Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bud Spencer a Terence Hill tentokrát v čtyřroli. Zahrají si dva snobské milionáře, které chtějí obrat gangsteři o veškeré jmění, tak rovněž dva ochránce, Kteří se nezaleknou jen tak nějaké pohrůžky a pro ránu nejdou nikdy daleko. Obě dvojice jsou si natolik podobné, že vyděrači až příliš pozdě poznají, s kým mají co do činění. V tu chvíli už počítají ztráty a je jim jasné, že majetek milionářů se na jejich konta stěhovat nebude. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

Han22 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že jde o jeden ze slabších kousků dvojice. Spencer a Hill jsou tentokrát v dvojroli - jednak snobských milionářů a jedna dvojice buránů, která jim dělá dvojníky, aby přišli na to, kdo jim usiluje o život. Bitky tu jsou všehovšudy dvě a jsou povedené, hlavně ta závěrečná. Zbytek je bohužel variace na téma burani si hrají na boháče a nebo zženštilí milionáři - a až na pár výjimek to není zas moc vtipný, spíše trapné. O něčem svědčí i to, že film jsem viděl několikrát, ale pamatoval jsem si z něj jedinou scénu (mluvící zadek). ()

energo 

všechny recenze uživatele

Netradiční komedie slavné dvojice. Tentokrát jsou již za svým vrcholem, ale přesto je to stále dobré a zábavné. V dvojroli hráli Spencer a Hill zcela rozdílné postavy. V roli přecitlivělých, jemných boháčů hráli vlastně úplný opak toho, k čemu jsme u nich zvyklí, což mi také vadilo. Hlavně u Spencera byl rozdíl markantní. A možná to bylo i jinak nadabovaným hlasem. Ale šarvátky měli stále velkou kvalitu. ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie, kde Bud Spencer a Terence Hill mají vtipně odlišné dvojrole. Bohatí a bojácní bratranci Antonio a Bastiano Coimbra de la Coronilla y Azevedo a jejich dvojníci saxofonista Greg Wonder a kaskadér Eliot Vance, kteří je zastupují. A nejenže se oba náhradníci celou dobu výborně baví svým způsobem, mimochodem vypátrají i původce hrozby smrti bratranců. Také jde o veliký balík peněz.. Další zajímavá postava je nájemný zabiják Tango (Nello Pazzalini). A zase pěstní rvačky a honičky a vtipná nedorozumění. Je to milá a vtipná zábava. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Také Dvojníci sehrály v mém filmovém životě poměrně dlouho epizodu, staly se totiž po několikanásobném puštění a usnutí filmem, který jsem měl zkrátka doma zakázaný :-) Jedná se o typickou S-T komedii se spoustou nepovedených myšlenek, vitpů a scének. Prostě hubenej a tlustej zase každému namlátí, a koho by náhodou netrefili, ten si na jejich nastavenou pěst sám a radostně naběhne. Kdysi se to dalo, ale už je toho moc. Za zmínku stojí i dabing, dělaný tentokrát pro VHSky na začátku 90´s. V hlavních rolích Rudolf Jelínek (3/5) a Láďa Mrkvička (4,5/5). ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Na osmdesátkové filmy s Budem Spenecerem a Terencem Hillem se podívám vždycky rád, i když to není kdovíjak sofistikovaná filmařina. V Dvojnících hrají oba svůj standard, k tomu se navíc představují i jako změkčilí aristokraté, což vytváří příjemně humorný kontrast. No a sympatické rvačky, bez těch by to snad ani nešlo. Film má bohužel příšerný dabing, ve kterém se na vedlejších postavách střídají asi čtyři dabéři, ale to k Dvojníkům už tak nějak patří. „Jsem Bastiano Coimbra de la Coronilla y Azevedo.“ (345.) ()

Galerie (26)

Zajímavosti (13)

  • Mimo Itálie se natáčelo v Brazílii v Riu de Janeiru. (Varan)
  • Vrtulník žoldáků je britský typ Westland Whirlwind, licenční kopie typu Sikorsky H-19 Chickasaw. (Foxhound#1)

Reklama

Reklama