Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bud Spencer a Terence Hill tentokrát v čtyřroli. Zahrají si dva snobské milionáře, které chtějí obrat gangsteři o veškeré jmění, tak rovněž dva ochránce, Kteří se nezaleknou jen tak nějaké pohrůžky a pro ránu nejdou nikdy daleko. Obě dvojice jsou si natolik podobné, že vyděrači až příliš pozdě poznají, s kým mají co do činění. V tu chvíli už počítají ztráty a je jim jasné, že majetek milionářů se na jejich konta stěhovat nebude. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

Stanmi 

všechny recenze uživatele

Saxofonista Greg Wonder (Bud Spencer) a kaskadér Eliot Vance (Terence Hill) jsou dokonalými dvojníky dvou nejbohatších mužů na světě bratranců Coimbrových, kteří si je najmou, aby je zastoupili na jeden týden... V tomto filmu si slavná dvojka zkusila dvojroli z čehož těží většina vtipů, protože zatímco Greg a Eliot jsou bodří, živelní a nejdou pro ránu daleko, tak naproti tomu bratranci Coimbrové jsou vzdělaní, slušní a pochopitelně se neumějí prát. Musím se přiznat, že téma dvojníků rozhodně nebyl špatný nápad, protože v rámci filmů Terrence a Buda je to zajímavá změna. Jinak je všechno při starém, máme tu exotické prostředí Rio de Janeira, takže nechybí fotbal, pláže a karneval, chytlavou ústřední melodii, vtipné hlášky, akorát rvaček trochu ubylo, ale ta závěrečná zase stojí za to. Tentokrát se však Bud a Terrence museli obejít bez svých klasických hereckých parťáků, čestnou vyjímkou však je Nello Pazzaffini. Pro slavnou dvojici to byl také poslední společný film, který natočili s režisérem Enzo Barbonim (ten však později oběma režíroval ještě jednu sólovku), který opět dokázal, že komedie zkrátka točit umí. Ačkoli tedy Dvojnici patří k posledním společným filmům Buda a Terrence stále si udržují svůj standard, takže to byla opět zábava, jak má být. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Tito dva frajírci a jejich filmy jsou doslova kultovním počinem. Ne snad jednotlivé filmy, ale to co společně dokázali je obdivuhodné. Jedna z nejznámějších a nejtypičtějších filmových dvojic všech dob. Klobouk dolů před nima, ti chlapíci měli vážně šťávu a jejich filmy nepostrádaly zábavu i napětí. Ale především vtip a komické situace jsou nejsilnějšími zbraněmi filmů, ve kterých se bok po boku objevili Bud Spencer a Terence Hill. 75% ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Keď spolu hrajú Bud Spencer a Terence Hill, tak to je záruka dobrej srandy. Tu si zahrali dokonca dvojrolu. Ako nie moc dobre zaistení ľudia (po finančnej stránke) dostanú ponuku hrať dvojníkov dvoch multimiliardárov, ktorým niekto usiluje o život. Za to, keď zistia kto to je, dostanú osobitný príplatok. No nevezmite to. Tento film si veľmi pamätám z detstva, ako rád som ho pozerával v televízií cez prázdniny. Veselá komédia s nerozlučnú dvojicu. Dej je zábavný a ľahko predvídateľný. Nechýbajú tu vtipné dialógy a tradičné päste. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že jde o jeden ze slabších kousků dvojice. Spencer a Hill jsou tentokrát v dvojroli - jednak snobských milionářů a jedna dvojice buránů, která jim dělá dvojníky, aby přišli na to, kdo jim usiluje o život. Bitky tu jsou všehovšudy dvě a jsou povedené, hlavně ta závěrečná. Zbytek je bohužel variace na téma burani si hrají na boháče a nebo zženštilí milionáři - a až na pár výjimek to není zas moc vtipný, spíše trapné. O něčem svědčí i to, že film jsem viděl několikrát, ale pamatoval jsem si z něj jedinou scénu (mluvící zadek). ()

Mordenroth 

všechny recenze uživatele

Čakal som od toho trochu viac. Dve bitky je podľa mňa dosť málo na film s Hillom a Spencerom. Radšej mám ich spoločné spagetti westerny, ktoré sa s týmto nedajú ani porovnať. Dokonca sa na nich aj viac zasmejem. Najviac ma ale "šokoval" ten dabing. Kam sa podel Trávníček, ktorý vždy tak dokonale nadaboval Hilla? ()

Galerie (26)

Zajímavosti (13)

  • Mimo Itálie se natáčelo v Brazílii v Riu de Janeiru. (Varan)
  • Celosvětová premiéra proběhla 19. října 1984 v Západním Německu. (Varan)

Reklama

Reklama