Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bud Spencer a Terence Hill v boji s nebezpečnými pistolníky a falešnými hráči... O velkých penězích a účinných intrikách, o dvou přátelích, kteří lehkovážně pozbyli a s velkou námahou nabyli zpět své bohatství, o mužích, kteří dokáží nebezpečně dobře zacházet s pistolí, a o jiných, kteří se vyznají ve falešných hrách. O tom všem a ještě o mnohém jiném vypráví s nadsázkou a trochou ironie film z Divokého západu, který v roce 1968 natočil režisér Giuseppe Colizzi. Role nerozlučných kamarádů, jež se snaží dostat ke svým penězům, Colizzi svěřil populární herecké dvojici Bud Spencer a Terence Hill. Jejich společníkem se v roli mazaného Cacopoulose stal Eli Wallach, představitel obávaného Calvery ze slavného filmu Sedm statečných. Dobrodružná cesta za zlodějem je provázená pro tento žánr typickými potyčkami a rvačkami, které vrcholí velkolepou bitkou v kasinu. Film patří do série populárních italských westernových komedií, nazývaných též spaghetti-westerny. (Česká televize)

(více)

Recenze (111)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Příjemný western italské dvojice, ke které se přidali ještě Eli Wallach a Brock Peters a společně tak vytvořili čtveřici, která se rozhodne pomstít Eliho, jenž si zažil příkoří. Westernový námět jako dělaný a naštěstí jsou ty komické prvky spíše upozaděny a Terence Hill je za klasického drsňáka, což je role, která mu seděla. ()

Historik 

všechny recenze uživatele

Paráda. Vyvážený film, kde je na jedné straně solidní příběh a na druhé straně ten správný humor. V pozdějších filmech už ta "legrace" a ostatně i samotné zápletky byly někdy dost na hraně únosnosti. To vše korunuje skvěle zvolená trojice hlavních hrdinů. Nejlepší z westernových filmů dvojice Hill - Spencer a možná i nejlepší jejich film vůbec. ()

Reklama

Billie777 

všechny recenze uživatele

Nejprve to vypadlo na klasický průměrný western, plus trochu pomalejší rozjezd, ovšem když se na scéně objevil můj oblíbenech Eli Wallach, film nabral na tempo a zábavu. Osvědčená dvojice Hill + Spencer nezklamala, naopak potěšila vážnějším stylem než je obvyklé, tu roztomilost a vtip tu měl na starosti Eli, jehož postava byla opravdu sympatická a vůbec nevadí, že byla spíše záporná. Druhá polovina filmu bavila skvěle, "fackovací" souboj, a konečná scéna v kasinu výborné. ()

Miki8888 

všechny recenze uživatele

Oblíbená dvojice (Hill a Spencer) mě nikdy nezklamala. Vždycky se na jejich filmy rád podívám znovu a bavím se stále u nezapomenutelných scén. Trumfové eso je jedním z nich. Nechybí dobrý, poněkud netradiční příběh. Nápady některých scén jsou originální. Škoda je, že není film trochu kratší a mohl by být i vtipnější, jak je zvykem. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Môj dedo vždy hovoril..." Mnohé životné múdra od svojho deda takto prerozpráva E. Wallach, ktorý je v tomto filme skutočným tromfovým esom. Často pred sebou vidíte doslova postavu Tuca z hitu Dobrý, zlý a škaredý. B. Spencer a T. Hill to je proste klasika, ktorú som ako dieťa žral, ale z dnešného pohľadu by som bral radšej ten vážnejší tón. Predsa len tie fackovačky pôsobia dnes poriadne zastaralo, zaujímavé, že vtedy to nikomu neprekážalo. Hudba C. Rustichelliho je zjavne a nespochybniteľne inšpirovaná E. Morriconem a výborne sa do filmu hodí. Videl som to ešte za komunistov s dabingom, no teraz som mal šťastie na film v pôvodnom znení na STV2. Jediný prirodzený a skutočný hlas patril asi len E. Wallachovi a ich čiernemu parťákovi, zvyšok obsadenia bol predabovaný. Najviac to postihlo práve dvojku Spencer a Hill, ktorých hlasy pôsobili dosť umelo. Film slabšie štyri hviezdy 70%. Eli Wallach 100%. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo ve Španělsku. (Terva)
  • Československá kinopremiéra proběhla s velkým zpožděním až koncem roku 1983 a televizní teprve v létě 1986. (charles3)

Reklama

Reklama