromé safari. Kdo není s hrochy, jde proti nám! Doprostřed africké savany se padákem snese dobrodruh Slim (Terence Hill) a s sebou má vše, co potřebuje: kolo, pušku a dobrou náladu. Sotva přistane, podaří se mu přerušit výpravu na safari vedou Tomem (Bud Spencer), u kterého má Slim už několik vroubků. Oba spolu totiž jako kluci vyrůstali, ale Slimovy eskapády kdysi přišly Toma dost draho a zdá se, že s jeho příchodem se vše vrací do starých kolejí. Slimovi se ale podaří věčného bručouna přesvědčit, aby se spolu pustili do podnikání. Víc než o zisky jde ale Slimovi o místní lidi a přírodu, jež ohrožuje bezohledný gangster a mistr těžké váhy Ormond (Joe Bugner). Se svými nohsledy zabírá půdu, pašuje divoká zvířata ze země a je dost bohatý na to, aby úřadům platil za beztrestnost. Slim a Tom si tak budou muset zase jednou vyhrnout rukávy a vyříkat si to s Ormondem jediným jazykem, kterému rozumí – pěkně ručně. (Česká televize)

(více)

Recenze (107)

montimuf 

všechny recenze uživatele

Maminka mne vyléčila! Řekla tři kouzelná slova - a tak jsem se hezky posral! - No i když tento snímek patří mezi ty slabší, tito dva pánové mne pobaví snad vždycky. Dějová linie je chvíli uspěchaná, jindy se zas vleče. A nutno říci že je i dosti slabá. Ale zase vidíme spoustu zvířátek černého kontinentu a padá zase hodně facek. A sem tam zasviští i pověstná Budova herda zaťatou pěstí kolmo dolů - takzvaná kladivovka :o) ()

Honzus 

všechny recenze uživatele

Oblíbený film mého dětství, kterému dávám plné hodnocení spíše z nostalgie, ale i s odstupem času ho vnímám jako nejlepší film s Budem Spencerem a Terencem Hillem, co jsem viděl. Zdobí ho nejen nezbytné bitky, ale i skvělá "africká" atmosféra a samozřejmě nezapomenutelná ústřední píseň. Závěrečná scéna s vypouštěním zvěře do volné přírody je potom i dojemným zážitkem. Zkrátka jsou Hroši v Africe úžasný film a basta. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je jeden z tech horsich filmu s Hillem a Spencerem, ale porad to je dobra oddychovka. Tentokrat se dej odehrava v neobvyklym prostredi, coz mozna filmu trochu prospelo. Rvacek by mohlo bejt vic, ale prisly mi takovy drsnejsi, jen me mrzelo, ze na zaver se zadna nekona. Spencer tu ani nepusobil jako nejakej nepremozitelnej krutak, takze obcas schytal ranu. Problem filmu je, ze jen tak pomalu plyne a chybi tomu svih jejich jinejch filmu. Taky za to muze docela nudna hudba. Ale i tak jsem se prakticky nenudil, takze to ty slabsi 4* budou. ()

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

Hill & Spencer v dalším dobrodružství. Prostředí Afriky ve kterém se mihne několik zvířat ze Safari hodně baví a hudební podkres je trefný. Rvačky, facky a kopance zase jen sviští jako o závod ale po čase začnou už pěkně nudit stereotypem. Dějový příběh  je klasicky ze slabšího soudku. Nicméně bránice pěkně nakopne super oběd u Ormonda a návštěva casina. 6/10 ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Obvyklá ptákovinka s obvyklým dějem, nepřinášející vůbec nic nového. Ve filmu je i dost nesmyslů, ale přesto musím uznat, že jsem se bavil. A když se u filmu bavím, musím dávat plusy. Klidně někdy kouknu podruhé. 20130803 nest.///Nic nového, ani překvapivého, některé scény (oběd), jsou zbytečně natahované. Celkově se na to však, samozřejmě, dívat dá. Bohužel hodnocení snižuje absence závěrečné kolektivní řeže, na kterou je divák prostě u těchto filmů zvyklý. Jako plus je třeba připočíst velmi slušnou hudbu.201502209711/9812 ()

Galerie (11)

Zajímavosti (10)

  • V Německu dostal film název Das Krokodil und sein Nilpferd, v překladu ''Krokodýl a jeho hroch". (chleba24)
  • Aj v tomto filme môžeme vidieť tradičný mýtus o puškohľade. Jedná sa o záber, v ktorom strelec proste namieri kríž v puškohľade na cieľ a strela zasiahne presne to miesto. V skutočnosti však dráhu strely ovplyvňuje mnoho faktorov ako gravitácia, vietor, a na väčšie vzdialenosti dokonca rotácia Zeme. Strelec musí vziať do úvahy všetky tieto faktory, nestačí len proste zamieriť hľadáčik na terč. (ČSFD)

Reklama

Reklama