Reklama

Reklama

Mr. Jones

Trailer 1

Obsahy(1)

Scott a Penny, mladý zamilovaný pár túžiaci po harmónii, opúšťa ruch veľkomesta, aby uprostred lesov v prekrásnej prírode našli natoľko vytúžený pokoj a pohodu. Domnienku, že ich vysnívaný dom je na míle vzdialený od civilizácie, nečakane vyvráti zistenie, podľa ktorého majú nepredpokladaného suseda. Počiatočné nadšenie z objavu mystického tajomstva, muža zo susedstva, v literatúre často označovaného ako "Mr. Jones", razom pominie po množstve nevysvetliteľných udalostí. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (86)

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

V úvodu to vypadá jako ochutnávka na found footage horor od Terrence Malicka, postupně to snad nabírá atmosféru toho nejlepšího z Jeepers Creepers (tj. prvních 20 minut) a v závěru je z toho nesledovatelná ublikaná píčovina. V rámci letošního poměrně silného found footage ročníku (nadprůměrné PA: The Marked Ones, The Den, Afflicted jsem zatím neviděl) slabota. ()

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Vaříme s verbalem – Výletnické ragú aneb Narkáčský Eintopf. Ingredience: Dvě kila uleželého bramborového salátu, půl litru kefíru, jedna plechovka Toluenu, 100 ml Chemoprenu PVC či jiného lepidla na odpady s osmdesátiprocentním obsahem organických rozpouštědel, 50 mg krystalického metanfetaminu (můžeme nahradit 60 tabletami Modafenu), široké nápojové brčko, kapesník o minimálních rozměrech 30x30 centimetrů, petrželová nať. Celý bramborový salát během pěti minut freneticky zkonzumujeme, přičemž záměrně příliš nekoušeme, a na ex jej zalijeme kefírem. Rozprostřený kapesník bohatě napustíme Toluenem a za stálého čichání zvolna přikapáváme Chemopren. V mezičase pomocí žiletky či příborového nože vytvoříme na kuchyňské lince úhlednou lajnu metamfetaminu, popřípadě nadrtíme všechen Modafen na jemný prášek a postupujeme stejně. Odložíme kapesník a za použití brčka rychle rozprášíme polovinu lajny do pravé a druhou polovinu do levé nosní dírky. Pro dokonalé vymaštění zakapeme Chemoprenem. Zbytky metamfetaminu slízneme a jazykem roztíráme po dásních až do naprosté motolice. Pokud jsme postupovali správně, mělo by nám v této fázi vaření začít hučet v uších za doprovodu hodiny a půl naprostých, rychle se míhajících červeno hnědých pičovin. S kapesníkem stále na nose pijeme zbytek plechovky Toluenu, dokud nejsme vláční v kolenou. V tu chvíli klesneme na úroveň trouby, vrhneme celý obsah žaludku na předem připravený plech a pečeme do černa s grilem ohuleným na 250 stupňů. Necháme zchladnout, ozdobíme petrželkou a podáváme dokonale zoufalému majiteli krachujícího studia. *** A přitom to tak hezky začínalo. ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Ošuntělý FFko s prvky National Geographic se rázem překopne do Záhady Blair Witch, která vygraduje halucinogenním LSD nářezem, z něhož se poškrábete na kedlubně. A je velká škoda, že je Karl Mueller režijním zelenáčem, protože hlavně v závěru opravdu nechybělo moc, a tento filmek se mohl zařadit mezi připosráníhodné záležitosti. Pár dost dobrých lekaček, dokonce i náběhů na děs Pan Jones obsahuje, no chtělo to ještě krapec přitlačit na pilu. I tak se ale jedná o čerstvou, neobvyklou a gradující jízdu, kterou si hororový fanoušek musí užít bez nějakých výraznějších námitek. Spokojenost. 75% ()

lillien 

všechny recenze uživatele

První třetina mě slušně navnadila, blairwitchovské pojetí slibovalo veliké bubání. A přesně, když se mělo začít bubat, došly autorům nápady. Zato dorazil dealer se vzorkama a výsledek je blikající, totálně nudná, halucinogenní píčovina. Noční můra sjetého střihače a kameramana mě jako horor dost zklamala. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Atmosféra je spočiatku pozoruhodná, párik vcelku sympatický a tajomná urban legend menom Mr. Jones fascinujúca. S trochou snahy mohol byť výbornou hororovou postavou s vlastnou sériou a to napriek tomu, že nikoho neunáša, nezabíja ani nestraší. No už čoskoro sa to pokafre. Postavy začnú byť nepríjemné (jeden magor, druhá chorobne posadnutá Mr. Jonesom) a scenár začína byť čoraz blbší (v noci do domu vrazia desiatky vtákov, ale následne k tomu nikto nič nepovie, ani nenasleduje záber ráno na okolie domu posiate mŕtvolami operencov). Štýl rozprávania je halucinogénny, takže netušíme, čo sa komu zdá, čo je pravda a čo len časť pravdy a zvyšok je nočná mora, zlý sen, halucinácia alebo alternatíva reality. A ako som to pochopil ja? Nasledujú spoilery. Mr. Jonesom bola bytosť nie zlá, ale dobrá. Prostredníctvom „totemov“ chránila vybraných jedincov pred ich démonmi. Keď ho následne „odfúkol vietor“, prestal mať na udalosti vplyv a otvoril tým dvere Scottovým démonom (ktorí začali po okolí behať v momente, keď krátko po príchode do lesov vysadil lieky). V rozpore s touto teóriou je ale vyhlásenie bradatého chlapíka, ktorý je „vďaka“ záujmu Mr. Jonesa evidentne psychicky úplne na dne, kým predtým bol zrejme v pohode. Nejaký čas som to chápal tak, že Mr. Jones a Scott sú v skutočnosti jedna a tá istá osoba, ale vo filme sa nachádza množstvo scén, v ktorých sa vyskytujú Scott aj Penny v jednom zábere a spolu s nimi je na scéne Mr. Jones. V iných momentoch sa ale Scott maskuje za Mr. Jonesa, tak teda neviem... ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo poblíž Santa Clarity v Kalifornii na filmovém ranči, na kterém bylo několik opuštěných domů a také opuštěná šachta – tu Karl Mueller využil pro některé scény, které se měly odehrávat v jeskyních. (Homerking)

Reklama

Reklama