Reklama

Reklama

Železný Schwarzenegger

  • USA Pumping Iron
Trailer

V roce 1977 si nezávislý dokument posvítil na svět kulturistiky. Film se stal kasovním trhákem a vzbudil mezinárodní senzaci. Odstartoval kariéru jednoho budoucího multimilionáře a navždy změnil svět bodybuildingu a tělesného cvičení obecně. V hlavní roli zazářil pětinásobný držitel titulu Mr.Olympia Arnold Schwarzenegger. Dokument doprovází tohoto osmadvacetiletého kulturistu na cestě za jeho 6. titulem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (345)

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Na tomhle dokumentu je skvělé, že vás bude bavit, i když nepatříte mezi zapálené fanoušky kulturistiky. Doba se postupně změnila a dnes tyto chodící hory svalů vypadají jinak, než tomu bylo zde z období konce 70. let. Železný Schwarzenegger je zároveň dost trefný "překlad" z Pumping Iron, protože je hlavně o Arnoldovi a jeho hlavě. Nejvíce fascinující je ten jeho nadhled, sebejistota a jak má všechny na háku, ovšem pokaždé férový nebyl. Když ale sledujute všechny kulturisty okolo, tak je vám jasné, kdo je tady králem. Obrovský sympaťák je ale i šampion do 90 kg Ital Franco Columbu a též američan Mike Katz. Naopak poněkud nabubřele na mě působil Ken Waller. Dokument sám o sobě má svoji stopáž, tak akorát, nahlédnete díky němu i na další kulturisty, jejich zákulisí a na úpornou dřinu v posilovně. To vše bez omáčky a poutavou formou. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Protože už nějakou tu dobu chodím do posilovny, i když zatím neútočím na titul Mr.Olympia , tak vidět Pumping Iron jsem považoval za takovou moji povinost vidět a každý kdo chodi do posilovny, tak by to měl vidět. Tento dokument je hodně zajímavý. Je vidět co bodybuilding obsahuje a že to není žádná sranda. Arnolda Schwarzeneggera opravdu moc nemusím, ale to, že získal titul Mr. Olympia několikrát, tak za to si zaslouží respect. Navíc v tomto dokumentu dělá i nějaké ty vtípky. Naštěstí Pumping Iron není jen o Schwarzeneggerovy. Vystkytnou se tu další bodybuildeři například Franco Columbu, Ken Waller, Paul Grant, Roger Walker, Mike Katz a Lou Ferrigno. Dokument ukazuje, že i když se někomu může zdát bodybuilding jako koníček, tak věřte, že to tak není, aby z Vás něco bylo, musíte vynaložit hodně usilí. ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Ukážka Arnieho predností - kupodivu neide o svaly, ale o Arnieho intelekt, ctižiadosť, humor... Arnold bol vždy pred svojími súpermi. Psychologicky a duševne vždy napred s jasnými cieľmi. Pozdvihol kulturistiku na vyšší stupeň a zapísal sa do dejín ako "number one". Príklad toho, že aj sny sa plnia a môžu sa stať skutočnosťou... Tento chlapík je a vždy bude najlepší kulturista na svete, považuje sa za zakladateľa modernej kulturistiky. Podmanil si ľudí vo svete kulturistiky, filmu a teraz dokonca aj politiky. Proste Arnie je téma samá o sebe. Pumping Iron je dokument zachýtávajúci "borca" v akcii, ktorý je ešte stále na scéne. KULT zvaný Arnold Schwarzenegger... 9/10 pekne som to napísal ako z reklamy na chocapic :D ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.1/10] | me: Dokument o tom kto vlasnte Arnold bol, ako vnímal seba na vrchole svojej bodybuilderskej kariéry, ako vnímal svojich súperov a ako sa staval k svojim životným výzvam. Celé sa to nesie v duchu príprav na Mr. Olympia v Pretórii. Autentické výpovede hlavných Arnoldových súperov, prípravy z tréningov a životné filozofie poukazuju na to akým silným a húževnatým človekom Arnold je .... Vtedy 28 ročný niekoľkonásobný Mr. Olympia, dnes nečudo Guvernér Kalifornie ... Proste za všetkým je obrovské množstvo potu a odhodlania. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Překvapivě zábavný snímek o kulturistické subkultuře v 70. letech, kterému se daří prezentovat kulturistiku a její soutěžní svět důstojně. Přijde mi, že v té době kulturisti v soutěžní formě vypadali líp než dnešní šampioni a vůbec ne tak brutálně odvodnění a vyrýsovaní. Legrační je na dokumentu viditelná snaha nasměřovat aktéry do rolí rivalů a Arnolda do role zákeřného padoucha (což ho očividně bavilo), ale uměle vytvořené vyprávění dojem z filmu příliš nekazí (doporučuju se mrknout na dokument o vzniku Pumping Iron pro dodatečné pobavení). ()

Galerie (55)

Zajímavosti (15)

  • Arnold Schwarzenegger během snídaně s rodinou Ferrignových říká, že Lou na soutěž moc myslí a s takovou ji nikdy nevyhraje. Měl pravdu, Lou Ferrigno Mr. Olympia nikdy nevyhrál. (Her0.89)
  • Filmem se krátce mihne Arnoldův kulturistický mentor Joe Weider, jak aranžuje Arnolda a pár krásek v bikinách při fotografování. (lekr)
  • Na konci si Arnold skutočne šlukne jointa. Hovorí o tom v dokumente k 25. výročiu tohto filmu. (Shakers)

Reklama

Reklama