Reklama

Reklama

Železný Schwarzenegger

  • USA Pumping Iron
Trailer

V roce 1977 si nezávislý dokument posvítil na svět kulturistiky. Film se stal kasovním trhákem a vzbudil mezinárodní senzaci. Odstartoval kariéru jednoho budoucího multimilionáře a navždy změnil svět bodybuildingu a tělesného cvičení obecně. V hlavní roli zazářil pětinásobný držitel titulu Mr.Olympia Arnold Schwarzenegger. Dokument doprovází tohoto osmadvacetiletého kulturistu na cestě za jeho 6. titulem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (345)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Tak chlape, dneska Ti je šedesát, to už je požehnaný věk, ani tomu nemůžu věřit. Každopádně jsem si k tomu Tvému jubileu konečně pustil dokument mapující krátký úsek Tvé kariéry a musím se přiznat, že mě tenhle film dokonale strhnul. Ukazuješ se v něm z jiné stránky, jako úžasný a chytrý člověk, který to má v hlavě dokonale srovnáno. Jsi vtipný a opravdu sympatický, navíc jsi toho hodně dokázal, za což máš můj velký obdiv... Železný Schwarzenegger je opravdu dobrý dokument, ale obávám se, že té většině z vás, která Arnolda neobdivuje, či se nějakým způsobem (aktivně či pasivně) nevěnujete bodybuildingu se až tak líbit nebude. Pokud sami posilujete, a vím, že takových je tu opravdu dost, může též posloužit jako příjemná inspirace, či spíše jako povedené motivační video. Ač je Arnold jen v televizi, dokáže vás vybudit k lepším výkonům. Vidíte jak se všichni ničí a překonávají bolest, musíte je obdivovat, ale zároveň cítítte tu touhu, že byste to mohli zvládnout taky. Cvičit s Arnoldem, to je opravdu zážitek. Obdivujete-li tohoto Železného muže, můžete být z dokumentu stejně mile překvapeni, jako vězni, které Schwarzenegger navštívil, a pokud ne, nikdo vám ten film nenutí. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Pre človeka chodiaceho do fitnesska alebo zaujímajúceho sa o kulturistiku je Pumping Iron niečo ako Biblia. Pochopiteľne je potom Arnie niečo ako Boh. A pre nezainteresovaných minimálne pútavý dokument, zaoberajúci sa kulturistikou všeobecne. Jej hviezdami, filozofiou a pocitom po víťazstve/dosiahnutím svojho cieľa. Ďalej sa nám Arnold predvedie ako veľmi inteligentný, sebaistý a priateľský človiečiek, ktorý to mal v hlave absolútne usporiadané. Bol si istý svojím vrcholom, pretože dal do tejto hry všetko. Arnold si šiel za svojím. Dosiahol Ameriku. Dosiahol post Boha a všeobecne najvplynejšieho muža, ktorý sa značne zapojil do procesu uznania kulturistiky ako športu pre širokú verejnosť. Dosiahol hereckú kariéru, ktorú mu môže kde kto závidieť. A teraz? Guvernér Kalifornie. Áno, chlapík to má v hlave jasné. Chete protestovať?!:o) ()

Reklama

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné, žral jsem to jako malé děcko! Ty hromady svalů, navíc ukočírované do svižné a velmi poutavé linky k velkému finále mistr Olympia. Kdo neuvidí, asi opravdu neuvěří. Arnie byl taková maskultura, navíc perfektně vyrýsovaná. Žádné odporné tvary, jak se někdy stává. Kdyby po něm někdo tehdá vystřelil, tak se ta kulka rozsype než vůbec vyletí z hlavně! Intenzivní zážitek a kdoví, jak by se mu dařilo další roky, kdyby neskončil. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Arnold byl a vždycky bude král kulturistiky, dneska jsou sice kulturisti asi tak dvakrát takový, ale to už jsou jen mutanti a vypadá to příšerně a já i když nejsem nějakej fanoušek kulturistiky a ani se o to moc nezajímám, tak vidim, že Arnold má to svoje tělo naprosto dokonale vymakaný do posledního detailu, jemu prostě nešlo jenom o objem, aby měl co největší svaly, jako tomu je dneska, on, jak sám říká v tomhle dokumentu, si to svoje tělo tvaroval do dokonalý podoby, když někde přidal centimetr svalu, tak musel totéž udělat s celým svým tělem, navíc byl šampionem i v hlavě, jeho neuvěřitelný sebevědomí a klid, podle mě například Lou Ferrignoa, kterej měl asi celkově větší objem svalů, úplně ničilo a nad Arnoldem nikdy nemohl vyhrát a to ať už to bylo kvůli tý psychice a nebo tim, že on svoje tělo měl sice nehorázně vysvalený, ale ne dotáhnutý do dokonalosti jako Arnold. Navíc Arnodovy pózy a přechody mezi nima neměly konkurenci a i když jeho prohlašování, že nemá žádnou slabinu a že jeho pózování je dokonalý, působí hodně nabubřelím dojemem, tak s tim, po skouknutí Pumping iron, nelze dělat nic jinýho, než souhlasit. A když se to ještě spojí s jeho neskutečnou ctižádostí a vlastně i takovou hajzlovskou povahou, kdy ho netížilo, ani když si hrál s ostatními kulturisty a snažil se je zdeptat a nebo jim špatně poradit, tak se nedá dělat nic jinýho než řict - Arnold is numero uno a to i když se nechoval úplně férově ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Protože už nějakou tu dobu chodím do posilovny, i když zatím neútočím na titul Mr.Olympia , tak vidět Pumping Iron jsem považoval za takovou moji povinost vidět a každý kdo chodi do posilovny, tak by to měl vidět. Tento dokument je hodně zajímavý. Je vidět co bodybuilding obsahuje a že to není žádná sranda. Arnolda Schwarzeneggera opravdu moc nemusím, ale to, že získal titul Mr. Olympia několikrát, tak za to si zaslouží respect. Navíc v tomto dokumentu dělá i nějaké ty vtípky. Naštěstí Pumping Iron není jen o Schwarzeneggerovy. Vystkytnou se tu další bodybuildeři například Franco Columbu, Ken Waller, Paul Grant, Roger Walker, Mike Katz a Lou Ferrigno. Dokument ukazuje, že i když se někomu může zdát bodybuilding jako koníček, tak věřte, že to tak není, aby z Vás něco bylo, musíte vynaložit hodně usilí. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (15)

  • Arnoldovy míry z roku 1975 jsou následující. Výška 185 cm, váha 104 kg, paže 54 cm, hrudník 140 cm, pas 79 cm, stehna 71 cm a lýtka 50 cm. (maseer2)
  • Můžeme si všimnout, že v době natáčení tohoto dokumentu ještě Arnold Schwarzenegger neprodělal kosmetické úpravy. V jeho pozdějších snímcích tak již nenajdeme mateřské znaménko na pravé straně dolní čelisti ani mezeru mezi dvěma předními zuby. (cheyene)
  • Arnold Schwarzenegger během snídaně s rodinou Ferrignových říká, že Lou na soutěž moc myslí a s takovou ji nikdy nevyhraje. Měl pravdu, Lou Ferrigno Mr. Olympia nikdy nevyhrál. (Her0.89)

Reklama

Reklama