Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bud Spencer a Terence Hill tentokrát v čtyřroli. Zahrají si dva snobské milionáře, které chtějí obrat gangsteři o veškeré jmění, tak rovněž dva ochránce, Kteří se nezaleknou jen tak nějaké pohrůžky a pro ránu nejdou nikdy daleko. Obě dvojice jsou si natolik podobné, že vyděrači až příliš pozdě poznají, s kým mají co do činění. V tu chvíli už počítají ztráty a je jim jasné, že majetek milionářů se na jejich konta stěhovat nebude. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

Grogan 

všechny recenze uživatele

Hill a Spencer tentokrát museli ztvárnit dvě rozdílné povahy. Kromě svých obvyklých rolí sebejistých chlápků, co nejdou pro ránu daleko, hrají i jejich naprosté protiklady - přecitlivělé a bojácné milionáře. Bitky a hlášky jsou (nepřekvapivě) skvělé. ("Dostanu se přímo k věci, pane Vonder." - "Jo, ten milion.") ()

miqaella 

všechny recenze uživatele

Stále som premýšľala čo týchto dvoch viedlo k filmu. Ale nech je ako je. Nie je film ktorý by som nevidela. Pamätám si všetky dopodrobna. Nie som nadšenec umelej krvi a mlátenia, v týchto filmoch sa smejem na oboch krv tam nie je a bitky sú tak priehľadné a jednostranné, že nič iné ako vtip to byť nemôže. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Sehraná dvojice Spencer, Hill si zahrála dvojníky dvou „přiteplených“ bohatých obchodníků, jimž hrozí nebezpečí a tak se nechají zastoupit na oko jim podobnými dobrodruhy. Když se takový dva burani dostanou k penězům a k vlivným lidem, určitě nenechají věcem normální průběh. Jedno je ale jisté – dokážou se o sebe postarat. Spíše slabší snímek mé oblíbené dvojice s málo mlátícími scénami zachraňuje velmi podařená a vtipná závěrečná bitka a občas slušné hlášky. ()

energo 

všechny recenze uživatele

Netradiční komedie slavné dvojice. Tentokrát jsou již za svým vrcholem, ale přesto je to stále dobré a zábavné. V dvojroli hráli Spencer a Hill zcela rozdílné postavy. V roli přecitlivělých, jemných boháčů hráli vlastně úplný opak toho, k čemu jsme u nich zvyklí, což mi také vadilo. Hlavně u Spencera byl rozdíl markantní. A možná to bylo i jinak nadabovaným hlasem. Ale šarvátky měli stále velkou kvalitu. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Přelomový film, nejen zvuk stereo, ale i obraz. Člověk by čekal, že se zdvojením hlavních hrdinů bude i dvojnásob legrace, což se jaksi nepotvrdilo. Asi by to chtělo natočit komedii Trojníci nebo radši Čtyřníci. Nejcennějším příspěvkem filmu tak zůstává poznání, jak je hudba přínosná. Páč se to nezdá, ale výrazně zesiluje člověku tělo, takový Spencer nedělal celý dny nic jinýho, než hrál na saxofon, takže z čeho jinýho by jeho svaly nabyly ocelový tvrdosti,než z mačkání těch klapek? A propo Spencer, mě vždycky fascinovalo, jak ho ve filmech označovali za děsného obra a siláka, a přitom byl možná menší než Hill, a kromě bříška na něm nic moc velkého nebylo, ruce a nohy normál. Asi v tom hrála roli psychologie, lidi s vousem vypadaj divoce a nebezpečně. Teda až na některý výjimky, třeba hipsteři, ty jsou teda taky nebezpeční, ale jen když je člověk potká na nějaký špinavý ulici, páč mít na sobě nalepený špačky od cigaret od válení se na zemi smíchy fakt není nic příjemnýho. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (13)

  • Během rvačky s falešnými policisty měl Eliot (Terence Hill) ukrást klíče od policejního vozu (Chevrolet Opala z roku 1980). To je vyloučeno, protože na předním sedadle vůbec nebyl a zadní sedadlo je odděleno bezpečnostní mřížkou s malými oky. (ČSFD)
  • Vrtulník žoldáků je britský typ Westland Whirlwind, licenční kopie typu Sikorsky H-19 Chickasaw. (Foxhound#1)

Reklama

Reklama