Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektiv Yang Chun Dong vyšetřuje případ zmizení malé holčičky, která je po měsíci nalezena mrtvá. Záhy si uvědomí, že ještě před začátkem případu se setkal s neznámým mladíkem, který na zeď nasprejoval obraz odpovídající místu činu. Mladíka nalezne a zpočátku ho považuje za vraha, ale pak zjistí, že Kim Jun má schopnost psychometrie, tedy že z fyzického kontaktu získává informace o minulosti. (andiek05)

(více)

Recenze (7)

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět, moc zajímavý. Samozřejmě, že bylo něco podobného už ve filmech zpracováno, ale ne takovouhle formou. Jedná se o další korejský film, který mě opravdu bavil - konečně něco jiného, méně dojemného a více nápaditého. Jenom mi přišel příběh lehce nepřehledný, zejména na začátku, takže určité mezery byly - hlavně ve scénáři, přesto ale je to film na poctivých 75%. ()

VeliiQ 

všechny recenze uživatele

Na to, že je to korejský film, jsem dost překvapená. Thriller to sice moc není a akce tam podle mě chybí, ale děj a postavy to jednoznačně nahrazují. Hlavní postava má dokonalý hlášky, Kim Bum je prostě super záhadný kluk a ostatní hrajou dost dobře - a to i ta malá holčička. Je to docela dojemný film, který mě bavil, jen ten motiv záporáka jsem nějak nepobrala. Určitě mi to přijde jako jeden z lepších korejských filmů. ()

Reklama

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Netajím se svou přízním k Asijským filmům, takže poměrně často hodnotím kladně. Psycho-metry je trošku z jiného soudku, takové nadpřirozené schopnosti, vidět, cítit. Musím říct, že je to velmi zajímavě natočené, v takovém temném duchu s krimi zápletkou s velmi sympatickými hrdiny. A velmi snadno vás tento snímek strhne sebou a upoutá téměř po celou dobu. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Jestli něco nesnáším, tak je to násilí na zvířatech. A platí to i pro film. Ač na korejské kinematografii většinou obdivuji, že se s tím nemažou a nejsou k divákovi tolik ohleduplní, jako západní kolegové, pokud jde o týrání zvířat, tam jsou podle mě otevření až moc. A občas dokonce překračují hranici. Tyhle scény jsou mi naprosto proti srsti a několik minut mám potom sevřený žaludek a pokažený zážitek z filmu. Dobře, plytký scénář postavený na hloupém a nelogickém chování postav, už není sám o sobě dobrým základem. Normálně bych to neřešila, ale když detektiv s fotkou v ruce hledá budovu, vedle které (mimochodem a náhodou) zrovna stojí, a najít ji dokáže, až když mu ji ukáže malá holčička, říkáte si, že tady docela ujeli. Jenže pak dojde na další (vlastně úplně zbytečnou) scénu s otcem holčičky, a vám dojde, že holčička je vlastně jediná inteligentní postava z celého filmu. A abych jenom nekritizovala, je taky parádně zahraná. To s Kim Bumem je to jednou nahoru, a potom zase dolu. Když vedle něho nestojí opravdu schopný režisér, moc tomu nedá. Přitom už nejednou dokázal, že to v sobě má. Kang Woo Kimův výkon naopak patřil k těm pozitivnějším věcem na filmu. 2,5* ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to mierne nadpriemerný mysteriózne ladený krimi thriller. Má pomerne dobrý príbeh o mladom detektívovi, ktorý na svoju vlastnú žiadosť dostane za úlohu preveriť prípad strateného dieťaťa, keďže iba on verí tomu, že sa jedná o únos a keď je telo dieťaťa nájdené, ukáže sa, že mal pravdu. Čoskoro si uvedomuje, že miesto činu už videl, keď ho neznámy mladík maľoval na stenu a tak urobí všetko preto, aby ho našiel. A zisťuje, že mladík má zvláštnu schopnosť, stačí mu náhodný dotyk na to, aby videl minulosť človeka a tak spoja svoje sily, aby nebezpečného vraha zastavili. Spracovanie je ale iba priemerné, už od začiatku som mal z tohto mysteriózneho prvku pocit zbytočnosti, čo sa mi aj potvrdilo, čítanie minulosti dotykom ma vôbec nezaujalo a za celý film som nenarazil ani na jeden moment, ktorý by kvôli tomu film povýšil. Nad toto sa ale dá ľahko povzniesť, nemá to zase až tak moc priestoru, takže sa to dá kľudne vnímať skôr z toho kriminálneho hľadiska, čo už dopadlo lepšie, len je tu jeden výrazný problém, až príliš hlúpe konanie mnohých postáv. Hlavný hrdina, jeho nový pomocník so zvláštnou schopnosťou, členovia polície, ale aj niekoľko krátkodobých vedľajších postáv ma niekedy svojim správaním poriadne unavovali a vrcholom je nočná scéna malého dievčaťa a jej otca. Ale inak je to celkom slušná kriminálka, kde si postava vraha vie získať rešpekt, pôsobí dosť kruto a nekompromisne, nájde sa tu viacero vydarených situácií a sadla mi aj celá záverečná fáza. Poteší aj akcia, samozrejme jej nie je až tak moc, ale aj tak sa tu nájde pár slušných súbojov a nejaká tá naháňačka. Herecké obsadenie je iba priemerné, hlavný hrdina Kim Kang-Woo síce nie je zlý, ale do tejto kriminálnej úlohy by som skôr bral niekoho iného, jeho pomocník ma nebavil vôbec, ale zase chválim postavu malého dievčaťa, rovnako aj vraha a ani zvyšok nie je najhorší. Réžia a technická stránka nie sú zlé, vizuál je slušný a aj napätie miestami funguje, ale celkovo sa z toho dalo získať aj viac. Takže nie som výraznejšie sklamaný, viacero vecí ma tu bavilo a aj celkovo sa na to dá bez problémov pozerať, ale stále je tu čo vylepšovať a tie dva hlavné zápory, teda mysteriózny prvok a správanie postáv to predsa len zhadzujú. 58% ()

Galerie (58)

Reklama

Reklama