Reklama

Reklama

Šerif Hall (Bud Spencer) je obľúbený pre svoju láskavosť a ústretovosť. Na jednej z obhliadok mesta stretne malého podivného chlapca, ktorý tvrdí, že pochádza z vesmíru. Šerif sa snaží zistiť jeho meno a vrátiť ho rodičom. To sa mu ale nepodarí, pretože chlapec stále tvrdí, že sa volá H7-25 a pochádza z cudzej planéty. Zároveň sa ho pokúša presvedčiť svojimi mimoriadnymi schopnosťami a mimozemskou technikou. Šerif mu postupne začína veriť a stane sa jeho priateľom. O chlapcovi sa však dozvedá aj armáda, ktorá s ním má svoje vlastné plány. Chlapca unesú a šerifovi nezostáva nič iné, len oslobodiť malého mimozemšťana z vojenskej základne, aby si ho mohol včas vyzdvihnúť jeho otec, ktorý sa už blíži k Zemi z vesmíru. (TV JOJ)

(více)

Recenze (59)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Den před tímto filmem jsem shlédl Bílého draka, u kterého jsem se podivoval nad tím, že si autoři vystačili s jedním jediným hudebním motivem. A vida; máme tu další ukázku toho, že hudba ani zdaleka nemusí být tím nejsložitějším, co dostane divák naservírováno. Na rozdíl od Bílého draka mě však zde hudba nerozčilovala, a i po dvacátém zahrání ústřední melodie mi do příběhu seděla. Co je to však platné, když všechno okolo je ještě prostší, než samotná hudba. A to je, v porovnání se čtyřmi akordy na hodinu a půl, skutečně na pováženou. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Co to máš za zlozvyk? Bude tě bolet hlava." Padouch Brennan však napadá rád a na nějaké to zatlučení šerifovou pěstí do země nehledí. Šerif Hall je zkrátka sympaťák, dost se podobá Budovi Spencerovi, rány rozdává solidně, armádu naporcovat umí, s horou jídla na talíři si taky bez problémů poradí a jeho řidičské umění mě rovněž zaujalo. Horší je to s mimozemšťanem maskovaným za lidské mládě, ale ryby umí lovit stylově, tak ho taky beru. A ta rodinka tlustoprdů na pikniku mě pár nocí strašila ze spaní, protože něco tak zábavně nechutného se jen tak nevidí. ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Naprosto nenáročný sci-fi dětský film, kde šerif Hall (Bud Spencer) potká malého mimozemšťana H7-25 (Cary Guffey), který se rád baví se svým fotonovým paprskometem. Až když šerif pochopí, že je to cizoplaneťan, tak začíná jeho úkol při jeho ochraně před armádou a kapitánem Briggsem (Raimund Harmstorf), který chce díky fotonovému dělu ovládnout zem. Z dalších postav stojí za zmínku lump Brennan (Joe Bugner), který ale v rozhodujících chvílích rozdává rány pěstí na té správné sraně, a popletený zástupce šerifa Allen (Luigi Bonos). A hlavně člověk u toho nemusí vůbec přemýšlet. ()

Dado 

všechny recenze uživatele

Nostalgia je krásna, no zároveň i zákerná vec. Dosť u mňa zarezonovala aj po tom, čo som si jedno sobotňajšie ráno zapol televíziu a v nej bežal práve film Šerif a mimozemšťan, ktorý som ako decko doslova miloval a už si ani nepamätám, koľko razí som vkladal kazetu s ním do videoprehrávača a sledoval na všetky strany rany rozdávajúceho Buda Spencera, ktorému osud do cesty prihral malého a z môjho pohľadu dosť nesympatického mimozemšťana. Z pohľadu malého chlapca by som teda neváhal a šupol tomuto filmu 5*, no keď som na tento film natrafil po rokoch, premáhala ma nuda a občas som pochyboval, že ho dokážem dopozerať dokonca. Myslím, že najvhodnejšie bude, keď film zhodnotím zo súčasného pohľadu, do ktorého pridám štipku nostalgie, z čoho mi vychádza hodnotenie veľmi dobré 3*. (60%) ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Starman, E.T. Mimozemšťan a klasické mlátička Buda Spencera v jednom? Vypadá to jako zajímavý mix neslučitelných chutí. Výsledkdem je však fádní nuda, kterou nedokáže oživit ani těch pár vyjímečně vtipných momentů a bohužel ani nostalgie a jeho umístění mezi dětské filmy. V osmdesátých letech možná u capartů fungoval, o třicet let později už to však neplatí. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • Po úspěchu filmu E.T. Mimozemšťan (1982) a dějové podobnosti obou filmů, se tento film začal začal uvádět pod alternativním názvem „E.T. and the Sheriff“. (Jan.Kanak)
  • Film se odehrává a také byl natočen ve městě Newnan ve státě Georgia, USA. (Jan.Kanak)
  • Všechny scény, kde se poprvé setkali šerif (Bud Spencer) a H7-25, se natáčely v Six Flags Over Georgia. (Jan.Kanak)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno